Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
30. prosince 2009

Červenka si už může balit do Vancouveru

Kanonýr Slavie a nejproduktivnější hráč celé extraligy Roman Červenka figuruje v nominaci na zimní olympijské hry 2010. Trenér Vladimír Růžička to oznámil na středeční tiskové konferenci v Praze. "Dostat se na olympiádu jsem si samozřejmě moc přál. Jsem rád, že to vyšlo," poznamenal čtyřiadvacetiletý útočník.

Romanův pohádkový příběh nekončí. Ba co víc, píše další kapitolu. A to s nadpisem Vancouver 2010. "V létě jsem o tom vůbec nepřemýšlel. V poslední době jsem ale samozřejmě trošku věřil, že bych se v té nominaci objevit mohl," připustil Červenka v rozhovoru pro webové stránky Slavie.

V této sezoně zatím řádí jako černá ruka. Odehrál 34 zápasů, během nichž nastřádal úctyhodných 55 bodů (24 gólů a 31 asistencí). Jak moc je pro mužstvo Slavie důležitý, ukázaly i poslední dva zápasy. V nich Červenka kvůli zablokovaným zádům chyběl (proti Vítkovicím stačil odehrát úvodních šest minut) a červenobílí dali jen jeden gól!

Žádný div, že ho novináři posílali na olympijské hry daleko dříve, než to oficiálně udělal kouč Růžička. "V médiích jsem si těch článků samozřejmě všiml a těšilo mě to. Na druhou stranu jsem se to ale snažil moc nevnímat," podotýká dravý útočník, jenž se ve Vancouveru bude muset obejít bez svého kamaráda Jaroslava Bednáře.

Růžička má pro něj přichystané jiné spoluhráče. "Rád bych zkusil mladou lajnu Fleischmann-Krejčí-Červenka," řekl kouč národního mužstva v televizním rozhovoru. Určitě ho pořádně vyděsilo zranění slávistické desítky krátce před oznámením nominace, nakonec ale ve svých plánech nic škrtat nemusel.

Zablokovaná záda totiž Červenku o turnaj roku nepřipraví. "Lepší se to každým dnem, za pár dní bych už snad mohl hrát. Jestli ale stihnu nedělní zápas s Libercem, to teď netuším," podotknul rychlonohý útočník, jemuž se do mobilu nahrnuly gratulační smsky. "Takže ani nevím, kdo mi vlastně přál jako první," usmál se Červenka.

Nominace na OH ve Vancouveru 2010:

Brankáři: Tomáš Vokoun (oba Florida/NHL), Jakub Štěpánek (Vítkovice), Ondřej Pavelec (Atlanta/NHL)

Obránci: Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Jan Hejda (Columbus/NHL), Tomáš Kaberle (Toronto/NHL), Filip Kuba (Ottawa/NHL), Pavel Kubina (Atlanta/NHL), Zbyněk Michálek (Phoenix/NHL), Roman Polák (St. Louis/NHL), Marek Židlický (Minnesota/NHL)

Útočníci: Jaromír Jágr (Avangard Omsk, KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Josef Vašíček (Jaroslavl/KHL), Roman Červenka (Slavia Praha), Petr Čajánek (Petrohrad/KHL), Patrik Eliáš (New Jersey/NHL), Martin Erat (Nashville/NHL), Tomáš Fleischmann (Washington/NHL), Martin Havlát (Minnesota/NHL), David Krejčí (Boston/NHL), Milan Michálek (San Jose/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL)

Autor OH
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video