Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
31. prosince 2009

Brankáři si házejí o místo jedničky kostkou

Slavia letos protočila ve svém brankovišti pět brankářů. Trenéři tak mají před zápasem vždy těžké spaní, koho z gólmanů vybrat. Podle dobře informovaného zdroje z hokejového prostředí se proto odhodlali k velice odvážnému řešení. Gólmani si házejí kostkou o to, kdo nakonec bude v nejbližším utkání chytat. Princip hry je jednoduchý, kdo hodí jedničku, vyhrál.

Den před utkáním se brankáři sejdou a štěstěna rozhoduje, který z nich si v příštím utkání zachytá. Každý z brankářů hodí hrací kostkou a kdo hodí jedničku, stane se i brankářskou jedničkou pro další zápas. To samé platí i o dvojce.

"Někdy je souboj velice dramatický a jedničku hodí třeba tři gólmani. Poté přichází na řadu nekompromisní kámen, nůžky, papír," objasňuje detaily této soutěže dobře informovaný zdroj.

Je to velice spravedlivý systém, ačkoliv podle zápasového vytížení je jasné, že někomu jde házení potřebné jedničky lépe, někdo se trefí jen ojediněle.

Problémy měl ze začátku hlavně Dominik Furch. Ze všech gólmanů je nejmladší a ještě si živě pamatuje bujaré večery nad stolní hrou Člověče, nezlob se. Furch proto udájně hází nejvíce šestek, ale to ho do branky neposouvá.

A co se stane, když se gólmani působící v různých městech nedokáží sejít? "Díky moderním technologiím to není problém. Nejen tréninkové metody jdou s dobou. Celý los se odehrává přes internet," uklidňuje nás náš zdroj o naprosté spravedlnosti tohoto revolučního systému v nasazovaní brankářů.

Exkluzivní video z hodu kostkou vám přineseme již 31.12. 2010! Užijte si Silvestra!

Autor Silvestr
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více