Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.1.2010

Junioři: Mavrojanidis sestřelil v poslední minutě Pardubice

36. kolo, pátek 8.1.2010, Slavia - Pardubice
Slavia
3:2
(1:1, 0:1, 2:0)
Pardubice

Branky a nahrávky: 17. Koubek Jan (Blažek Michal), 52. Žejdl Lukáš (Mavrojanidis Georg, Šíma Ondřej), 60. Mavrojanidis Georg (Žejdl Lukáš, Slavíček Bohumil) – 18. Pilař Lukáš (Půhoný Jiří), 21. Pilař Lukáš (Havlík Ladislav). Vyloučení: 8:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Dlouhý – Barák, Krejčí, Šíma, Blažek, Švidra, Němec, Warmeke – Hadrava, Zohorna, Jaškin – Mavrojanidis, Žejdl, Slavíček – Hafenrichter, Koubek, Palašňák

Pardubice

Štrof – Zdráhal, Krejnus, Beneš, Vondráček, Lenoch, Havlík – Tomín, Stoklasa, Půhoný, Veselý, Moučka, Kaut, Zrůst, Piař, Kapec, Vlček

Slávistická juniorka dále pokračuje ve spanilé jízdě nadstavbovou částí. Tentokrát to odnesly Pardubice, které v promrzlém Edenu podlehly Pražanům 2:3. O dělbě bodů rozhodl gólem čtyřicet dva vteřin před závěrečnou sirénou Georg Mavrojanidis. Do zápasu se zapojil i Jaroslav Hafenrichter, který byl nominován na MS U20, ale kvůli zranění se na mistrovství nepodíval.

Pardubičtí vstoupili do zápasu o poznání lépe. Recept na slávistickou obranu byl pohyb a přesné přihrávky. Už ve druhé minutě nastřelil horní tyč Patrik Lenoch, jenž tečoval nahození od modré čáry. Tlak Východočechů gradoval a po několikáté chybě domácí obrany se sám před brankářem Dlouhým ocitl Jiří Půhoný, svojí tutovku však neproměnil.

Červenobílí se vzpamatovali až v desáté minutě, když se usadili v útočném pásmu a začali oťukávat soupeřovu obranu. Do jedné z kombinací se zapojil i obránce Blažek. Najel si na přihrávku z druhé vlny do prostoru mezi kruhy, ale nezakončil přesně. Skóre otevřel až v přesilovce Jan Koubek, když tečoval střelu Michala Blažka. O necelou minutu později se taktéž v početní výhodě prosadil Lukáš Pilař. Hbitě objel branku a zasunul kotouč do prázdné branky – 1:1.

Ve druhé části padl gól pouze jediný a to hned ve čtrnácté vteřině. Slávisté nechali na holičkách brankáře Dlouhého a díky tomu měl Lukáš Pilař na brankovišti dost času na to, aby dorazil odražený puk. Druhá třetina moc pohledných akcí nepřinesla. Sešívaní měli uzemní převahu, ale do šancí se dostávali jen těžce.

Perníkáři na začátku poslední třetiny chtěli soupeře zaskočit a zvýšit svůj náskok. Pohybem si vynutili přesilovku pět na tři, kterou ale promrhali. Čím víc se blížil konec utkání, tím více se do šancí dostávali slávisté.

V polovině třetiny vyrovnal kapitán Žejdl Lukáš a to opět v početní výhodě. Po vyrovnávací brance se oba týmy spíše stáhly a nepouštěly se do větších útočných akcí. Proti remízovému stavu byl jednoznačně Georg Mavrojanidis, který po přihrávce Žejdla vymetl horní růžek a rozhodl o bodovém přídělu pro Slavii. Hosté zkoušeli i hru bez brankáře, ale v posledních sekundách podržel Slavii Jan Dlouhý, který se blýskl několika důležitými zákroky.

Autor Tomáš Vrábel, Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více