Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. ledna 2010

Robert Slipčenko: Snad nás dnešní výhra nakopne

Když se po zápase s Karlovými Vary vyhlašoval nejlepší hráč Slavie, všem v O2 areně bylo jasné, že toto ocenění nemůže získat nikdo jiný než brankář sešívaných Robert Slipčenko. Ten v zápase předvedl bezpočet vynikajících zákroků a svůj tým doslova držel ve hře. Nakonec za svá záda pustil pouze dorážku Marka Melenovského a Slavia si tak na své konto připsala po dlouhé době tři body za výhru 3:1.

Roberte, po deseti zápasech jste konečně vyhráli v základní hrací době. To je asi velká úleva.
Přesně tak. Jsem strašně rád, že jsme to dnes zvládli. Dneska jsme tomu přispěli všichni dobrým týmovým výkonem.

Myslíte, že vám to pomůže zvednout se do dalších zápasů?
Určitě. Teď máme před sebou čtyři těžké zápasy s týmy těsně okolo nás. Všechny máme v okruhu šesti bodů, takže doufáme, že nás dnešní utkání nakopne a uděláme nějakou vítěznou šňůru.

Bylo pro tým hodně ubíjející, že jste dlouho nebyli schopni vyhrát za tři body?
Celkově psychika v týmu byla hrozná. Slavia je velký klub, který není zvyklý být na jedenáctém místě. Chtěli jsme to urvat co nejdříve a jsme moc rádi, že se nám to dnes povedlo.

Jak moc vám vyhovovalo, že jste byl od začátku zápasu pod karlovarskou „palbou“?
To bylo pro mě hodně důležité. V páté minutě jsem měl už asi 4 zákroky, dostal jsem se rychleji do tempa a bylo to pro mě lepší.

Pomohlo vám také to, že se definitivně vyřešila pozice jedničky?
Určitě to lepší je, ale nic není definitivní. Nemusí se mi povést dva zápasy a do brány půjde zase Standa.

Ve druhé třetině jste měl střet s jedním, z karlovarských hráčů. Co se tam stalo?
Myslím si, že to byl Martin Zaťovič, protože toho znám a potom se mi jezdil omlouvat. Jel jsem do rohu pro puk, protože náš obránce byl pod tlakem. Chtěl jsem puk vyhodit, ale zjistil jsem, že ho mám na dlouho hůl tak jsem ho radši přikryl. On si asi myslel, že tam bude dřív a tak jsme se srazili.

Chvíli to vypadalo, že jste hodně otřesen.
Hodně se mi motala hlava a nemohl jsem se postavit na nohy. Doufal jsem, že to bude v pohodě a že se budu moct dostat zpět do zápasu.

Ve třetí třetině se jel rozhodčí po šanci Deje poradit s kolegou na videu. Nakonec branku neuznal. Jak jste situaci viděl ze svého pohledu?
Já si myslím, že to ani gól být nemohl. Byl to levák a střílel z velkého úhlu. Mohl to dát jedině o mě. Puk nakonec zůstal před brankovou čárou a pak jsem ho zalehl.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video