Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.1.2010

Slavia čtvrté derby nezvládla

43. kolo, čtvrtek 21.1.2010, Sparta - Slavia
Sparta
4:1
1:0, 0:1, 3:0
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Koreis (Hrdel), 42. Ton (Výborný, Podlešák), 46. Výborný (Ton), 58. Langhammer (Ručinský, Hromas) - 29. Červenka (Vondrka, Kůrka) . Rozhodčí: Minář, Šindler - Bláha, Kostka . Vyloučení: 2:5, navíc Podlešák 5 min. a do konce utkání, Koreis - Clarke, Campbell všichni 10 min., Kůrka 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 11.594. Střely na branku: . Průběh utkání: .

Sestavy

Sparta

Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Bolf, Vydarený - Netík, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Podlešák - Látal, Langhammer, Ručinský - Koreis, Kafka, Hromas.

Slavia

Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík, J. Drtina - Kůrka, Beránek, Vondrka - T. Svoboda, Červenka, Tomica - Holec, Clarke, Doležal - M. Čermák, V. Růžička ml., Sklenář - P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Až doteď dominovala letošním derby Slavia, když v předchozích třech vzájemných zpasech vždy dokázala svého odvěkého soupeře porazit. Napočtvrté se už sparťanům podařilo uzmout sešívaným korunu pro krále Prahy. Čtvrteční duel byl po dvou třetinách vyrovnaný 1:1, ale rozhodla poslední dvacetiminutovka, kterou Sparta vyhrála 3:0. Jedinou branku hostů vstřelil ve 29. minutě Roman Červenka.

V úvodu utkání se soupeři spíše oťukávali. První vzruch přišel až ve 4. minutě, kdy hráli sešívaní přesilovku, mačkali Spartu, ale nakonec paradoxně zahrozil sparťan Ton, který po zisku kotouče prověřil střelou přes beka Slipčenka. O dvě minuty později obehrál domácí Broš v akci jeden na jednoho Kolaříka, ovšem na zakončení už čas neměl. Slavia zahrozila po křížném pasu Svobody na Tomicu, ten však pálil jen do připraveného Přikryla.

Radost v ochozech Tesla areny vypukla v čase 11:42! Hosté zapomněli vystřídat a hráli nepochopitelně ve čtyřech, čehož využil Jakub Koreis, který z úhlu dorazil svou první střelu za Slipčenka – 1:0. Branka na opatrnosti hokeje do konce první části nic nezměnila, přesto ještě Podlešák, a na druhé straně Jelínek, nedorazili odražený touš do brány.

Slávisté vstoupili do druhé třetiny jako vyměnění. Po pěti minutách hry se ocitl v šanci Vondrka, ovšem místo střely zvolil přihrávku na Kůrku, tu však zastavil Přikryl. V dalším střídání měl dvakrát nabito Beránek, ale brankář domácích odolal. Tlak Slavie sílil i ve 26. minutě, kdy pohotově pálil Holec a holešovický brankář se štěstím puk vyrazil. Ve 29. minutě už obrana Sparty zapomněla na volného Romana Červenku, který poslal přihrávku Kůrky pod víko Přikrylovy svatyně – 1:1.

Ve 32. minutě mohla Sparta opět vést, jenže Netíkovi rána z voleje nesedla a Kratěna v samostatném úniku nenašel recept na Slipčenka. V závěru třetiny rozproudil emoce slávistický Červenka, když vypálil na Přikryla po odpískání, a tak na ledě vznikly menší strkanice.

Třetí třetina, oproti druhé, patřila Spartě. Už po 82 vteřinách třetí části využil Petr Ton přihrávky Davida Výborného zpoza brány a příklepem prostřelil Slipčenka – 2:1. Za minutu pálil tvrdě do skrumáže před hostující bránou Kratěna, ale trefil jen paži slávistického gólmana. Ve 45. minutě vyslal Podlešák lobem do úniku Tona, toho však puk v rozhodující chvíli neposlechl. Jenže v následující početní převaze udeřila Sparta potřetí: David Výborný si počkal na puk a chytrou střelou překonal ležícího Slipčenka.

V poslední desetiminutovce zvýšili slávisté aktivitu, jejich útoky však zastavovala sparťanská obrana. V 55. minutě se diváci bavili. Nejprve pěstní souboj Podlešák – Kůrka vyzněl na přetažené dresy lépe pro hostujícího rváče, na pěsti zřejmě obráceně. Poté se schylovalo ke druhému boji mezi Kanaďanem Campbellem a sparťanem Koreisem, ale když oba shodili rukavice, tak k překvapení hlavně Kanaďana je zastavili čároví rozhodčí, čímž diváky nepotěšili. Tečku za utkáním pak udělal v 58. minutě Jakub Langhammer, který vymetl z pravého kruhu šibenici hostující branky – 4:1.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více