Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. ledna 2010

Bilance letošních derby – Slavia vs. Sparta 3:1

Slavia a Sparta. Dva pražské celky a dva nesmiřitelní rivalové. Jako každou sezónu tak i letos se tyto dva týmy střetly celkem čtyřikrát a vždy se hrál parádní hokej plný vypjatých situací a tvrdých soubojů. V součtu vzájemných zápasů byli letos úspěšnější sešívaní. Vyhráli tři ze čtyř duelů, v posledním případě se ovšem radovala Sparta. Redakce hc-slavia.cz se ohlédla za těmito čtyřmi vypjatými zápasy.

4.kolo, 15.9.2009 - 18:15, Slavia vs. Sparta 4:2

První derby sezóny 2009/2010 bylo jasnou záležitostí sešívaných. Necelých 10 000 diváků vidělo v O2 areně pohledný hokej. V prvních dvou dvacetiminutovkách měla Slavia vše pod kontrolou a svého odvěkého rivala jasně přehrávala. Po úvodní třetině svítil na ukazateli skóre stav 3:0. Ve druhém dějství se ještě trefil Roman Červenka a bylo prakticky rozhodnuto. V poslední třetině Sparta už jen dvěma góly korigovala výsledek na 4:2 z pohledu Slavie.

Moment derby

V 18. minutě dostala Slavia výhodu přesilové hry. V ní tečoval Vladimír Růžička elegantně střelu Jiřího Drtiny a zvyšoval tím už na 3:0. Za stejného stavu se šlo po první siréně do šaten a Sparta už se poté nedokázala vrátit zpět do hry.

Hrdina zápasu

Slávistický sniper Roman Červenka nastoupil do zápasu s kapitánským céčkem a zastupoval tak zraněného vůdce Josefa Beránka. Svůj spolehlivý týmový výkon korunoval ve 24. minutě gólem na 4:0 a zlomil tím tak definitivně sparťanský odpor.

17.kolo, 18.10.2009 - 18:10, Sparta vs. Slavia 2:3

V 17. kole se slavné střetnutí dvou pražských „S“ konalo v holešovické Tesla aréně. I tentokrát se z výhry radovala Slavia, ale v tomto případě se vítězství nerodilo tak snadno. Hra byla po většinu zápasu vyrovnaná a o dělbě bodů rozhodla až třetí třetina. Tu Slavia vyhrála 2:1, když se trefil Michal Vondrka a Lukáš Havel. Celkově zvítězili slávisté 3:2 a i v druhém případě si mohli na hlavu nasadit pomyslnou korunu pro krále Prahy.

Moment derby

Za stavu 1:1 při sparťanské přesilovce se do přečíslení dva na jednoho dostala dvojice slávistů Červenka-Vondrka. Roman Červenka naservíroval svému parťákovi z útoku puk na zlatém podnose a pro Michala Vondrku už nebyl problém dopravit kotouč do sítě.

Hrdina zápasu

Do branky Slavie se tentokrát postavil Stanislav Neruda a svým výkonem se tučným písmem podepsal pod slávistické vítězství. Předvedl několik famózních zákroků a za svá záda pustil pouze dvě střely.

30.kolo, 4.12.2009 - 18:15, Slavia vs. Sparta 3:1

Ani třetí duel nepřinesl žádné gólové hody. Zaplněná O2 arena viděla třetí vítězství Slavie v letošní sezóně. Tentokrát rozhodla druhá dvacetiminutovka, kterou sešívaní vyhráli 2:0. Ve třetí třetině si Sparta vytvořila tlak, ale na víc než snížení na 1:2 se nezmohla. Minutu před koncem navíc pečetil vítězství Slavie 3:1 střelou do prázdné brány Petr Kadlec.

Moment derby

Hrál se svižný a vyrovnaný hokej, ale ani jedno z mužstev se v první třetině nedokázalo prosadit. Až v čase 24:37 našlápl domácí kapitán Josef Beránek, najel si před modrou čáru a nechytatelnou ránou překonal do té doby bezchybného Přikryla.

Hrdina zápasu

Tomáš Kůrka v tu dobu oblékal dres Slavie zhruba měsíc a už patřil mezi tahouny výběru Vladimíra Růžičky. Ve třetím derby patřil k nejlepším hráčům Slavie a v 28. dokonce vstřelil branku a zvyšoval tak na 2:0. Jeho trefa se navíc později ukázala jako vítězná.

43.kolo, 21.1.2010 - 18:10, Sparta vs. Slavia 4:1

Teprve napočtvrté dokázala Sparta ve slavném derby uspět. V Holešovicích byli diváci svědky dvou vyrovnaných třetin. Sparťané o svém vítězství rozhodli třemi góly v závěrečném dějství. Slavia opět doplatila na střeleckou nemohoucnost. Jediným úspěšným střelcem sešívaných byl Roman Červenka, který ve 29. minutě vstřelil už svůj 27. gól v letošním ročníku.

Moment derby

Po čtyřiceti minutách byl stav nerozhodný 1:1. Poté ovšem udeřili holešovičtí. Už po 82 vteřinách třetí části využil Petr Ton přihrávky Davida Výborného zpoza brány a příklepem prostřelil Slipčenka. Z tohoto direktu se už Slavia nedokázala vzpamatovat.

Hrdina zápasu

Kapitán Sparty David Výborný je po celou sezónu jedním z hlavních postav výběru Davida Volka. I ve čtvrtém derby táhl svůj celek za vítězstvím. Připsal si dva body za gól a asistenci.

FOTO: HC Sparta Praha
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více