Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.1.2010

Starší dorost přišel o vítězství v posledních minutách

37. kolo, sobota 23.1.2010, Třinec - Slavia
Třinec
3:2
0:0, 1:2, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 25. Kalus (Bumbál, Teper), 57. Teper (Kurzok, Kalus), 60. Faksa (Kurzok) – 24. Hellar (Kadlec, Jeník), 31. Jaškin. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Sestavy

Třinec

J. Sklenář - Bezuška, Macháček, Kurzok, Blahuta, V. Sklenář, Repe, Teper, Běhal - Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek, Ižacký, Labaj, Glos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Bazgier.

Slavia

Mouček - Jeník, Moravanský, Löbl, Knot, Hruška, Růžička, Nedomlel - Cikánek, Nejezchleb, Vacek, Kotyra, Tomek, Jaškin, Patočka, Moravec, Kadlec, Hellar, Hlinka.

Slávističtí starší dorostenci vyrazili v neděli na štaci do Třince. Odehráli zde vcelku slušné utkání a dlouho vedli 2:1 po trefách Michala Hellara a Dmitrije Jaškina. Slezané však dokázali v 57. minutě vyrovnat a 50 sekund před třetí sirénou dokonce výsledek otočili. Dorážkou se totiž prosadil domáci Radek Faksa a zapříčinil to, že Slavia odjíždí z Třicne bez bodu.

V první třetině zápasu Ocelářů s pražskou Slavií mnoho vyložených příležitostí ke skórování k dispozici věrným fandům třinecké mládeže nebylo. Slávisté působili hokejovějším dojmem, věděli o sobě, dobře kombinovali, aktivně forčekovali a byli schopni rychle přejít střední pásmo. Domácí tyto přednosti hostů kompenzovali velkou bojovností a aktivitou. Více příležitostí skórovat měli hosté. Nejvíc se otřásala svatyně Jiřího Sklenáře v základech po střele Jeníka z vrcholu kruhů, po které následovala série dorážek. Domácí Třinec měl šancí sice menší počet, když se však do nich dostal, stálo to zato. V obou případech byl v hlavní roli čtrnáctigólový Marek Kalus. Nejprve nevyužil zaváhání sešívaných v rozehrávce, následně v přesilovce v obrovské šanci trefil jen boční síť. I proto byl po první třetině spravedlivý nerozhodný stav, hrálo se 0:0.

Domácí začali druhou třetinu dohrávanou přesilovkou, aktivita Slavie v oslabení však ukázala, jak budou ve druhém dějství přesilové situace Třince vypadat. Když se poprvé do početní nevýhody dostali Oceláři, hned z toho byla branka. Bezouškovo vyloučení průnikem do obranného pásma domácího Třince potrestal přesnou střelou mezi Sklenářovy chrániče Michal Hellar - 0:1. Třinec však odpověděl velmi rychle. Již po 35 vteřinách svižnou akcí po ose Teper (obranná modrá) – Bumbál (útočná modrá) a mezi kruhy najetý a zakončující Marek Kalus srovnal Třinec krok – 1:1. Třinec měl následně dvě přesilovky. Vytěžit z nich však nic nedokázal, naopak první z nich Oceláři sehráli tak mizerně, že jim upláchl Dmitrij Jaškin a střelou do podobného místa, které si vybral předtím jeho kolega Hellar, propálil Sklenáře podruhé – 1:2. Ve zbytku prostřední třetiny byli hosté lepší, zejména v přesilovkách byl poznat diametrální rozdíl.

V posledním dějství hra dlouho plynula celkem poklidně. Na začátku dostali domácí možnost hry v přesilovce, avšak tahle disciplína dnes nebyla jejich silnou zbraní. Hosté měli několik dobrých příležitostí zápas rozhodnout, neujala se však ani Kotyrova rána do horní tyčky ve 47. minutě, ani obrovská šance Hlinky, který ve 49. minutě stál u pravé tyče Sklenářovy branky a nikým neatakován napálil jen zadní mantinel. Když byl v 57. minutě vyloučen Slávista Tomek, zdálo se, že to bude poslední šance pro domácí, jak alespoň vyrovnat stav zápasu. A povedlo se. Poté co se hosté několikrát osvobodili, vyhrál buly v útočném pásmu Kalus, poslal na modrou na Kurzoka, který potáhl po modré na kapitána Jakuba Tepera a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2. Když se zdálo, že se budou body dělit, ujala se 50 sekund před koncem dorážka Radka Faksy, který zametl za Moučka střelu Kurzokovu – 3:2. Hosté již odpovědět nedokázali, domácí si tedy připisují šťastné, avšak o to cennější body do tabulky.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více