Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. ledna 2010

Do O2 areny se vrací Tomáš Micka. Tentokrát v dresu MOUNTFIELDU

V pondělí sice asi nejste zvyklí chodit na hokej, ale pro tentokrát udělejte výjimku a najděte si čas od 18.15. Slavia přivítá na svém ledě hokejisty Budějovic a na místo činu se tedy vrátí i Tomáš Micka, který zde v roce 2008 slavil titul. Tehdy oblékal sešívaný dres, nyní bojuje v barvách MOUNTFIELDU. Slavia ovšem potřebuje body jako sůl a je jisté, že svého bývalého spoluhráče a jeho nový tým nijak šetřit nebudou.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: František Výborný a Milan Kupka
Největší úspěchy: Československo: mistr ligy 1951, ČR: 3. místo (1994/95)
Posledních pět let: postup (2005), 4. místo (2006, 2007), 3. místo(2008), 11. místo (2009)
Internet: www.hokejcb.cz
Hvězdy týmu: Roman Turek, Petr Sailer, Milan Gulaš

Slavia je dvanáctá. Každý bod má pro ni cenu zlata

Svěřenci Vladimíra Růžičky se nacházejí v pozici, kterou většina současných členů kádru nepamatuje. Pražané byli zvyklí pohybovat se okolo špice tabulky a většinou otázku postupu či nepostupu do play-off vůbec nemuseli řešit. Nyní je ovšem situace jiná. Týmu náleží 12. pozice tabulky a prakticky 2 měsíce se nemůže dostat do herní pohody. Vždy když přijde výhra, která by měla mužstvo povzbudit, v dalším zápase slávisté opět propadnou.
Naposledy se musel i sklonit před svým městským rivalem. Sparta zvítězila 4:1 a bylo to letos vůbec poprvé, co se radovala ve vítězství v derby. Co je ovšem Slavii platná pozitivní bilance z derby, když se teď nachází v pásmu play-out. Každý bod je pro ni cenný a všechny sešívaná srdce věří, že proti Budějovicím dokážou slávisté urvat tři.

Ve Vysočanech proběhne souboj Micka a Kůrka proti svým bývalým zaměstnavatelům

V polovině října proběhla mezi Slavii a Českými Budějovicemi nečekaná výměna. Do Slavie přišel z jihu Čech Tomáš Kůrka a opačným směrem zamířil Tomáš Micka. Jeden souboj proti svým „bývalým“ už zažili. Na začátku prosince se oba týmy střetly v budějovické Budvar Aréně a v minisouboji zvítězil jednoznačně Tomáš Kůrka. Slavia totiž vyhrála 4:3 po prodloužení a Kůrka se na vítězství podílel jednou brankou. Po celou dobu jeho angažmá ve Slavii patří k nejlepším hráčům současného Růžičkova výběru.
To Tomáš Micka se rozjížděl pomaleji a do konce kalendářního roku 2009 se mu nedařilo nějak výrazněji se prosadit. Ve 40. kole ovšem nasázel Litvínovu hattrick a v dalším zápase proti Třinci přidal další dvě branky. Uvidíme, jak se mu bude dařit v prostředí, které velmi dobře zná.
Zápas začíná ve čtvrt na sedm.

VŠEM SLÁVISTŮM

PODPOŘTE SLAVII V BOJI O PLAY-OFF

FOTO: www.hokejcb.cz
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více