Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. ledna 2010

Kůrkovi se proti Mountfieldu daří

V průběhu letošní sezóny přišel z Českých Budějovic do Slavie Tomáš Kůrka, opačným směrem putoval Tomáš Micka. Kůrka se proti svému bývalému zaměstnavateli opět zaskvěl a dal dvě branky. Ta z 38. minuty byla dokonce brankou vítěznou. Tomáš Micka se rovněž podíval do svého bývalého působiště. Místo na led se však usadil s berlemi a zraněnou holení mezi diváky.

Tomáši, pořád cítíte proti Českým Budějovicím zvýšenou motivaci?
Samozřejmě, i když dneska to byl důležitý zápas, ve kterém jsme nutně potřebovali tři body, ale byl jsem asi více motivovaný. My už teďka ale musíme bodovat v každém zápase.

Vypsal jste proti svému bývalému zaměstnavateli nějakou speciální prémii pro spoluhráče?
Ano, vypsal jsem docela slušnou částku. Takže se výhra všem vyplatila, ale specifikovat to nechci (úsměv).

První polovina zápasu pro vás však nevypadala příznivě.
Nezačali jsme vůbec dobře. Hodně jsme propadali a pouštěli Budějovice do přečíslení. Musíme hrát hlavně s dobrou obranou.

K vyrovnání, po kterém jste se hodně uklidnili, vedl hodně kuriózní gól Jiřího Doležala.
Padl se štěstím, ale poslední dobou jsme spíše inkasovali smolné góly, tak se konečně štěstí přiklonilo na naší stranu.

Je výsledek s ohledem na průběh zápasu trochu neuvěřitelný?
Je, ale je to i díky tomu, že Budějovice závěr zápasu vypustily. Ale výsledku si cením, protože se nám poslední dobou moc střelecky nedařilo. Snad si hráči začnou více věřit.

Vaše branka byla trochu parádička, jak jste se k takovému zakončení odhodlal?
Poslední dobou jsem se snažil všechno spíše zjednodušovat, protože tak se to při krizi dělá, ale nakonec jsem zkusil pravý opak - složitost.

Spadlo z vás napětí?
Ano, bylo to stresové utkání, šlo o hodně. Snad máme to nejhorší za sebou, ale pořád není zdaleka vyhráno, musíme se snažit dále bodovat při každém utkání.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více