Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. ledna 2010

Boj o play-off pokračuje. Do Prahy míří předposlední Kladno

Dlouho se říkalo, že se Slavii doma nedaří. Jenže z posledních třech duelů v O2 areně slávisté vyválčili osm bodů a na vítěznou sérii budou chtít jistě navázat i v pátek. Od 18.15 je totiž na programu 45. kolo O2 extraligy a Pražané přivítají na svém ledě hokejisty Kladna. Středočeši se s Kometou přetahují o 13. příčku a body potřebují stejně jako Slavia. Ta chce dohnat manko, které nabrala během posledních dvou měsíců.

Náš soupeř

Klub založen: 1924
Trenéři: Otakar Vejvoda a Petr Kasík
Největší úspěchy: Československo: 6x mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.hc-kladno.cz
Hvězdy týmu: Pavel Patera, Martin Procházka, František Kaberle

Slavia začala doma vyhrávat

Na konci kalendářního roku 2009 plnily české noviny články o tom, jak se hokejistům Slavie nedaří před vlastními fanoušky. Ano, vysočanská O2 arena tenkrát nebyla pro Pražany zemí zaslíbenou. V prosinci zde dokázali bodovat pouze v derby se Spartou, jinak si vždy odvážel z Vysočan tři body soupeř. Ve 38. kole ovšem přišel zlom. Slavia tenkrát v prodloužení porazila Zlín a od té doby si v domácím prostředí připsala plný počet 6 bodů ze dvou utkání.

Sešívaným pomohl i nový „maskot“

V zatím posledním zápase porazili svěřenci Vladimíra Růžičky České Budějovice vysoko 6:1. Po dlouhé době se Červenkovi a spol. podařilo vstřelit více než čtyři branky. Možná jim pomohl i Pavel Kabeš, výherce soutěže Místo na střídačce. Vítěz této soutěže má totiž možnost strávit jeden extraligový duel přímo na střídačce vedle hráčů. Pavel Kabeš nejenže naplno zažil atmosféru hokejového utkání, ale hráči i realizační tým věří, že právě on přivedl do červenobílé kabiny dlouho očekávané štěstí. A tak se výherce zřejmě objeví na střídačce i v zápase proti Kladnu. „Po zápasu za mnou přišel jménem kabiny Michal Vondrka, ať seženu toho výherce i na další zápas. Prý nosí štěstí. Když s tím souhlasili i trenéři, tak jsem to opravdu zařídil,“ potvrdil marketingový manažer Jan Kratochvíl.

Kladno bojuje o udržení

Pavel Patera, František Kaberle, Radek Bělohlav. Asi byste řekli, že tyto hokejové persóny bojují se svým týmem někde na špici tabulky. Omyl. Všechny tři hráče má ve svém kádru celek Kladna a ten už jistě dávno nepomýšlí na postup do play-off. Pro Středočechy je momentálně nejdůležitější otázka udržení se v nejvyšší hokejové soutěži. Kladenští mají na svém kontě 49 bodů, což sotva stačí na předposlední pozici. Zezadu totiž mocně finišuje Kometa Brno, která ztrácí už jen 2 body a zdá se, že si to rozdá v boji o baráž právě s Kladnem. Vše se rozhodne zřejmě až v play-out, ale každý bod se počítá už nyní. Svěřenci Otakara Vejvody tedy v pátek rozhodně nebudou odevzdaným mužstvem.
Čeká se lítý boj o každý centimetr ledu. Přijďte tedy od čtvrt na sedm podpořit svůj oblíbený klub.

Postavení v tabulce

 7. Slavia  44  16 - 5 - 2 - 21  126:130   60	 
13. Kladno  44  13 - 3 - 4 - 24  109:134   49

Sestavy v minulém kole

Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík, J. Drtina - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Clarke, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - P. Jelínek, M. Čermák, Sklenář. Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Trončinský, J. Dlouhý, Mudroch, Šmach - Horna, Patera, M. Procházka - Bílek, Kalla, Valský - Bělohlav, Čurilla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler.

Nejproduktivnější hráči

1. Červenka 65 (27+38)
2. Kůrka 35 (19+16)
3. Vondrka 31 (8+23)
1. Patera 30 (9+21)
2. Kalla 28 (8+20)
3. Frolík 23 (13+10)
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více