Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.1.2010

Starší dorostenci podali excelentní výkon a rozdrtili Zlín 12:1

39. kolo, sobota 30.1.2010, Slavia - Zlín
Slavia
12:1
5:0, 5:1, 2:0
Zlín

Branky a nahrávky: 6. Nejezchleb (Moravec), 7. Hruška (Kadlec), 8. Hertl (Kotyra), 10. Jeník (Cikánek, Hlinka), 13. Kadlec, 29. Nejezchleb, 36. Hertl (Nejezchleb, Hruška), 39. Cikánek (Kadlec), 39. Hlinka (Kadlec, Cikánek), 40. Moravec (Hertl, Šteiner), 44. Hertl (Šteiner), 60. Kadlec (Hertl, Cikánek) - 34. Galuška (Buchta). Vyloučení: 8:11. Využití: 4:0. V oslabení: 2:0. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 12:1

Sestavy

Slavia

Mouček - Růžička, Šteiner, Burian, Jeník, Moravanský, Hruška, Löbl - Hlinka, Kadlec, Cikánek - Nejezchleb, Hertl, Moravec - Kotyra, Tomek, Kafka - Patočka, Vacek

Zlín

Dohnal (od 13. Svoboda) - Papežík, Tomeček, Strojil, Buchta, Malota, Janota, Hampl, Urbanec - Haloda, Romig, Kovařík, Kučera, Galuška, Burša, Skočík, Merta, Popelka, Sekerka, Doležálek, Vaculín

V sobotu v poledne byl na programu zápas mezi Slavíí a Zlínem. Sešívaní první třetinu vyhráli v poměru 5:0 a na konci zápasu se radovali při konečném skóre 12:1. Zbytečné by bylo vyzvednout jednotlivé hráče, protože slávisté podali týmový výkon a každý svým dílem přispěl k drtivému výsledku.

Zlín v pátek vyhrál na Spartě, a tak šel možná do zápasu v Edenu s menším uspokojením. Toho slávisté maximálně využili. Při početní výhodě hostů udělal chybu obránce Hampl a Moravec z toho těžil. Při přečíslení nahrál najíždějícímu Nejezchlebovi, který otevřel střelecký účet zápasu. Druhou branku Slavie vstřelil při přesilovce Ladislav Hruška a zvýšil na 2:0.

Další tři góly postupně přidali Hertl, Jeník a Kadlec, jenž vyhnal Dohnala z branky. Stav 5:0 svítil na tabuli v čase 12:51 i na konci první části.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky slávisté ještě zvýšili na obrátkách a přehrávali Zlín výbornými kombinacemi. Nejvíce hru režíroval Tomáš Hertl, kterého skvěle doplňovali ostatní spoluhráči. Šestá branka do zlínské sítě byla jen otázkou času.

V polovině třetiny se pohlednou individuální akcí podruhé v zápase prosadil Richard Nejezchleb. V čase 33:09 se Zlín ojediněle vymanil z vlastního pásma a vytěžil z toho maximum. Po přihrávce Lukáše Buchty vstřelil jedinou branku ševců Vilém Galuška – 1:6.

Slavii to nezastavilo a přišly další čtyři góly v rozmezí čtyř minut. Postupně se prosadili Hertl, Cikánek, Hlinka a Moravec. Po prostřední části Slavia vedla už 10:1.

Další vyloučení Zlína znamenalo jedenáctý gól v jejich síti. Tomáš Hertl spíše jen usměrnil střílenou přihrávku od Dominika Šteinera a rozdíl ve skóre byl už od deset branek. Po inkasovaném gólu se Zlín více dostával na dostřel, ale brankář Mouček předvedl několik výborných zákroků. Ještě jedenáct vteřin před koncem vstřelil svojí druhou branku Jakub Kadlec a potvrdil jednoznačnou převahu Slavie v utkání.

Na hráčích Slavie bylo znát, že ani za rozhodnutého stavu utkání nevypustili. I domácí kouč ve třetí třetině zvýšil na své svěřence hlas, když se kvůli individuálním chybám dostávali pod tlak. Na slávistech byla vidět obrovská chuť si zahrát pohledný hokej, která nakonec přinesla ovoce a svým originálním způsobem mohli oslavit vysokou výhru 12:1.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více