Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
30. ledna 2010

Prodlouží Slavia vítěznou sérii na ledě lídra?

Zdá se, že svěřenci Vladimíra Růžičky se už pomalu ale jistě dostávají z herní a výsledkové krize. V neděli budou moct prodloužit sérii tříbodových vítězství na tři, jenže nečeká je nijak lehký boj. Právě naopak. V rámci 46. kola vyráží slávisté na led vedoucí Plzně. Zahajovací buly je naplánováno na 17.30 a fanklub HC Slavia Praha pořádá na západ Čech výjezd.

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenéři: Marian Jelínek, Milan Razým
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Petr Vampola, Tomáš Vlasák, Mark Bomersback

Pražné zvítězili dvakrát po sobě téměř po dvou měsících

Jaké to je vyhrát ve dvou zápasech v řadě nevěděli slávisté před utkáním s Kladnem od začátku prosince. Tehdy navázali na výhru v derby ziskem dvou bodů v Českých Budějovicích. Ten samý pocit zažili slávisté až tento týden, když v pondělí „přejeli“ Mountfield 6:1 a o čtyři dny později vydřeli vítězství nad Kladnem 3:2. „Není to nějaká velká zvláštnost, nevyhrát dvakrát po sobě dva měsíce. Takovou situaci jsem už určitě zažil. Navíc extraliga je strašně vyrovnaná,“ řekl po zápase na tiskové konferenci asistent trenéra Slavie Jiří Čelanský.
Prodloužit vítěznou šňůru budou mít sešívaní možnost už tuto neděli na ledě Plzně. Moc faktorů ovšem Slavii do karet nehraje. Venku zvítězila naposledy 6. prosince a hlavně narazí na soupeře, který má v současnosti z extraligy nejlepší formu a zaslouženě vévodí tabulce.

Indiáni suverénně kosí jednoho soupeře za druhým

Hokejisté Plzně zažívají zatím výjimečnou sezónu. Po odehraných pětačtyřiceti kolech jim patří první příčka tabulky a na druhý Zlín mají pohodlný náskok šesti bodů. V posledních osmi zápasech klopýtli pouze v jednom případě, když podlehli Kladnu 1:5. Z ostatních utkání odcházeli vždy se vztyčnou hlavou. Naposledy odmítli atak Pardubic s Dominikem Haškem v brance. Čerstvému pětačtyřicátníkovi nasázeli čtyři branky a výhrou 4:1 potvrdili pozici lídra tabulky.
Ten, kdo si myslí, že Plzeň je nahoře pouze díky Martinu Strakovi, se šeredně mýlí. Plzeňský kapitán je od začátku ledna zraněný a tak Západočechy táhnou jiní borci. Nejvíce se daří trojici Vlasák, Vampola a Bomersback. Daří se i muži s maskou Tomáši Pöpperlemu. Jak se těmto a ostatním plzeňským hokejistům bude dařit proti úřadujícímu vicemistrovi? To se dozvíme v neděli od půl šesté odpoledne.


Sestavy v minulém kole:

HC Plzeň 1929: Pöpperle – Benda, Modrý, Benák, Hanzlík, Dresler, O Brien, Jeřábek – Pitule, Stránský, Vostřák, Vlasák, Bommersback, Vampola, Adamský, Scofield, Kovář, Hvila, Tvrdík, Heřman, Dvořák.

HC Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík, J. Drtina - Havel, Červenka, Tomica - T. Svoboda, Clarke, Vondrka - Kůrka, Holec, Doležal - M. Čermák, V. Růžička ml., Sklenář.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více