Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.2.2010

Slávisté vyválčili proti Brnu dva body

47. kolo, úterý 2.2.2010, Slavia - Kometa Brno
Slavia
2:1p
0:0 , 1:1, 0:0 - 1:0
Kometa Brno

Branky a nahrávky: 25. Červenka (Havel), 63. Kůrka (Červenka) - 23. J. Svoboda (Huml, Mojžíš). Rozhodčí: Jebavý, Jeřábek - Guth, Rybich. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 9359. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Sestavy

Slavia

Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík, Drtina - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Clarke, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Čermák, V. Růžička, Sklenář.

Kometa Brno

Hovi - Bičánek, Kempný, Novák, Ovčačík, Houdek, Vyrůbalík, Protivný, Mojžíš - Erat, Dopita, Dlouhý - Hubáček, Divíšek, Ludvík - Brabenec, Huml, J. Svoboda - Procházka, Šindel, Vondráček.

V dramatickém zápase se nejprve ve 23. minutě radovali hosté, ale vzápětí srovnal Červenka. Další průběh pak před výbornou kulisou přinesl velké množství šancí, ale Hovi i Slipčenko chytali fantasticky. Nakonec rozhodl ve 3. minutě prodloužení Tomáš Kůrka a vystřelil tak Slavii výhru za dva body.

Před zápasem se na diskusním fóru strhla velká debata brněnských a slávistických fanoušků o tom, který z týmů je lepší a který patří do 1. ligy. Poté co se rozsvítila všechna světla O2 areny, bylo jasné, že velký souboj proběhne i v hledišti mezi diváky. Do Prahy totiž dorazilo více než 4000 Brňanů a tak se čekal celozápasový „souboj fans“.

Začátek samotného zápasu patřil hostům, kteří na Slávii doslova vlétli. Už po minutě a půl skončil puk za Slipčenkovými zády, rozhodčí však po dohodě s kolegou na videu branku neuznal, protože jí bylo podle názoru sudích dosaženo vysokou holí.

Úvodní nápor Komety zastavilo až vyloučení Radka Dlouhého, a tak Slavia dostala výhodu přesilovky 5 na 4. V ní se dvakrát do slibné příležitosti dostal slávista Lukáš Havel, ani jednou ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Poté opět převzali iniciativu hosté, Roberta Slipčenka v brance Slavie však nijak výrazněji neohrozili. Velké šance si naopak vypracovávali slávisté. Nejprve hostující obraně ujela dvojice Červenka-Havel, ale ani jeden na Sasu Hoviho nevyzráli. O pár vteřin později se do samostatného úniku dostal Tomáš Kůrka. Slávistického forvarda ovšem zezadu stáhl Tomáš Houdek a rozhodčí nařídil trestné střílení. Toho se ujal Vladimír Růžička ml. Rozjel se podle svého zvyku velmi zvolna a mezi kruhy napálil puk Susu Hovimu přímo do klína.

Konec první a začátek druhé třetiny se hrál vyrovnaný hokej. Bezbrankový stav změnil až na konci 23. minuty Jaroslav Svoboda. Ten si v přesilovce hostů najel na přesnou přihrávku Ivana Humla a našel mezírku mezi Slipčenkovými betony. 0:1. Následně zaházeli brněnští fanoušci ledovou plochu odpadky, a tak chvíli nehrálo z důvodu odklizení konfet a ostatního nepořádku.

Domácí fanoušci však nemuseli smutnět dlouho. Neuběhli totiž ani dvě minuty a bylo vyrovnáno. Slávistický kapitán Roman Červenka vydoloval puk u hrazení, poté si vybruslil do středu hřiště a prudkou střelou zápěstím vyrovnal na 1:1.

Ve druhé třetině se hrál svižný hokej se spoustou šancí na obou stranách. V přesilové hře domácích v polovině zápasu rozezvonil tyčku Hoviho branky Tomáš Svoboda. O pár okamžiků později se na opačné straně prezentoval nebezpečnou střelou Jakub Šindel.

V dalších zajímavých situacích dominovali oba brankáři, a tak se šlo do kabin po druhé třetině za nerozhodného stavu 1:1.

41. minutu ozdobila akce Tomáše Žižky, který na modré čáře naznačil střelu a poté s pukem vybruslil do rohu hřiště, odkud vyslal milimetrový pas na Tomáše Kůrku. Ten ovšem netrefil puk tak, jak by si přestavoval, a tak svítil i po této akci na ukazateli skóre nerozhodný stav 1:1.

Ve 46. minutě byli diváci svědky pěkné akce a ještě hezčího zákroku. Michal Vondrka si vyměnil puk s Tomášem Kůrkou, který pálil do poloodkryté klece. Kůrka už pomalu zvedal ruce nad hlavu, ale Sasu Hovi neuvěřitelným rozklekem zabránil slávistickému hráči ve skórování.

V půlce třetí dvacetiminutovky zastavil Jiří Vašíček Petra Hubáčka ukázkovým bodyčekem. Píšťalka rozhodčího zůstala němá, což opět neunesli brněnští fanoušci a znovu zasypali led odpadky.

V závěru třetí třetiny byli mírně aktivnější hosté, ale do žádné velké šance se nedostali. Utkání tedy dospělo do prodloužení. V něm rozhodl o bodu navíc pro Slavii v čase 62.47 Tomáš Kůrka. Ten ve své třetí velké šanci zápasu nadvakrát překonal nejlepšího hráče Brna Sasu Hoviho. Ze slávistů byla cena hráče utkání udělena Robertu Slipčenkovi.

Svěřenci Vladimíra Růžičky tak popáté v řadě dokázali vyhrát na domácí půdě. Nutno dodat, že na dnešní dva body se pořádně nadřeli.

Po skončení duelu se ještě oba kotle „pozdravily“ několika peprnými slovy.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský (Slavia): Bylo to vyrovnané utkání, které se hrálo nahoru dolů. Říkám na každé tiskové konferenci, že teď už se hraje o všechno a play off už začalo o něco dřív. Ty zápasy jsou atraktivní a my musíme být rádi za dva body, které jsme dneska uhráli.

Vladimír Jeřábek (Brno): Hokej byl kvalitní, upracovaný, plný soubojů, s dobrým bruslením. A měl perfektní kulisu. V závěru zápasu nechtělo ani jedno mužstvo udělat chybu, takže se šlo do prodloužení. Chtěli jsme ho dohrát a jít až do nájezdů, což se nepodařilo. Kdyby nám však někdo řekl před zápasem, že si odvezeme bod, byli bychom spokojení.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video