Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
3. února 2010

Jiří Vašíček: Chtěli jsme vyhrát za tři body

Pocity v kabině byly po zápase smíšené. Hráči byli rádi za dobře zvládnuté prodloužení, na druhou stranu litovali neproměněných šancí a domácí ztráty jednoho bodu. "Je škoda, že jsme dali gól až v prodloužení. Doufám, že nám nebude ten bod na konci chybět. Do každého zápasu jdeme s tím, že bereme tři body," řekl po utkání obránce Jiří Vašíček.

Dá se považovat vítězství proti Kometě za vydřené?
Určitě to byl těžký zápas. V poslední třetině za stavu 1:1 to bylo hlavně o tom, kdo dá rozdílový gól. Měli jsme dost šancí a je škoda, že jsme to proměnili až v prodloužení. Dostali jsme se do problémů sami. Mohlo to skončit úplně jiným výsledkem. Chtěli jsme vyhrát za tři body a doufám, že nám nebude ten bod na konci chybět.

Je to tedy ztráta?
Všichni jsme do toho šli, že chceme tři body. Na druhou stranu, mohlo se štěstí přiklonit k nim. Uvidíme až na konci, jestli nám bude ten bod chybět, nebo ne.

Úvod zápasu vám nevyšel. Neměli jste v hlavě ještě ztracený zápas s Plzní?
Prvních deset minut jsme byli zakřiknutý. Hráli jsme hůře než v Plzni. Snažili jsme z toho zápasu s Plzní si vzít to lepší. Hráli jsme tam fakt dobře, výkon byl dobrý, ale ztratili jsme ho díky hloupým hrubkám.

Utkání bylo hodně rozkouskované díky fanouškům Brna, kteří házeli na led konfety a různé jiné předměty. Mohlo to zápas ovlivnit?
Jak se vezme.Když jde člověk unavený z ledu, tak se alespoň vydýchá, na druhou stranu to kouskuje hru a ztrácí se tempo. Hře pak samozřejmě chybí spád. Možná jsou na to hráči Brna zvyklý a tolik jim to nevadí. Na druhou stranu je to možná lepší, než když je atmosféra spíše komorní.

V prvním utkání dělala část fanoušků Brna větší "brajgl". Na střídačce vám přistávali třeba piva. Nebáli jste se toho i nyní?
Nebáli! Kulisa byla dneska suprová. Emoce k hokeji prostě patří, ale možná by se měli někteří fanoušci ukáznit i mezi sebou. Výtržnosti dělá většinou jen pár jedinců a ti pak kazí hokej i ostatním. Hráči, ani trenéři moc neovlivní, co se děje v hledišti.

Jirko, už jste po zápase stihl projet ostatní výsledky?
Tabulku samozřejmě sledujeme! Po zápase se koukneme na výsledky ostatních. Trochu jsme teďka odskočili, ale bude to boj až do konce!

Autor Tomáš Houska, OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více