Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.2.2010

Slávisté vezou z Vítkovic důležité tři body

48. kolo, pátek 5.2.2010, Vítkovice - Slavia
Vítkovice
1:3
0:1, 0:0, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 51. Trnka (Voráček, Štefanka) - 1. Kůrka (Clarke) , 46. Vondrka (Havel, Červenka), 57. Kůrka (Vondrka). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4120.

Sestavy

Vítkovice

Štěpánek - Sičák, Voráček, Trnka, Rehák, Jurečka, Barinka, Stehlík - Ujčík, Vrána, Svačina, Káňa, Selingr, Štefanka, Krenželok, Treille, Klimek, Szturc, Burger, Kvapil, Šedivý.

Slavia

Slipčenko - Kadlec, Campbell, Kolařík, Roth, Sloboda, Doležal, Červenka, Jelínek, Havel, Sklenář, Tomica, Vondrka, Imbeault, Holec, Kůrka, Růžička, Clarke, Svoboda, Žižka.

Blíží se konec základní části a svěřenci Vladimíra Růžičky se včas probouzejí z letargie, která je zastihla na přelomu let 2009 a 2010. V pátečním duelu zvítězili na hřišti Vítkovic 3:1 a udělali tak další krok k postupu do předkola play-off. Na výhře se dvěma góly podílel Tomáš Kůrka a vítěznou branku si v čase 45.14 připsal Michal Vondrka.

Vůbec poprvé v letošní sezóně se proti sobě utkali dva olympionici Roman Červenka a Jakub Štěpánek. Vítkovická ČEZ Aréna byla tedy zvědavá na souboj nejproduktivnějšího hráče O2 extraligy a jednoho z nejnadanějších českých brankářů. V červenobílém dresu si odbyla premiéru třetí zámořská akvizice Slavie Alexandre Imbeault.

Už po půl minutě hry se Slavia dostala do vedení. Noah Clarke na buly upadl, zpod jeho těla nejrychleji vydoloval puk Tomáš Kůrka a bleskově vypálil. Tím překvapil všechny včetně Jakub Štěpánka, kterému puk proklouzl mezi betony. 0:1. Po úvodním gólu následovala hodně neurovnaná hra. Oba týmy si vyzkoušely přesilovku, ale ani Vítkovicím ani Slavii se nepodařilo vytěžit z této výhody nic víc než mírnou herní převahu. V půlce první dvacetiminutovky pálil nejprve po akci Juraje Štefanky domácí Voráček a chvíli na to se na druhé straně prezentoval prudkou střelou Roman Červenka, v obou případech byli však brankáři na svých místech.

Na začátku 15. minuty se do zajímavé šance dostal hostující Michal Vondrka. Roman Červenka v oslabení zkušeně podržel puk a nabídl jej najetému Vondrkovi. Ten si obhodil vítkovického obránce a poté už před ním stál jen Jakub Štěpánek, který ovšem včasným vyjetím znemožnil slávistovi jakékoliv jiné zakončení než pouhé šťouchnutí do puku. Ten se poté pomalu doklouzal mimo vítkovickou svatyni.

Poté ovšem opět pokračovala hra plná nepřesností. Slavia byla mírně aktivnější, v první třetině se ovšem ujala pouze Kůrkova střela z úvodu utkání a tak odcházela mužstva do kabiny po první siréně za stavu 0:1.

Ani druhé dějství nepřineslo nijak skvostný hokej. Slavia si držela mírnou územní převahu a Vítkovice hrozily prakticky pouze z přesilových her.

V čase 32.45 se předvedl Kanaďan Alexandre Imbeault, když si parádně vybruslil zpoza branky a pohotově vypálil. Nicméně jeho střela mířila doprostřed branky, a tak pro Štěpánka nebyl problém skrýt kotouč do své výstroje.

V závěru druhé části vyřešil přečíslení 2 na 1 domácí obránce Sičák střelou na Slipčenkovu lapačku, slávistický brankář však reflexivně vyrazil puk mimo branku.

Začátek druhé třetiny se nesl v režii Slavie. Nejprve stříleli nebezpečně Červenka s Kůrkou, Štěpánek dvěma spolehlivými zákroky držel Vítkovice nad vodou. Na následnou slávistickou akci byl ovšem i on krátký. Lukáš Havel pěknou žabičkou našel před brankou zcela nekrytého Michala Vondrku, kterému stačilo pouze nastavit hůl, aby zvýšil vedení Slavie na 2:0.

Nicméně chvíli na to se Vítkovice opět dostaly na dostřel. Pavel Trnka nenápadnou střelou od pravého mantinelu propálil vše, co mu stálo v cestě včetně Robetra Slipčenka a připsal si tak první gól v letošní sezóně. 1:2.

V čase 52.48 vyslal Tomáš Kůrka do samostatného úniku Romana Červenku. V souboji dvou reprezentantů uspěl vítkovický brankář, který perfektně vystihl Červenkův blafák.

Na začátku 57. minuty dokázali slávisté zvýšit své vedeni na rozdíl dvou branek. Tomáš Kůrka pálil ostře z mezikruží. Puk orazítkoval tyč a poté si jej Michal Barinka nechtěně kopnul do vlastní branky. 1:3.

Hosté si pak už pouze hlídali výsledek a nakonec si za výhru 3:1 připisují 3 body, které se jim v boji o play-off budou jistě náramně hodit.

Ohlasy trenérů
Alois Hadamczik (Vítkovice): Z výkonu jsem hodně zklamaný. Je až neuvěřitelné, jak mužstvo, které má zajištěné play off, přistoupí k utkání. Myslím, že jsme nepodali výkon, který by odpovídal naší kvalitě. Nenacházím více slov.

Jiří Čelanský (Slavia): Byl to vyrovnaný zápas. Obě mužstva vycházela ze zajištěné obrany, ale my jsme byli produktivnější v koncovce. Jsme rádi, že si vezeme tři body. Při vyrovnaném vývoji tabulky jsou hodně důležité.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video