Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.2.2010

Starší dorost: Kladno rozhodlo ve třetí části

42. kolo, pátek 19.2.2010, Slavia - Kladno
Slavia
3:6
2:1, 1:1, 0:4
Kladno

Branky a nahrávky: 4. Nejezchleb (Hellar), 20. Kadlec (Nedomlel), 29. Kadlec (Cikánek, Hellar) - 19. Megela (Tomáš), 33. Vlček (Vogel), 47. Tomáš (Machač, Gutwald), 48. Dittrich (Gutwald, Tomáš), 55. Gutwald, 60. Gutwald. Vyloučení: 11:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:6

Sestavy

Slavia

Uhlík - Moravanský, Löbl, Knot, Hruška, Růžička, Semrád, Nedomlel - Cikánek, Nejezchleb, Vacek, Tomek, Patočka, Moravec, Kadlec, Hellar, Hlinka, Jedlička

Kladno

Sýkora - Vodák, Kolařík, Rittig, Gutwald, Pfejfer, Tomáš - Machač, Obr, Habrdla, Dittrich, Vogel, Kalla, Véber, Gottlieb, Megela, Vlček, Vodička, Znamenáček

Dorostenci měli do poloviny utkání skóre pod kontrolou. Především díky dvougólovému přídělu Jakuba Kadlece vedli 3:1. Druhou část zápasu už ovšem ovládli hosté z Kladna. Díky pěti brankám duel otočili a z Prahy si odvezli plný počet bodů.

Ve druhé nadstavbové části extraligy staršího dorostu zavítali Středočeši do Edenu. Předposlední Kladno mělo před zápasem o dvacet dva bodů méně než druhá Slavia.

Domácí vstoupili do utkání o poznání lépe. To dokazovala už první minuta, když se sám mezi kruhy objevil Cikánek, ale poskakující puk nezkrotil natolik, aby mohl ohrozit kladenského brankáře. To o tři minuty později už byl Richard Nejezchleb přesnější a otevřel střelecký účet zápasu.

Jakoby úvodní branka hosty ještě více uspala. Do gólových příležitostí se dostávali slávisté, ale Sýkora předvedl několik skvělých zákroků. Nejnadějnější akce Hellara i Cikánka postupně zlikvidoval.

Na konci první části ale přišly dva slepené góly. Nejdříve vyrovnal Dominik Megela, když se nejlépe zorientoval na hranici brankovistě a zasunul kotouč do odkryté branky. Ale na to ještě dokázal odpovědět Jakub Kadlec, jenž pět vteřin před koncem první části vrátil Slavii vedení. V přesilové hře si skvěle najel z pravého mantinelu mezi kruhy a střelou do horního růžku vyhnal všechny pavouky ze sítě.

Kladenským nejvíce zatápěla dvojice Cikánek – Kadlec. Díky vzájemným kombinacím si vytvořili několik šancí, ze ktrerých mohli pohnout se skóre. To se povedlo až v 9. minutě druhé třetiny. V početní výhodě po efektivní přihrávce Cikánka vstřelil Jakub Kadlec svoji druhou branku v zápase – 3:1. Kladno se nechtělo vzdát už v polovině zápasu a o čtyři minuty po gólu Kadlece snížilo. Po chybě domácí obrany vstřelil druhou branku Kladna Šimon Vlček a oživil naděje na bodový zisk v utkání.

Ve třetí dvacetiminutovce Slavia dopácela na nedisciplinovanost. V přesilovce pět na tři vyrovnal po krásné souhře do prázdné branky Dan Tomáš. O minutu později nabídli slávisté hostům další početní výhodu dvou mužů, kterou využili. Zapas otočil Martin Dittrich, který tečoval nahození od modré čáry.

Do vypršení šedesáti minut ještě pojistil výhru Kladna Michal Gutwald. Nejprve dorazil vlastní střelu a zvýšil na 3:5, a pak při slávistické power-play přes celé hřistě korunoval svůj čtyřbodový zápas.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více