Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
24. února 2010

Jiří Čelanský o olympiádě i o slávistické budoucnosti

Jiří Čelanský je trenér, který v loňském roce dovedl dorostence až k mistrovskému titulu. Poté si ho kouč Růžička vybral ke spolupráci do A-týmu. Letošní sezóna celé Slavii nevychází podle představ, ale budoucnost už se řeší. „Kádr se hodně změní. Jedná se až o šesti hráčích,“ řekl k letním změnám ve Slavii Jiří Čelanský.

Existuje taková fráze, že jeden hráč nedělá mužstvo. Před sezonou odešel Jaroslav Bednář a letos se Slavia strachuje o předkolo play-off do posledního zápasu. Kde se stala chyba?
Já bych to neviděl v jediné chybě. Celá soutěž je obrovsky vyrovnaná a vidíte to na výsledcích. Teď už o něco hrajeme jenom my, ale zápas před tím bylo šest mužstev na tom stejně jako my. Samozřejmě to není letos ideální, ale není to jenom o odchodu Jardy Bednáře.

Má Slavia už v hledáčku nějaké posily do příští sezony?
Určití hráči jsou v jednáních. A oproti normálu se ten kádr ne rapidně, ale hodně změní.

Prozradíte nám aspoň číslo, o kolik jmen se jedná?
Jedná se až o šesti hráčích.

Trenér Růžička je momentálně na olympiádě. Naplánoval vám na čem má Slavia zapracovat, nebo je to ve vaší kompetenci?
S Vláďou jsme domluvený, co bychom měli dělat. Konzultovali jsme, co naší hře chybí a co postrádá. Jde především o přesilovky a o hru v obranném pásmu.

V jakém světle se vám zatím jeví český národní tým?
Hrajeme velice slušně a předvádíme atraktivní hokej, ale těžko hodnotit po základní skupině. Ten hokej teprve teď začne.

Roman Červenka si už zahrál proti nejlepším hráčům světa. Jaké vidíte jeho šance za rok v NHL?
Momentálně hraje v obrovské pohodě a formě. Jestli mu to vydrží, tak si myslím, že se prosadí.

Rusko je jeden z nejsilnějších týmů na turnaji. S jakým receptem nebo taktikou byste šel proti sborné vy?
To asi není otázka pro mě, ale je těžké proti nim hrát. Hrát s nimi otevřeně je sebevražda a jenom couvat také nemůžete. Dvě třetiny jsme hráli i my po taktické stránce velice dobře i v obranném pásmu. Takové zápasy rozhodne jedna chyba, a pokud Rusové odskočí na dva góly, tak zápas málokdy prohrávají.

Už je znám pavouk play-off. Jaké máme šance na umístění?
Tohle rozlosování není ideální, ale pokud postoupíme do čtvrtfinále, tak Finsko je nejhratelnější soupeř. I když v tom play-off je jedno na koho nastoupíte.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více