Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
29. května 2002

Galavečer mládežnického hokeje

V pátek 17. května 2002 hostil brněnský hotel Voroněž v pořadí druhý mládežnický galavečer. Talentovaní mladíci a vítězné týmy juniorské a dorostenecké extraligy se sešli, aby převzali ceny pro ty nejlepší. Je to obdoba seniorského galavečeru a hráči už si zvykají na to, co je to být ve středu pozornosti. Na závěr sezóny to bylo pro mladíky velice příjemné rozloučení.

Pozváni byli všichni ocenění v obou kategoriích - vítězné týmy Třince (v dorostenecké Nuttela extralize) a Pardubic (v juniorské Diderot extralize) a reprezentanti, kteří vybojovali v Trnavě a Piešťanech na mistrovství světa do osmnácti let bronzové medaile. „Osmnáctka“ dostala od hotelu Voroněž veliký dort ve tvaru ledové plochy a pak už se mohlo začít s vyhlašováním těch nejlepších. Program dopnili hokejisty oblíbení komici Suchánek s Genzerem.

Bohužel hráči Slavie si neodnesli žádná individuální ocenění. Jako zástupce klubu tu byl trenér dorostu Petr Novák. Členy reprezentace do osmnácti let byli brankář Lukáš Musil, obránce Martin Čížek a útočník Jakub Klepiš, ale jediný, kdo přijel, byl Lukáš Musil. Patronem dorostenecké Nuttela extraligy je Vladimír Růžička, a i proto se nejužitečnějšímu dorostenci v play-off, podle hlasování trenérů, uděluje cena Vladimíra Růžičky. Dostal ji třinecký útočník Michal Rak, který vsítil druhou, a tedy vítěznou, branku svého týmu ve druhém finálovém zápase. V medailónku, který předcházel převzetí ceny o sobě Rak řekl: „Hlavním předsevzetím do nadcházející sezóny je zhubnout, však já se tu zeleninu jíst naučím“.
Každý z oceněných hráčů, na sebe ve svém medailónku něco zajímavého prozradil a večer plynul v uvolněné atmosféře. Hráči přijeli ze všech částí republiky a tak nebylo divu, že se museli brzo vydat na cestu domů. Po ukončení programu následovalo občerstvení, kde se již všichni uvolněně bavili. Po hodině zůstávali jen ti, co to mají domů nejblíže. Slávisté, kteří přijeli spolu se Sparťany, odjížděli domů v půl deváté. To byla konečná tečka za sezónou 2001/02 a hráči už se pilně připravují na tu nadcházející.

Ocenění hráči v dorostenecké kategorii:

Nejlepší brankář: Marek Schwarz (HC Sparta Praha)

Nejproduktivnější obránce základní a finálové části: Lubomír Štach (HC Vsetín)

Nejlepší střelec základní a finálové části: Jakub Petružálek (HC Chemopetrol Litvínov)

Nejproduktivnější hráč základní a finálové části: Vojtěch Klečka (HC Sareza Ostrava)

Nejproduktivnější hráč play-off: Kamil Vávra (HC IPB Pojišťovna Pardubice)

Cena Vladimíra Růžičky: Michal Rak (HC Oceláři Třinec)

Ocenění hráči v juniorské kategorii:

Nejlepší brankář: Lukáš Plšek (HC Vsetín)

Neproduktivní obránce základní a finálové části: Václav Fiala (HC Keramika Plzeň)

Nejlepší střelec základní a finálové části: Petr Průcha (HC IPB Pojišťovna Pardubice)

Nejproduktivnější hráč základní a finálové části: Petr Koukal (HC IPB Pojišťovna Pardubice)

Nejproduktivnější hráč play-off: Petr Koukal (HC IPB Pojišťovna Pardubice)

Autor Ivana Paulová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více