Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.3.2010

Sešívaní odmítli konec a vrací sérii do Prahy!

PK4, pátek 12.3.2010, Litvínov - Slavia
Litvínov
3:5
0:1, 1:2, 2:2
Slavia

Branky a nahrávky: 32. Punčochář (Lukeš), 41. Lukeš (Švarný), 44. Reichel (Jánský) - 5. Kůrka (Kadlec), 24. Jelínek (Kadlec), 29. Campbell (Holec), 43. Vondrka, 45. Havel (Kadlec). Vyloučení: 11:8 navíc Vopat a Švarný (oba LIT) 10. min. nesportovní chování. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5. Rozhodčí: Rozhodčí: Hribik, Šír - Čech, Bryška. Diváci: 5883.

Sestavy

Litvínov

J. Hübl - Punčochář, Kubát, J. Gula, Černošek, Kousalík, Švarný, od 30. navíc Šlégr - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Reichel, Lukeš - Trávníček, Vopat, Dragoun - Jánský, Gerhát, Bojer.

Slavia

Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík - Kůrka, Červenka, Vondrka - Endál, P. Jelínek, M. Čermák - Havel, V. Růžička ml., Sklenář - T. Svoboda, Holec, Doležal.

Slavie po polovině utkání vedla o tři branky, ale i tak se strachovala o výsledek. Neuvěřitelný začátek třetí třetiny přinesl čtyři slepené góly. Dva na straně domácích a dva na slávistécké, což znamenalo vedení sešívaných 5:3. Toto skóre si slávisté urdželi až do konce zápasů, a tak vrátili sérii zpátky do Prahy.

Už v úvodu utkání slávistická obrana působila dosti nejistě. Jako první chyboval obránce Vašíček a Viktor Hübl najížděl na Slipčenka, ale ten mu puk včas vypíchl. Na druhé straně se po přiťuknutí Holce do šance tlačil Svoboda, ale zastavil ho až faul Punčocháře. Následnou početní výhodu Slavia využila. Nenápadné nahození Tomáše Kůrky nečekaně propadlo až za brankáře Hübla. Kůrka se tak trefil poprvé v letošním předkole play-off.

Inkasovaná branka domácí očividně zaskočila. Aktivní hra Slavie přinutila Litvínov k sérii faulů. Sešívaní měli dokonce padesát dva a poté třicet dva sekund dlouhou výhodu dvou mužů, kterou ale neproměnili.

Ve zbytku třetiny tempo poněkud opadlo. Slavia se soustředila na obranu středního pásma, kterou Litvínov jen horkotěžko překonával. Ale i tak byl Litvínov nebezpečnější, především díky chybám sešívaných obránců.

První formace Slavie vstoupila do druhé části velice aktivně. V gólovce se dvakrát objevil Červenka, ale vykoledoval si „pouze“ faul Kousalíka. V přesilovce měl obrovskou příležitost Lukáš Havel, ale netrefil kotouč podle svých představ. O pár chvil později se už ovšem skóre měnilo, a to když Petr Jelínek tečoval dělovku Kadlece – 0:2. O pět minut později už Slavia vedla o tři branky. Darcy Campbell si najel z druhé vlny mezi kruhy a prostřelil Hübla. Nutno podotknout, že to byla první Campbellova branka v sešívaném dresu.

Tento stav nenechal klidným kouče Kučeru, jenž byl donucen ke změně litvínovské sestavy. Do utkání poslal člena Gold clubu (vítěze MS, OH a Stanley Cupu) Jiřího Šlégra. A zřejmě to byl ten správný impuls pro Litvínov. V polovině zápasu snížil sváteční střelec Petr Punčochář i navzdory tomu, že Slipčenko neměl na hlavě masku. Sváteční střelec proto, že Punčochář se naposledy trefil v lednu loňského roku. Na gól se vzápětí snažil odpovědět velice aktivní Kůrka. Po pasu Červenky najížděl na Hübla, ale jeho bekhendovou kličku levým betonem vykopl domácí gólman z brankové čáry.

Do vypršení čtyřiceti minut už sešívaní pouze faulovali, a tak Severočeši šli do třetí části s výhodou dvou mužů.

I když obranná trojice vydržela do doby, než se z trestné lavice vrátil Tomáš Žižka, tak i přesto Litvínov udeřil. František Lukeš si z levého mantinelu najel na střed hřiště a střelou na lapačku snížil na 2:3. V podstatě ihned se červené světlo rozsvítilo i na druhé straně. Michal Vondrka přešel přes svého obránce a doslova jednou rukou vrátil Slavii dvoubrankový náskok.

Za dvě minuty po brance Vondrky kapituloval opět Slipčenko. Robert Reichel byl na brankovišti natolik důrazný, že přetlačil slávistického obránce a posunul puk mezi Slipčenkovi betony. Ve třetí části se s góly roztrhl pytel a pomohl k tomu i bývalý hráč Litvínova Lukáš Havel, když v početní výhodě z pravého kruhu vstřelil pátou slávistickou branku. K dalšímu gólu byl blízko Roman Červenka, když díky Vondrkově důrazu ujel domácí obraně, ale před zcela odkrytou brankou mu kotouč přeskočil hůl. Litvínov se usadil v útočném pásmu až v poslední pětiminutovce, což proti dobře bránící Slavii byla malá porce časové jednotky. Ovšem sešívaní i přesto zahrozili. Kdo jiný než Roman Červenka z nenadání projel domácí obranou, ale střelu na vyrážečku Hübl kryl. Následně Červenku nečistě dohrál Jiří Šlégr a zabrzdil tak litvínovský tlak svým vyloučením. Litvínov se už do konce utkání ke vstřelení branky ani nepřiblížil, Robert Reichel sice ještě v samém závěru Slipčenka prostřelil, ale až po vypršení šedesátiminutového limitu. Z Litvínova si Slavia odváží druhé vítězství v předkole play-off a obránce Josef Vašíček další stehy na svém už tak poznamenaném obličeji.

Série se tak stěhuje za nerozhodného stavu 2:2 zpět do Prahy, kde se oba týmy střetnou už v neděli.

Ohlasy trenérů
Jiří Kučera (LIT): My jsme už tu první třetinu nebyli až tak aktivní, jako jsme byli včera. Byli jsme hodně vylučovaní a ten paradox byl, že minutu a půl před koncem druhé třetiny byl poměr vyloučení 7:1, což je špatný, to je prostě moc. Teď se musíme připravit na poslední zápas, tam to bude rozhodující.
Jiří Čelanský (SLA): Jsme rádi, že jsme domácím oplatili tím samým skórem včerejší porážku. Myslím, že o tom utkání rozhodla stejně jako včera disciplína. Dnes jsme udrželi nervy na uzdě a domácí byli ti, kteří byli vylučovaní. Zápas se jednoznačně rozhodoval v přesilových hrách jako dosud všechna utkání a asi to nebude jiné ani v tom posledním zápase. Jsme rádi, že to vezeme zpátky do Prahy, poslední zápas rozhodne.
Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více