Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.3.2010

Slavia to dokázala, jsme v play off

PK5, neděle 14.3.2010, Slavia - Litvínov
Slavia
5:3
1:1, 3:2, 1:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 0:37 Kůrka (Vondrka, Kadlec) 26:46 Kadlec (Červenka, Vašíček) 31:10 Vondrka (Kůrka, Roth) 32:28 Svoboda (Holec) 41:47 Havel (Čermák, Žižka)- 12:57 Hübl (Švarný) 35:03 Vopat (Reichel, Švarný) 39:51 Jánský (Trávníček) Rozhodčí: Fraňo, Šír - Čech, Bryška Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6128. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3.

Sestavy

Slavia

Slipčenko - Campbell, Jebavý, Kadlec, Kolařík, Roth, Špelda, Vašíček, Žižka - Clark, Čermák, Doležal, Endál, Havel, Holec, Kůrka, Němec, Růžička, Svoboda, Vondrka

Litvínov

Hübl - Černošek, Gula, Kousalík, Kubát, Pilař, Punčochář, Stříteský, Švarný - Bojer, Dragoun, Gerhát, Hübl, Jánský, Jenáček, Kubinčák, Lukeš, Majdan, Reichel, Trávníček, Vopat

P r a h a - Sešívaným se povedlo otočit sérii s Litvínovem v jejich prospěch. V rozhodujícím pátém zápase se trefil už po necelých čtyřiceti sekundách Tomáš Kůrka, nicméně Litvínov dokázal vyrovnat a držet se v zápase. Ve druhé části však Slavia rozjela svůj brankostroj a nechala Severočechy smutnit před branami play-off.

V neděli podvečer se ve Vysočanech zastavil čas. Na programu byl rozhodující zápas předkola play-off mezi domácí Slavií a Litvínovem. Sešívaní už jeden „mečbol“ dokázali odvrátit, ale v neděli oba týmy měly k postupu stejně blízko. Sklenář, Sloboda, Tomica a Jelínek do utkání nemohli nastoupit kvůli zdravotním problémům a první extraligový start si připsal Vojtěch Němec, hráč Havlíčkova Brodu. V litvínovském dresu se naopak objevil po jednozápasové absenci obránce Pilař.

Neuvěřitelný začátek pro domácí. Čas 0:37 a Tomáš Kůrka otevřel střelecký účet zápasu. Přečíslení dva na jednoho využili Vondrka s Kůrkou a přiblížili Slavii k postupu do play-off. Na druhé straně mohli odpovědět na vedoucí branku Lukeš s Jánským, ale neuspěli. Domácí se vedoucí brankou neuspokojili. Mladý Endál dostal výbornou přihrávku z vlastního pásma mezi černožluté beky, ale samostatný únik nezakončil přesně i díky faulu Jiřího Guly.

Slavia hrála při chuti a pomohly k tomu i vyloučení hostů. Ve druhé přesilové hře domácích měl obrovskou šanci Jiří Doležal, ale z prostoru před brankovištěm nedokázal Hübla prostřelit.

Ale i Litvínov ukázal, že přesilovku hrát umí. Po chybném vyhození sešívané obrany se k puku dostal obránce Švarný, z první vystřelil a vyražený puk dorazil do prázdné branky Viktor Hübl – 1:1.

Po velkém tlaku Litvínova měl na hokejce vedoucí branku slávista Kůrka. Efektivně si prohodil obránce Kubáta, ale ani tři pokusy mu nestačily k tomu, aby rozvlnil síť. Následná druhá početní výhoda Severočechů nezačala vůbec dobře. Při vyloučení Růžičky ujel litvínovské obraně Červenka, Hübla propálil, ale kotouč zastavila pouze horní tyč.

Druhou dvacetiminutovku Slavia začala náporem na brankáře Hübla. Ve druhé velké příležitosti v zápase se ocitl Jiří Doležal, ale před ležícím Hüblem nedokázal skórovat. Na druhé straně hřiště ale ani Lukeš neprostřelil ležícího Slipčenka.

Stav se měnil až při početní výhodě červenobílých. Vyloučený Punčochář svého faulu mohl litovat, neboť Petr Kadlec vrátil Slavii vedení dělovkou od modré čáry.

Po polovině utkání se v O2 areně děly velké věci. Díky dvěma slepeným gólům Vondrky a Svobody už sešívaní vedli o tři branky. Vzápětí měl Litvínov minutu a osmnáct sekund dlouhou výhodu dvou mužů, kterou využil. Roman Vopat dobře tečoval střelu Roberta Reichela a znovu snížil.

Tato branka doslova rozpoutala peklo na ledě. Střelec druhé litvínovské branky se pustil do pěstního souboje s Jiřím Vašíčkem. V bitce měl navrch o hlavu vyšší Vopat, jenž rozpáral Vašíčkovy stehy z předchozích utkáních. Za bitku oba aktéři vyfasovali trest do konce utkání.

Dvě minuty před koncem druhé části vzala chyba sudích Lukáši Havlovi příležitost, ve které samotný najížděl na Hübla. I když měli slávisté puk na hokejkách, rozhodčí přerušil hru pro příliš mnoho hráčů Litvínova na ledě. V přesilovce Slavie ovšem zaúřadoval Peter Jánský. Po dlouhém pasu Trávníčka najížděl Jánský na Slipčenka a z úhlu snížil na 3:4.

Po necelých dvou odehraných minutách ve třetí třetině slávisté opět zvýšili svůj náskok. Výbornou práci odvedl Miloslav Čermák, jenž připravil branku Lukáši Havlovi a ten už se nemýlil.

Po uklidňující brance Havla se domácí soustředili spíše na obranu a při rozehrávce Litvínova se zformovali do bloku středního pásma, který hosté překonávali obtížně.

V patnácté minutě byl opět pokořen Jaroslav Hübl. Samostatný únik proměnil Kůrka, ale kvůli postavení mimo hru nebyla branka uznána.

Na konci utkání si mohl vylepšit osobní statistiky Michal Vondrka, ale při power-play hostů se trefil až po zaznění sirény oznamující konec utkání.

Slavia opět zvládla rozhodující zápas série a ani letošní ročník nebude play-off bez slávistické účasti. Ve čtvrtfinále narazí sešívaní na Zlín, který v letošní sezoně pokaždé porazili. To je dobrý signál do této série, která začíná ve čtvrtek 18.3. na stadionu Luďka Čajky.

Ohlasy trenérů
Jiří Kučera (LIT): My jsme do utkání špatně vstoupili. V třicáté sedmé sekundě jsme dostali gól, ale pak jsme stihli vyrovnat. V průběhu utkání Slavia odskočila na 4:1, my stihli pouze snížit na 3:4. Ale bohužel my vždycky dáme a vzápětí inkasujeme jako na začátku třetí třetiny, a to rozhodlo. Já bych ještě chtěl všem našim klukům poděkovat za tu sezonu, která nezačala až tak dobře, ale byli jsme rádi, že jsme se vyhli play-out, ale se Slavií to byla vyrovnaná série a my si jí pokazili častým vyloučením. A soupeři chci popřát vše nejlepší do dalších bojů.

Vladimír Růžička (SLA): Já potvrdím to, co říkal Jirka. My jsme byli šťastnější v tom pátém utkání a samozřejmě za nepříznivého stavu, když jsme v Litvínově prohrávali 2:1 na zápasy, to nebylo jednoduché. Ten poslední zápas je už utkání o všechno. Půlka zápasu byla velice dobrá, pak se nám podařilo dát tři góly a odskočit soupeři. Ale zbytečnými fauly jsme poslali Litvínov zpátky do zápasu a byly to velké nervy. Na začátku třetí třetiny se nám podařilo dát pátý gól a tím se to trochu zklidnilo a pak se zápas dohrál, jak se dohrál. Já bych chtěl také poděkovat hráčům, protože si prošli virózou. Chtěl bych poděkovat za tu bojovnost a že dokázali hrát nad své možnosti. A určitě budeme chtít potrápit Zlín, protože letos nepůjdeme jako favorit, ale mužstvo ze sedmého místa.

Autor Tomáš Svoboda
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více