Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.3.2010

SD: Slávisté nezvládli na Hané třetí část a úvodní čtvrtfinále prohráli

ČF1, středa 17.3.2010, Olomouc - Slavia
Olomouc
6:5
2:2, 1:2, 3:1
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Machala (Škůrek, Husák), 18. Lehečka (Jergl), 32. Lehečka (Králík), 43. Lehečka (Králík), 44. Konečný (Machala, Kebza), 51. Lehečka (Králík) – 14. Müller (Cikánek), 20. Hertl (Nejezchleb, Moravec), 27. Kadlec (Hertl, Hellar), 39. Cikánek (Tomek), 60. Hertl (Hellar). Rozhodčí: Volf – Goňa, Obadal. Vyloučení: 4:10, navíc Nedomlel 10 min. [VRAŽ] a 5 min. + DKU [VRAŽ], Kadlec 10 min. [NESP], Hruška 10 min. a DKU [NESP] (všichni SLA) a TS pro SLA. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 41:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 6:4, 6:5.

Sestavy

Olomouc

Motáň – Jergl, Brandýs, Škůrek, Lyzák, Schejbal, Kvapil – Lehečka, Králík, Zona – Machala, Němec, Konečný – Kunce, Brada, Novotný – Husák, Kebza, Pezda.

Slavia

Mouček – Moravanský, Knot, Hruška, Novák, Semrád, Nedomlel – Müller, Hertl, Cikánek, Nejezchleb, Vacek, Kotyra, Tomek, Moravec, Kadlec, Hellar, Hlinka.

Mladíci pražské Slavie první čtvrtfinále play-off extraligy staršího dorostu nezvládli. V dramatické a nervózní přetahované sice v Olomouci dvakrát vedli, ovšem vůbec se jim nepodařila třetí část utkání. Třikrát v ní inkasovali a nakonec i kvůli četným vyloučením prohráli 5:6. Blíž k postupu na závěrečný turnaj čtyř jsou tedy Hanáci. Odveta je programu v pátek a případně v sobotu v Edenu. Čtvrtfinálová série se hraje na dvě vítězství.

Obě mužstva vstoupila do utkání namotivovaná a hladová po úspěchu. Jen jeden ze čtvrtfinálové dvojice si totiž může zajistit účast na finálovém turnaji čtyř. Lépe začali domácí. Ti měli už ve třetí minutě šanci na vedoucí branku, Lehečka si však v samostatném úniku vylámal zuby na gólmanu Moučkovi. Už po minutě se však Olomouc radovala. V přesilové hře se puku před brankou Slavie zmocnil Patrik Machala, podíval se před sebe a zakončil nad bezmocného slávistického brankáře – 1:0.

Hosty to však nepoložilo a hnali se za vyrovnáním. Toho se dočkali na začátku čtrnácté minuty. Po několika odrazech zakončoval pod víko zblízka Jan Müller – 1:1. To však nebylo vše, co nabídlo první dějství. Chvíli na to totiž trefil po hrubce defenzivy Pražanů tyčku domácí Schejbal, dvě minuty před první sirénou pak dorazil Jerglovu dělovku od modré za záda Moučky Jakub Lehečka – 2:1. I na tento gól sešívaní zareagovali. Osmadvacet vteřin před koncem vybruslil zpoza brány Tomáš Hertl a podruhé v zápase vyrovnal – 2:2.

Atraktivní podívaná pokračovala i po přestávce. Olomoučtí měli do druhé dvacetiminutovky lepší vstup, ale jejich střelecké pokusy končily jen na brankové konstrukci hostů. V úvodu sedmadvacáté minuty se Slavia poprvé v utkání dostala do vedení. Hertl našel před bránou úplně volného Jakuba Kadlece, a ten měl už lehkou úlohu – 2:3. Přetahovaná neměla konce. V polovině utkání hrála Mora dvojnásobnou přesilovku. Tu sice nevyužila, ovšem v době, kdy se hrálo v pěti proti čtyřem, nahrál v bezprostřední blízkosti slávistické branky Králík Jakubu Lehečkovi, který znovu srovnal na 3:3.

Hra přitvrdila, na hokejky obou týmů jakoby se vkradla nervozita. K vidění byla spousta tvrdých střetů, sekání a náznaků potyček. Minutu a půl před koncem druhého dějství se znovu prosadili svěřenci trenéra Pecky. Christoffer Cikánek se uvolnil do střeleckého úhlu a poslal slávisty do vedení – 3:4. V samotném závěru třetiny pak měli hosté po faulu výhodu trestného střílení, ovšem Tomáš Hertl Motáňovu klec přestřelil.

Největší drama a nápor na emoce nabídla třetí část. Olomouc do ní vstoupila jako v tom nejlepším snu. Během necelé půlminuty totiž otočila skóre ve svůj prospěch. Nejprve se trefil Jakub Lehečka, který zkompletoval hattrick, a chvíli po něm se štěstím David Konečný – 5:4. Následně se začalo jiskřit. Hosté byli vývojem utkání zaskočeni, naopak domácí drželi nervy na uzdě. Nedomlel srazil za vlastní brankou Králíka a vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání. Za následné protesty a emotivní výlevy na adresu sudího dostali ještě další dva slávisté desetiminutové tresty. Olomouc tak měla k dispozici téměř tři minuty dlouhou dvojnásobnou přesilovku.

Tu sice nevyužila, v době, kdy už hosté hráli ve čtyřech, však udeřila. A opět se prosadila nejproduktivnější dvojice Hanáků, Králík znovu nahrával a střelec večera Jakub Lehečka zakončoval – 6:4. Slávisté si poté vytvořili celou řadu šancí a snažili se závěr zdramatizovat, gólman Olomouce Motáň však několika parádními zákroky podržel své spoluhráče. Kapituloval až v poslední vteřině z hokejky Tomáše Hertla, to už ovšem nic neměnilo na první výhře Hanáků ve čtvrtfinále. Slavia tak bude v pátek a v sobotu bojovat v Edenu o zvrat v sérii a postup do vysněného Final Four.

Hráči utkání: Jakub Lehečka (Olomouc) a Tomáš Hertl (Slavia).

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér Olomouce): Bylo to nesmírně těžké utkání, ale podobně těžká jsou všechna v play-off. Začali jsme dobře, ale potom jsme udělali řadu velice hrubých chyb v obraně a inkasovali. Na druhou stranu jsme si vytvořili hodně šancí a góly jsme nedali. To utkání mohlo být po první třetině rozhodnuté v náš prospěch, ale nebylo. Nakonec jsme výsledek obraceli ze 3:4 na 6:4. Kluci ukázali, že mají obrovskou morální sílu a že chtějí vyhrávat. Dnes nerozhodovalo hokejové umění, ale spíš vůle, chtění a chuť se prosadit a postoupit dál.

Miloslav Pecka (trenér Slavie): S výsledkem samozřejmě nejsme spokojeni, protože po dvou třetinách, kdy jsme vedli 4:3, jsme třetí třetinu nezvládli. Byli jsme často vylučovaní a prohráli jsme si ten zápas sami. Myslím si, že kdyby se hrálo pět na pět, tak bychom ten zápas vyhráli. Domácí třiatřicítka (Lukáš Králík - pozn. red.), ten hráč je komediant a divadelník. Mohl by jít do Národního divadla. Jeho se někdo dotkne a on okamžitě letí. Rozhodčí mu to trošku zbaštil. Hrál tam, že má málem zlomenou páteř, a za chvíli nastoupí do přesilovky. Naši kluci tuhle křivdu neunesli, myslím si, že hlavní rozhodčí na tom má trochu podíl.

Autor Ondřej Kubát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více