Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. března 2010

Robert Slipčenko vychytal svou první nulu v extralize

Po nepříliš vydařeném prvním zápase čtvrtfinále play-off, kdy dostala brankářská jednička ve Zlíně šest branek, se ve druhém utkání Robert Slipčenko předvedl parádním výkonem. Svými zákroky vymazal zlínské střelce a po zásluze se stal nejlepším hráčem utkání. „Hráli jsme lépe než v prvním zápase. Řekli jsme si, že budeme důraznější a tuto taktiku jsme dodrželi. Za nulu jsem samozřejmě moc rád,“ hodnotil výkon svého týmu brankář Slipčenko.

Robert Slipčenko odchytal svůj první extraligový zápas v této sezóně, konkrétně 27. září 2009 ve Vítkovicích. Ačkoliv přišel do Slavie před sezónou spíše jen na zkoušku, nakonec se díky dobrým výkonům dostal až do pozice brankářské jedničky. Na svou první vychytanou nulu ale musel celkem dlouho čekat, často mu plány na ni zhatily branky v závěrečných minutách, kdy soupeři často jen korigoval výsledek. Nicméně první nula a hned ve velmi důležitém zápase play-off jistě přišla vhod. „Za nulu jsem rád, ale už v pondělí nás čeká další utkání a musím se na něj připravit. Na příliš velkou radost není čas,“ nastiňuje své nejbližší plány před dalšími čtvrtfinálovými zápasy.

popis obrazku Velký rozhovor s Robertem Slipčenkem o jeho dosavadní kariéře si můžete přečíst zde

Slavia podala v pátek diametrálně odlišný výkon oproti prvnímu zápasu. Hráči začali být důraznější, dařilo se lépe přečíst zlínské přesilovky, kterých v úvodním duelu Zlín využil hned čtyřikrát. „Zlín hraje přesilovky skvěle, ve čtvrtek jsme měli až příliš vyloučených. Takhle jsme dál hrát nemohli,“ popisuje proměnu herního projevu Slipčenko. Jenže v druhém utkání sám brankář jedno oslabení zavinil, když dostal dvě minuty za zdržování hry. „Hodně mě to mrzelo. Vyhodil jsem puk nesmyslně a my pak hráli ve třech. Mám asi špatně zahnuté hokejky (smích). Ne, puk se mi zrovna postavil a já do něj plácnul tak, že vyletěl ze hřiště,“ popisuje nastalou situaci.

Po nevydařeném úvodu si nakonec Slavia odváží ze Zlína cennou výhru, v O2 areně se bude pokračovat za stavu 1:1 a sešívaní tak mohou být mnohem klidnější. Navíc za poslední tři sezóny doma s Berany prohráli jen jedinkrát. „Věřím, že vyhrajeme i u nás,“ prohlásil zdravě sebevědomý Robert Slipčenko.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více