Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. března 2010

Kanonýr Červenka: Přestali jsme hrát naši hru

P r a h a - Po zápase vládla v kabině dobrá nálada. Na svěřencích trenéra Růžičky byla znát pohoda po výhrách ve dvou domácích zápasech. Sešívaný kanonýr Roman Červenka působil velmi uvolněným dojmem a bylo znát, že si moc přál uspět. „Jsme krůček od postupu, ale ten poslední krok je vždy nejtěžší“, prohlásil červenobílý forvard.

Romane, v zápase jste vedli 4:0, pak jste dopustili drama až do samého konce, takhle jste si to asi neplánovali.
Určitě, ještě jsme si to v kabině říkali, že si musíme dát pozor. Pokaždé když vedeme, tak pak přestaneme hrát a dáváme soupeři zbytečnou naději. Kvůli zbytečným chybám jsme nechali vrátit Zlín do zápasu.

Může za to slabá koncentrace? Nebo jste se viděli už po zápase v kabině?
Těžko říct, je to taková česká povaha. Chtěli jsme hrát stejně jako v první třetině, ale najednou jsme vedli a přestali hrát naší hru. Kdybychom hráli pořád stejně, tak ten zápas dopadl úplně jinak.

Červenka před vstřelením gólu

Bál jste se na konci hodně o výsledek?
Nedá se říct, že bych se přímo bál. Nicméně člověk jde na led s tím, aby nedostal gól a musí to odbojovat. Na věci jako strach není čas.

Naopak úvod zápasu vám vyšel na výbornou. Myslíte si, že se do toho brilantního vstupu promítl i předešlý zápas, který jste vyhráli na nájezdy?
Je to možnost. První zápas jsme vyhráli opravdu těsně a Zlín to mohlo dostat dolů. Možná díky tomu nám vyšla i první třetina. O to víc mě mrzí to zbytečné drama na konci.

Roman Červenka tečuje kotouč

Do Zlína jedete v pozici, kdy vám stačí vyhrát jeden zápas, nicméně v opačné pozici jste se ocitli například loňské čtvrtfinále. Je to pro vás varování, že ještě není konec?
Bude to ještě složité, říká se, že poslední krok je nejtěžší. Zlín je v situaci, kdy nemá co ztratit. My musíme hrát aktivně jako dnes v první třetině a věřím, že se to povede.

Psychycky jste v kabině v pohodě po tom závěru? Nejste trochu nahlodaní těmi zbytečnými góly, nebo je to jedno, když jste vyhráli?
Teď je to jedno, my jsme vyhráli, vedeme 3:1 na zápasy a je to Zlín, kdo musí dotahovat. V play-off je jedno, jestli vyhrajete 6:1, nebo na nájezdy. Důležité je to vítězství a to jsme dokázali.

Roman Červenka zakládá protiútok

Prohrávali jste 1:0 na zápasy a najednou vedete a stačí vám jediná výhra k postupu. Jste hodně překvapeni vývojem série?
Jsme spokojeni, chtěli jsme hlavně přivézt jeden zápas ze Zlína a to se nám povedlo. Doma se pak hraje lépe, dneska nám hodně pomohli lidi a odehráli jsme dobrý zápas až na pár drobných chyb.

Jak jste na tom se silami před důležitým zápasem ve Zlíně?
Myslím si, že je to pro oba týmy stejné, dokonce si myslím, že na tom musíme být lépe my. Zlín se musel vydat až do konce a prohrál o jedinou branku v obou zápasech. Pro ně to musí být daleko těžší než pro nás. My vedeme a můžeme hrát v pohodě. Poslední krok je samozřejmě nejtěžší, ale my se ho pokusíme udělat už ve Zlíně.

Autor Tomáš Svoboda
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video