Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.3.2010

Junioři: Hadrava rozhodl v nájezdech a vynutil si třetí zápas

SF2, středa 24.3.2010, Slavia - Litvínov
Slavia
6:5sn
1:1, 3:4, 1:0 - 1:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 8. T. Doležal (Jaškin), 24. Hertl (Zohorna), 32. Klhůfek, 37. Zohorna (Hadrava), 48. Mavrojanidis (Slavíček), rozhodující nájezd Hadrava - 12. Mačkal (Zavřel), 29. Stritensky (Matai), 31. Zavřel (Muller), 32. Kousalík (Raculk), 38. Matai (Bíza). Rozhodčí: Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:11, navíc Mavrojanidis, Žejdl (Sla) a Račuk (Lit) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 159.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Blažek, Jeník, Barák, Warneke, Šíma, Krejčí, Němec, Krejčík - Palaščák, Doležal (A), Mavrojanidis, Zohorna, Slavíček, Koubek, Jaškin, Hadrava, Hafenrichter, Žejdl (C), Klhůfek, Hertl

Litvínov

Nechvátal - Kabeláč, Kousalík, Hora, Stříteský, Eminger, Muller - Mackal, Majdan, Jurčík, Matai, Smolka, Račuk, Zavřel, Bíza, Bujer, Kafan

Slávističtí junioři měli před středečním střetnutím nůž na krku, ale zápas pravdy zvládli a v semifinálovou sérii s Litvínovem bude muset rozhodnout až třetí zápas. Duel ve středu přinesl svižný hokej. Litvínov celkem třikrát vedl, ale slávisté stačili vždy vyrovnat a nakonec dospělo utkání až k samostatným nájezdům. Ty rozhodl až v 8. sérii Martin Hadrava. Ve čtvrtek od 15.00 se tedy definitivně rozhodne, kdo se z této dvojice podívá do finále.

Psala se sedmá minuta, když se Edenem ozvala obrovská rána. Po jednom souboji v obranném pásmu Litvínova se vysypalo tvrzené sklo mantinelu. Tento moment ovlivnil průběh první třetiny, protože se zhruba 15 minut čekalo, než správci stadionu vše vrátí do původního stavu. Přestávka prospěla více Slavii, která se chvíli na to dostala do vedení. Jaškin se prodral útočným pásmem a tvrdě vypálil. Patrik Nechvátal vyrazil puk pouze k volnému Tomáši Doležalovi, který snadnou dorážkou poslal Pražany do vedení.

Litvínov se do zápasu dostával pomaleji, ale na konci 12. minuty ukázal naplno svou sílu. Ve skrumáži před slávistickou brankou se nejlépe zorientoval Jiří Mackal a střelou pod Dlouhého lapačku vyrovnal na 1:1.

Hrál se poměrně svižný hokej se spoustou tvrdých zákroků, které ovšem někdy hraničily se zákeřností. Hokejově měla v počátku druhé třetiny lehce navrch Slavia a ve 24. minutě šla opět do vedení. Hadrava našel přihrávkou zpoza branky najetého Tomáše Hertla, který procedil puk za Nechvátalova záda.

29. minuta patřila litvínovskému obránci Matěji Střítenskému, který v přesilovce nejprve trefil tyč a o pár chvil později střelou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Střítenský odstartoval tříminutovku, ve které byli diváci svědky čtyř gólů.

V polovině zápasu dostal Litvínov do vedení Marek Zavřel, poté srovnal Pavel Klhůfek, ale po půl minutě vedli po gólu Petra Kousalíka opět hosté a to 4:3.

Nicméně v čase 36:23 bylo znovu vyrovnáno. Přesilovku Slavie zužitkoval Hynek Zohrna. I na tento gól však hosté opět rychle odpověděli. Střelu Bízy vyrazil nejistý Dlouhý pouze před sebe a Jakub Matai pohotovou dorážkou dostal hosty do vedení 5:4.

Litvínov se na začátku třetího dějství soustředil hlavně na obranu a chtěl hrozit z brejků. Tato taktika se jim ovšem nevyplatila. Ve dvojnásobné přesilovce našel Slavíček přihrávku skrz brankoviště nekrytého George Mavrojanidise, který pohodlně vyrovnal.

V závěru třetí části měly oba celky možnost rozhodnout. Litvínov ovšem přesilovku pár minut před třetí sirénou nevyužil a domácí Jakub Krejčík v superšanci půl minuty před koncem netrefil branku. Utkání tedy dospělo do prodloužení. V něm byla lepší Slavia, ale Nechvátal své mužstvo podržel i v dvouminutové přesilovce 4 na 3. Rozhodnout tedy musely až samostatné nájezdy.

Promrzlý Eden jich viděl celkem 16. Třetí zápas vynutil pro sešívané v osmé Martin Hadrava, který proměnil oba své nájezdy.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více