Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
28. března 2010

Vítkovice nebo Sparta? Je to jedno, říká hvězdný Červenka

Čtyřmi body sestřelil v šestém čtvrtfinále Zlín a výrazně se podílel na postupu hokejistů Slavie do semifinále. Jeho 2 rozdílové trefy orámovaly druhou přestávku a sám Roman Červenka po zápase potvrdil jejich důležitost. "Když v takovémto zápase utečete na rozdíl dvou branek, tak vám to hodně pomůže", řekl slávistický špílmachr, který se sedmnácti body vévodí tabulce kanadského bodování play-off.

Cítil jste, že za stavu 1:1 na vás bude v 6. čtvrtfinále mužstvo hodně spoléhat?
Ani ne. Ale člověk samozřejmě strašně chce a ví, jakou roli v týmu má a chce mu pomoct. Když je vyrovnaný zápas, tak vás to o to víc motivuje. Jsem strašně rád, že to takhle vyšlo.

Na začátku 3. třetiny bylo spoustu vyloučení. Čím si myslíte, že to bylo?
Těžko říct. Všichni jsou možná trochu přemotivovaní. Taky už to byla 3. třetina šestého zápasu. Hromadí se únava, vznikají chyby a hráči často hasí nebezpečí pomocí faulů. Já si myslím, že naše disciplína byla dobrá a že jsme Zlín hlavně v druhé polovině zápasu přehráli.

Od té doby, co máte kapitánské céčko, tak se Slavii poměrně daří. Vidíte v tom nějakou souvislost?
Myslím si, že ne. Jsem strašně rád, že v mém věku můžu dělat takovémuto mužstvu kapitána. Jinak si myslím, že to není nic výjimečného. My se tady snažíme udělat dobrou partu, protože jen tak můžeme dojít daleko.

Přesto asi uznáte, že hlavně po olympijské pauze je to úplně jiná Slavia než předtím. Čím to je?
Začalo play-off a něco jsme si řekli. Každý má v týmu nějakou funkci a tu musí plnit. Před play-off jsme se semkli a přestože Zlín skončil druhý, tak jsme věřili, že přes něj můžeme postoupit. Já jsem věřil, že když budeme hrát ten 6. zápas svoji hru, tak Zlín porazíme. Stejně jako jsme je porazili vždy, když jsme hráli svoji hru a nebyli jsme zbytečně vylučovaní. Myslím si, že ve hře 5 na 5 jsme byli lepší a aktivnější.

Nyní jste v semifinále, jaké máte další cíle?
Uvidíme, kdo na nás vyjde. Po základní části jsme byli sedmí, takže tohle je velký úspěch. Play-off je ale úplně jiná soutěž a my budeme chtít jít dál, ať na nás vyjdou Vítkovice nebo Sparta. My nejsme v žádné sérii favority, takže můžeme hrát uvolněně. Když budeme hrát to, co umíme, tak můžeme klidně postoupit.

Vladimír Růžička říkal, že poprvé v životě fandí Spartě. Vy byste si také raději přál Spartu do semifinále?
Já bych byl nejraději, kdyby to bylo finále, ale to je trochu daleko. Zápasy se Spartou jsou výborné. Ale je mi to jedno, na koho narazíme.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více