Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. dubna 2010

Robert Slipčenko: Porážku beru na sebe

Snad nejsmutnějším aktérem čtvrtečního duelu s Vítkovicemi byl slávistický gólman Robert Slipčenko. Vytahoval puk zpoza svých zad hned sedmkrát, a tak po zápase mu příliš do řeči nebylo a prohru bral na sebe. „Většina gólů padá na můj vrub,“ říká zklamaný mladý gólman Pražanů. Vzpomeňme však na čtvrtfinálovou sérii se zlínským PSG. Také tam hosté první duel nezvládli, ale ve druhém se již také díky skvělému Slipčenkovi radovali z vítězství. Dočkáme se stejného scénáře také v pátečním druhém dílu semifinálového klání?

První semifinálové utkání nebylo pro Slavii příliš povedené. Jak byste jej zhodnotil?
V zápase jsem nepodržel svůj tým. Většina gólů padá na můj vrub. Když dostaneme tolik gólů, tak logicky nemůžeme vyhrát.

Utkání budete chtít určitě co nejrychleji hodit za hlavu...
Nic jiného mi nezbude, než zápas hodit za hlavu. Tak jako ve Zlíně, kdy jsem taky v prvním zápase dostal šest gólů a ve druhém vychytal čisté konto. Nesmím myslet na to, že jsem dostal tolik branek, zítra musím jít do zápasu s čistou hlavou.

Asi není žádným tajemstvím, že se vám osobně zápas příliš nepovedl...
Skutečně nevím, co na to říct. Prostě napadalo to tam, nepodržel jsem tým tak, jak bych si představoval. Dnešní porážku beru rozhodně na sebe.

Myslíte si, že vše začalo již v páté minutě, kdy jste inkasovali hned dvakrát během několika vteřin?
Chtěl jsem si poté alespoň trošku sáhnout na puk, abych se z toho otřepal, ale bohužel tam pak stejně v následujících částech napadaly další góly. Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Trenér Růžička často prohlašuje, že je lepší prohrát takovým nelichotivým výsledkem než těsným rozdílem jedné branky. Souhlasíte s jeho názorem?
Jednoznačně s ním souhlasím. Kdybychom třeba prohráli 3:2 a soupeře v závěru tlačili, tak nás ta prohra rozhodně mrzí více a hůře bychom se z toho vzpamatovávali. Myslím si, že by nás mohly Vítkovice zítra, s vědomím sedmi vstřelených gólů, podcenit.

Nenapadlo Vás po nějaké brance opustit klec a přenechat místo Dominiku Furchovi?
To mě vůbec nenapadlo. Já jsem skutečně rád za každou minutu, co můžu v brance být. Dokud neudělá trenér nějaké gesto, abych šel ven z kasy, tak tam budu stát.

Zmiňoval jste, že si musíte pročistit hlavu. Co máte v plánu v následujících hodinách, aby se vám to povedlo?
Za chvíli půjdeme na večeři, obtelefonuji pár lidí, se kterými si dobře popovídám, pročistím si tím hlavu a zítra večer do toho jdeme zase nanovo.

Jste ještě stále velmi mladým brankářem. Je to pro vás velká zkušenost nastupovat pravidelně k zápasům play off?
Beru to skutečně jako velkou osobní zkušenost, ale nevím, co se to se mnou děje. V základní části jsem nedostal tolik gólů jako teď za nějakých dvanáct zápasů. Skutečně nevím, čím to je, že mi to tam tak padá. V základní části jsem rozhodně předváděl lepší výkony než nyní v play off.

Není to tím, že zápasy play off jsou specifické a zcela odlišné?
Play off je více o taktice, navíc vás pak hráči více sledují, vědí, co děláte, kde máte slabiny a snaží se tam pak střílet. Je to úplně jiná soutěž než v základní části.

Chystáte se něco pro zítřejší druhý semifinálový duel změnit?
Já osobně nebudu měnit nic, budu chytat tak, jak umím a věřím, že týmu pomohu více než v dnešním utkání. Trenér mi řekl, že mám taková utkání hodit za hlavu, že mi věří a že mám plně jeho důvěru. Jsem moc rád, že něco takového vůbec pan Růžička řekne, určitě to potěší a povzbudí. Jsem moc rád za jeho důvěru.

Autor Adam Bagar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více