Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.4.2010

Bojovný výkon na výhru nestačil, prohráváme 0:2

SF2, pátek 2.4.2010, Vítkovice - Slavia
Vítkovice
3:1
0:0, 1:1, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 23. R. Hruška (Strapáč), 48. Treille, 60. Štefanka (Burger) - 23. Havel (M. Čermák). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8124.

Sestavy

Vítkovice

Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Kuboš, Trnka - Klimek, Burger, Selingr - Kvapil, Vrána, Treille - Szturc, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Strapáč.

Slavia

Furch - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík - Kůrka, Červenka, Vondrka - Svoboda, Holec, Doležal - Havel, V. Růžička ml., M. Čermák - Endál, P. Jelínek, Sklenář

Ve druhém zápase ve Vítkovicích předvedli slávisté o hodně lepší hru než ve čtvrtek. I tentokrát se ale radují domácí, kteří opět dokázali obrátit nepříznivý vývoj utkání a vyhráli 3:1. V bráně červenobílých se představil Dominik Furch. Svým výkonem rozhodně nezklamal, na dvě střely ovšem nedosáhl. Poslední gól padl do prázdné brány. Jedinou branku Pražanů vstřelil ve 23. minutě Lukáš Havel.

První třetina se nesla v hodně opatrném dojmu. Slavia za žádnou cenu nechtěla opakovat gólový příděl v její síti, a tak pozorně bránila a číhala na svou šanci. Ta přišla po 12 minutách hry, kdy Roman Červenka převzal puk na červené čáře a hnal se na Štěpánka. Vítkovický brankář byla ale dobře postavený a prudkou střelu na rameno zlikvidoval.

O chvíli později se ukázal domácí Marek Kvapil. Chytře se dostal přes Žižku, v trochu krkolomné pozici ovšem vůbec netrefil bránu. Kvapil byl hodně aktivní po celý zápas a slávističtí obránci s ním měli občas problém, skórovat mu ale nedovolili. Ba naopak, do vedení šli červenobílí.

Děkovat za to mohou Lukáši Havlovi, který se ve 23. minutě lehce uvolnil přes clonícího Trnku a ránou švihem překonal Jakuba Štěpánka – 0:1. Slavia si však vedení bohužel dlouho neužila. Stejně jako ve čtvrtek prakticky ihned po úvodním gólu inkasovala, když Furcha propálil Radim Hruška - 1:1. Tým Vladimíra Růžičky poté ještě více sešlápl plyn a Vítkovice byly rázem pod tlakem.

Dost možná klíčovou fázi zápasu ale přestály bez úhonu. A to zásluhou Štěpánka, který zneškodnil samostatný únik Sklenáře i svižnou ránu Jelínka. Z dobré pozice ho nepřekonal ani Vladimír Roth. Ten se v přesilovce ocitnul sám před brankovištěm, zacílil ale vedle. Vítkovice kontrovaly pouze akcí Viktora Ujčíka. Bývalý slávista si položil Furcha, místo střely ale hledal lépe postaveného spoluhráče a puk nakonec skončil někde v rohu kluziště. O vítězi tak musela rozhodnout třetí třetina.

Tu zvládli lépe domácí, kteří postupně vyrovnali hru a tlačili se do zakončení. Barinkův štiplavý pokus skvěle chytil Furch, na střelu Yoricka Treilleho už ale nestačil. Forvard Vítkovic obral o puk váhajícího Žižku a střelou do horního rohu nedal slávistickému brankáři šanci zareagovat – 2:1.

Pro sešívané to byl těžký direkt. Na jejich hokejky se začala vkrádat nervozita, přesto mohli poslat zápas do prodloužení. Tři minuty před koncem se před Štěpánkem zjevil Tomáš Svoboda, kotouč za jeho záda ovšem neprotlačil. Kouč Růžička proto musel vsadit na power play, při níž domácí ztvrdili své vítězství. V čase 59:56 trefil opuštěnou klec Juraj Štefanka – 3:1.

Vítkovice tedy vyhrály 3:1 a v sérii hrané na čtyři vítězná utkání vedou 2:0. Třetí zápas se hraje ve vyočanské O2 areně, a to v pondělí od 18:10.

Ohlasy trenérů
Alois Hadamczik (Vítkovice): Splnili jsme domácí povinnost. Bylo to o oboustranné opatrnosti. Síly ubývají, obě mužstva se snaží hrát ze zabezpečené obrany. My jsme se potýkali s problémy, protože ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Plášek a Svačina, ale nastoupili mladí hráči. Pak jsme hru stáhli na tři pětky a dali jsme gól. Udrželi jsme výsledek a to je důležité, protože se ukázalo, že morální síla v mužstvu je.

Jiří Čelanský (Slavia): Sledovali jsme z obou stran opatrnější zápas. Byl to boj o střední pásmo. Dostali jsme se opět do vedení, ale opět jsme ho nedokázali udržet. Domácí okamžitě kontrovali. Podcenili jsme tam situaci ve středním pásmu, shodou okolností se ještě puk odrazil od brusle a tohle s mužstvem zamává. Po dvou individuálních chybách jsme pak soupeři nabídli jednobrankový náskok. Mrzí nás to, že nevezeme ani jedno vítězství, ale doma se budeme snažit obě utkání vyhrát.

Autor OH
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video