Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. dubna 2010

Souboj hráčů: Kůrka versus Hruška

P r a h a - Útočníci Tomáš Kůrka ze Slavie vítkovický Radim Hruška patří mezi nejproduktivnější hráče svých týmů v letošním play-off. Až do pondělního zápasu měli navrch svěřenci Aloise Hadamczika, v prvním domácím zápase série však slávisté i díky Kůrkovi zabrali a připsali si první vítězství. Sledovaní hráči si každý připsali po asistenci a byli i u dalších důležitých situací zápasu.

Tomáš Kůrka:

Góly: 0
+/-: 0
Asistence: 1
Střely: 3
Krátké přihrávky: 12
Dlouhé přihrávky: 7
Fauly: 0
Faulován: 1

Tomáš Kůrka patří jako pravé křídlo první formace slávistického prvního útoku mezi hlavní postavy pražské ofenzivy. Spolu s nejlepším hráčem extraligy a spoluhráčem z lajny Romanem Červenkou jsou nejproduktivnějšími hráči letošního play-off a i v prvním domácím utkání proti Vítkovicím dostávali přirozeně hodně prostoru. Kůrka nahrával právě Červenkovi na úvodní gól v třetí minutě, když slávistická desítka šťastně překonala v předchozích zápasech tolik jistého Štěpánka. Svou statistiku +/- si ale nakonec vynuloval přítomností u druhého gólu Vítkovic z úvodu 5. minuty.

Slávistické číslo 91 vůbec nechodilo na buly, od toho je v jeho lajně jiný expert. Často bylo ovšem využíváno na přesilovky včetně dvou dvojnásobných. V nich se Kůrka často motal před brankou, kde čekal na přihrávky. Ty ovšem přicházely sporadicky a ani jedna z početních výhod, které se mají proměňovat, nezůstala využitá. V útočném pásmu se střelbou šetřil, mnohem častěji se snažil nacházet lépe postaveného Vondrku nebo Červenku, což se mu dařilo. V čem naopak příliš jistě nepůsobil, byly osobní souboje. Často přicházel o puk u mantinelu nebo za brankou.

Radim Hruška:

Góly: 0
Asistence: 1
+/-: -1
Střely: 4
Krátké přihrávky: 9
Dlouhé přihrávky: 2
Fauly: 1
Faulován: 0

Útočník Radim Hruška nebyl na ledě zdaleka vidět tak, jako jeho soupeř z našeho duelu hráčů, přestože je průběžně nejproduktivnějším hráčem svého týmu v play-off. To bylo způsobené především jeho postavením v soupisce. Stejně jako v celém průběhu letošního play-off ho trenér Hadamczik staví střídavě do 3. a 4. útočné řady, které se na led nedostanou zdaleka tak často, jako dva elitní útoky. Z toho také pramenila jeho absence na ledě, jakmile se nehrálo 5 na 5. Přesto si jako dobrý střelec několik šancí vytvořil. Jeho největší moment přišel v 27 minutě. Asistence Viktoru Ujčíkovi znamenala bleskovou odpověď na čtvrtý gól Slavie.

To už ale bylo všechno, co vítkovičtí hokejisté v zápase předvedli, přestože se snažili o častou střelbu a Dominik Furch hájící červenobílou svatyni nepůsobil zrovna jistým dojmem. Hruška jako pes číhající na modré čáře se kostičky od spoluhráčů mockrát nedočkal a když ano, zkrotil ho vždy jeden z protivníkových beků. V jedné z mála pasáží hry, kdy na sebe Hruška s Kůrkou narazili, navíc vítkovický centr fauloval Červenku. Bylo to v 47. minutě, v době, kdy se jeho tým měl pokoušet o vyrovnání těsného náskoku Růžičkova výběru. Nakonec to byl však slávista Holec, kdo skóroval a v 52. minutě bylo rozhodnuto.

Verdikt:

Vítězem souboje hráčů vyhlašujeme Tomáše Kůrku, který sice měl na rozdíl od svého soupeře mnohem více času se prosadit, a přesto bodově vyšel s Hruškou nastejno. Na druhou stranu porazil vítkovickou 20 i ve všech ostatních statistikách, nefauloval a když bylo třeba, na rozdíl od Hrušky dokázal vypomoci i vlastní defenzivě. Frenkvence střelby byla u obou borců stejná, byl to ale Kůrka, kdo dokázal několikrát donutit gólmana ke kvalitním zákrokům. A když vezmeme v potaz i konečný výsledek zápasu, máme jasno.

Autor Pavel Hrdina
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více