Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. dubna 2010

Vladimír Růžička bere bronz jako velký úspěch

Po zápase vypadal kouč sešívaných smířeně s výsledkem série, ba naopak chválil Slavii a zdůraznil, že po strastiplné cestě sezonou, kde výkony nebyly leckdy ideální, je třetí místo úspěchem. Zároveň pochválil i brankáře Štěpánka, který byl podle Růžičky hlavním důvodem postupu Vítkovic do finále.

Byla to pro vás těžká volba koho postavit do branky v rozhodujícím zápase?
Ani ne, byla to jasná volba. Robert nám hodně pomohl. Byl hodně unavený po play-off, bylo to vidět i na tréninzích, takže i proto dostal šanci Dominik. Nicméně pro dnešní zápas jsem měl jasno.

Dalo by se říct, že tuto sérii ovlivnily výkony brankářů?
Určitě, Kuba Štěpánek chytal úžasně, zejména domácí zápasy se mu povedly. A přestože jsme si vypracovali spoustu šancí, tak bylo hrozně těžké ho překonat.

Uvědomoval jste si, že když mělo dojít k podání rukou mezi vámi a panem Hadamczikem, tak byli diváci napjatí co bude?
Slyšel jsem to, patří to ke sportu. Vítkovice vyhrály 4:1 a zasloužily si vyhrát, takže podání rukou je samozřejmostí. Chtěl bych ale klukům moc poděkovat. Dřeli do úmoru, tento zápas byl pro nás šestnáctý v řadě a dali jsme do toho všechno.

Má pro vás velkou hodnotu medaile? Liberec, který vypadl také v semifinále, medaili nemá, protože skončil v základní části až za Slavii.
Když vypadnete v semifinále, cítíte vždy zklamání. To je normální. Každý chce vyhrát, každý se žene za prvním místem. Takže i když jste třetí a mohl byste být se sezonou relativně spokojený, hned se radovat nemůžete. Ale přiznávám, že tahle bronzová medaile má pro mě obrovskou cenu.

Před zápasem hovořil trenér Hadamczik o tom, že se chtějí někteří hráči předvést, protože jim jde o angažmá ve Slavii. Mohl byste se k tomu vyjádřit?
Já to nechci nějak rozebírat, prvního května se dozvíte, kteří hráči přijdou do Slavie a jací odejdou. Nechci předbíhat, chci nechat Vítkovice v klidu, ať jdou dál. Nezbývá mi nic jiného, než jim popřát a ať se jim daří dál. Hrajou dobře, mají skvělého gólmana.

Autor Tomáš Svoboda
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více