Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
11. dubna 2010

Tomáš Kůrka: Slavii jsem ještě něco dlužen

Přišel v průběhu sezóny a hned se zařadil mezi opory výběru Vladimíra Růžičky. Tomáš Kůrka je po semifinálových bojích druhým nejproduktivnějším hráčem play-off hned za Červenkou. Proti Vítkovicím se mu ovšem střelecky moc nedařilo a jeho gólu týmu v semifinále chyběly. "Je to škoda. Do střelby jsem se dostával, ale chyběl tomu šťastný konec," říká osmadvacetiletý útočník, kterému se ve Slavii zalíbilo.

Po většinu série jste byli Vítkovicím více než vyrovnaným soupeřem. Čím tedy podle vás je, že Slavia po pěti zápasech končí svou cestu v semifinále?
Myslím si, že paradoxně pro nás Vítkovice byly v celém play-off nejlehčí soupeř. Podle mě byla nejtěžší série s Litvínovem, kde se hodně bruslilo a hrálo se tvrdě. S Vítkovicemi to nebyl moc „play-offový“ hokej. Na můj vkus to bylo moc slušné. Měli jsme v nohách už dvě série, herně jsme horší nebyli, ale nedávali jsme góly. To bylo asi rozhodující.

Kde nastal v celé semifinálové sérii zlom?
Čtvrtý zápas doma. To bylo jasně vyhrané utkání, ale dostali jsme gól těsně před koncem a hodně nás to opařilo. Kdyby se to stalo v půlce zápasu, tak bychom s tím ještě mohli něco dělat, ale takhle už to bylo těžké.

V posledních zápasech jste společně s Romanem Červenkou a Michalem Vondrkou utvořili vcelku kompaktní formaci. Jak se vám s těmito hráči spolupracovalo?
Výborně. Celá lajna na tom byla hodně dobře bruslařsky. Roman Červenka je výborný centr a letos měl excelentní formu, takže s ním se hrálo výborně. Myslím si, že i Michal Vondrka si to může pochvalovat. Celá sezóna byla dobrá zkušenost.

Po Romanu Červenkovi jste byl nejlepším střelcem Slavie, přesto jste si v pěti semifinálových duelech připsal „pouze“ jednu trefu. Připouštíte si, že vaše góly týmu trochu chyběly?
Určitě jo, ale s tím se nedá nic dělat. Vždy je období, kdy se někomu nedaří. Myslím, že i proti Vítkovicím jsem se hodně dostával do střelby, ale chyběl tomu ten šťastný konec.

Berete třetí místo s ohledem na celou sezónu jako úspěch?
Na jednu stranu je to úspěch, ale cítím i zklamání. Já chci pořád vyhrávat a titul je krásná věc. Myslím si, že jsme byli blízko finále a v pohodě jsme tam mohli být. Na druhou stranu to mohlo být daleko horší a mohli jsme bojovat o udržení.

Nyní máte konec sezóny. Jak budete trávit následující týdny?
Mám teď dva dny volna a pak pojedeme s Michalem Vondrkou na sraz národního týmu a pak se uvidí. Zatím nemám nějaké bližší informace. Po sezóně si chci určitě odpočinout a uvidí se, co bude dál.

Přesně na to se chci zeptat. Jak vidíte svou hokejovou budoucnost?
Nějaké nabídky přišly, ale vzhledem tomu, že mám rodinu, je těžké se rozhodovat. Momentálně se mi na Slavii moc líbí a jsem ji hodně dlužen za to, co pro mě vedení v této sezóně udělalo. Zatím je vše v jednání a víc budu vědět až za pár dní.

Z vaší osobou se také mluvilo v souvislosti přestupu do nově vzniklého mužstva Hradce Králové pro KHL. Můžete se k tomu nějak vyjádřit?
Pravda to sice je, ale já moc nevěřím tomu, že Hradec Králové bude hrát KHL. Jejich finance se asi těžko mohou přiblížit k ruským týmům. Pár lidí se mi ozvalo,ale když už budu hrát v Čechách, tak nechci létat pořád do Ruska.

Máte za sebou necelý půlrok ve Slavii. Jak byste zhodnotil své angažmá v tomto klubu?
Když budu porovnávat podmínky v Čechách, tak Slavie je jednoznačně nejlepší, co jsem za poslední dobu zažil, i když letošní sezóna byla těžká a v jednu chvíli jsme byli mimo play-off. Parta a zázemí je tu opravdu na úrovni. Moc se mi tu líbilo.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více