Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
4. května 2010

Juraj Štefanka: Do Slavie jdu s těmi nejvyššími cíly

Novou posilou Slavie pro následující ročník je několikanásobný slovenský reprezentant a účastník dvou MS Juraj Štefanka. Čtyřiatřicetiletý útočník přichází ze stříbrných Vítkovic a tým Vladimíra Růžičky pro něj bude už sedmou extraligovou štací. Štefanka patří několik let ke stálicím české extraligy a v rozhovoru pro slávistický web prozradil, že by se Slavií rád dosáhl na nejvyšší stupínek.

Kdy se definitivně rozhodlo o tom, že přestoupíte do Slavie?
To je těžká otázka, protože jsme to řešili hodně dlouho. V průběhu sezóny jsem tušil, že Slavia o mě má zájem, ale definitivně se tom rozhodlo až na začátku května.

Takže jste to měl v hlavě během semifinále, ve kterém jste s Vítkovicemi vyřadil svěřence Vladimíra Růžičky?
Celá záležitost byla v jednání.

Byla to pro vás o to větší motivace, ukázat se před svými budoucími spoluhráči a fanoušky?
Pro mě byla hlavně motivace postoupit do finále. Nevšímal jsem si, proti kterému mužstvu hrajeme. Byl jsem zaměstnanec Vítkovic a záležitosti kolem přestupu do Slavie jsem v tu chvíli neřešil.

S jakými cíly jdete do Slavie?
Slyšel jsem, že Slavie má nejvyšší cíle, takže se budu snažit jí k tomu pomoci. Během jednání mi bylo avizováno, že cílem pro následující sezónu je titul.

Znáte se s někým ze současného kádru Slavie?
Poznal jsem je jenom jako soupeře, když jsem proti nim nastupoval, ale vyloženě osobně nikoho ze Slavie neznám.

Trenér Vladimíra Růžička je znám svým nekompromisním přístupem. Jak vám bude podle vás vyhovovat jako hlavní kouč?
To nevím. Poznám to, až pod ním budu hrát a zatím jsem o tom nijak nepřemýšlel. Uvidíme.

Mezi Ostravou a Prahou je poměrně velká vzdálenost. Stěhujete se do české metropole?
Stěhuji se s celou rodinou do Prahy. Nemělo by smysl, kdybych měl každý den dojíždět. To bych trávil většinu času v autě.

Vítkovice mají za sebou úspěšnou sezónu. Z pohledu nezaujatého pozorovatele by se dalo čekat, že se vedení pokusí kádr udržet. Čím to je, že tým opouští tolik hráčů?
Vítkovice měly poslední dobou velké problémy s financemi. Byl to problém a hodně se to řešilo. Podle mě ten hlavní důvod tedy je, že jim chybějí peníze.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více