Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. října 2010

Michalu Vondrkovi se daří. Jsem rád, že můžu týmu takto pomoct, říká

Po třech domácích prohrách v řadě slávisté konečně zabrali a porazili Kladno 3:0. V 6. minutě nasměroval svěřence Vladimíra Růžičky k výhře svým sedmým gólem v sezoně Michal Vondrka. Byl do pro něj už dvanáctý bod v této sezoně a zažívá jedno z nejproduktivnějších období své kariéry. „Cítím, že se mi daří a že mi to tam padá. Je to parádní,“ řekl osmadvacetiletý forvard.

Michale, přestože jste porazili poslední tým tabulky, tak si vítězství vzhedem k předchozím domácím prohrám asi hodně ceníte.
Je jasné, že si dnešní výhry ceníme. Nebylo to vůbec lehké utkání. Nebyl to zrovna líbivý hokej a spíš to byla taková holomajzna. Ty tři body jsou ale hrozně cenné. Když tým jako Kladno necháte hrát, tak se dokáže zvednout. Jsme rádi, že se nám podařilo vstřelit první gól a soupeře k ničemu nepustit.

Je těžší se motivovat proti týmu, kterému se letos zatím vůbec nedaří?
Pro mě osobně je to stejné. Jdu zápas od zápasu a myslím, že to platí i pro ostatní. Není to o nic menší motivace než proti v uvozovkách lepším týmům.

Změnili jste něco oproti předchozím domácím zápasům?
Přestože to nebyl moc pro diváky atraktivní zápas, tak si myslím, že jsme byli prostě lepší. Dali jsme góly a nedělali chyby v obraně.

Kladno směrem dopředu prakticky nic nepředvedlo. Bylo skutečně v ofenzívě tak bezzubé?
Je pravda, že mají v útoku šikovné hráče, ale spíše si myslím, že my jsme hráli dobře směrem dozadu. A taky nesmím zapomenout na brankáře Kopřivu, který zachytal výborně.

Vám osobně se teď vcelku daří. Cítíte formu?
Určitě cítím, že mi to tam zatím padá a jsem strašně rád, že takto můžu týmu pomoct. Je to parádní pocit.

Vnímáte, že na vás trenér letos více sazí v důležitých chvílích?
Musím říct, že to je zhruba podobné jako loni. To jsem odehrál skoro celou sezonu s Romanem Červenkou a Tomášem Kůrkou a také jsme chodili hodně na led. Je pravda, že to člověk cítí. Já jsem za to strašně rád. Čím více hraju, tím je to pro mě lepší.

Myslíte, že vám dnešní výhra může pomoct do dalších domácích zápasů?
Těžko říct. Soupeři jsou strašně vyrovnaní. Ten zápas proti Kladnu se taky mohl vyvíjet úplně jinak. Budeme se snažit hrát stejně, abychom i další zápasy vyhráli.

V pátek vás čeká zápas v Třinci, kterému se daří. Co čekat od tohoto duelu?
Je pravda, že letos hrají dobře. My tam jedeme s tím, že nemáme co ztratit. Musíme hrát hlavně dobře dozadu a můžeme jenom získat.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více