Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. října 2010

Venku se Slavii daří, odnese to Třinec?

V pátek od 17:00 nastoupím hráči Slavie na třinecký led k zápasu 11. kola. Pražanům se zatím venku daří, ale Třinec chytil na začátku sezóny dobrou formu. Čeká nás hodně zajímavé utkání, které prověří hlavně slávistickou defenzívu. Zápas vám přineseme v podrobném online přenosu.

Náš soupeř

Klub založen: 1923 jako SK Třinec
Trenéři: Pavel Marek a Břetislav Kopřiva
Největší úspěchy: Československo: 6x mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: hcocelari.cz
Hvězdy týmu: Radek Bonk, Václav Varaďa, Jan Peterek

Třinec zatím v extralize válí

Oceláři okupují druhé místo extraligové tabulky a nebodovali pouze v jedinkrát – v 2. kole proti Pardubicím. Třinečtí nemají problém s produktivitou. V lize nastříleli již 36 branek a v této statistice vedou. Naposledy si svěřenci trenéra Marka smlsli na tygrech z Libercem, které v jejich teritoriu zostudili výhrou 5:0.

Třinecký tým je letos velice zajímavě poskládán. Mužstvo je velice zkušené, hráči už mají odehráno plno těžkých zápasů nejen v extralize, ale i v zahraničí. Věkový průměr kádru je však 28 let, takže se v žádném případě nejedná o tým vyčpělých hvězd. Mezi největší posily pro tuto sezónu patří Václav Varaďa (Kometa), Martin Adamský (Plzeň) a Lukáš Havel (Slavia). Zajímavostí je i angažování dvou hráčů ze severní Ameriky. Jedná se o útočníky Bryana McGregora a Guillauma Lefebra.

Vojtkův triumfální návrat

Před sezónou bojovali o místo jedničky gólmani Duba a Hamerlík. Oba se však zranili, a tak se mezi třemi tyčemi objevil ten třetí vzadu – starý známý Martin Vojtek. Ostřílený gólman v brance nezklamal a i díky jeho zásluze se týmu tolik daří, a proto se stal jedničkou. „Jsme velmi rádi, že nám Martin Vojtek pomohl vychytat body. Další dva kluci už nám taky budou plně k dispozici. Otázku gólmanů budeme řešit v nejbližších dnech. Každopádně je pozitivní, že máme z čeho vybírat,“ řekl v týdnu pro klubový web trenér Pavel Marek. A k činům neměl daleko. Ve čtvrtek si gólmanská fidlátka sbalil Tomáš Duba, jenž zamířil do Zlína.

Zranění netrápilo pouze třinecké gólmany. Proti sešívaným nenastoupí Daniel Seman a Lukáš Havel, který ve Slavii v minulé sezóně válel mimo jiné po boku Romana Červenky. Havel má v kariéře na zranění velkou smůlu. Nyní ho trápí koleno a uvažuje se o jeho operaci.

Postavení v tabulce

 4. Slavia  10  5 - 1 - 0 - 4  29:21   17	 
2. Třinec  10 5 - 2 - 2 - 1  36:24   21

Poslední zápasy

Liberec - Slavia 1:4
Slavia - K. Vary 1:2
Plzeň - Slavia 2:3
Pardubice - Slavia 2:4
Slavia – Kladno 3:0
Zlín – Třinec 3:2sn
Třinec – Mountfield 3:2p
Litvínov – Třinec 2:4
Třinec – Karlovy Vary 3:4sn
Liberec - Třinec 0:5

Sestavy v minulém kole

M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Žižka, Roth, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Vondrka - Jaškin, P. Jelínek, Krenželok - Branda, V.Růžička ml., Tomica - Doležal, Endál, Sklenář. Vojtek - Hrabal, Krajíček, Zíb, Hudec, Lojek, P. Hořava, Cartelli, Vágner - M. Růžička, Polanský, Kohn - Polák, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, McGregor - Adamský, Hrňa, Orsava.
Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více