Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.10.2010

Junioři po jednom zaváhání opět zvítězili

11. kolo, pátek 15.10.2010, Opava - Slavia
Opava
2:5
1:0, 0:2, 1:3
Slavia

Branky a nahrávky: 8. Faksa (Seidler, Verlič), 58. Otipka (Vitásek) - 33. Slavíček (Krejčík), 39. Slavíček, 44. Hertl (Krejčík), 46. Müller (Hellar), 59. Klhůfek (Šteiner, Poletín). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 192. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.

Sestavy

Opava

Trenčan - Faksa, Svoboda, Kysela, Rýpar, Vitásek, Spusta, Žídek - Vaněk, Procházka, Vítek, Šimkovič, Otipka, Baďura, Verlič, Džemla, Koschatzký, Slanina, Seidler, Jelen

Slavia

Meravý - Jaškin, Šteiner, Okuliar, Suchánek, Warneke, Semrád, Krejčík - Poletín, Hrouda, Müller, Hertl, Hellar, Kejdana, Mavrojanidis, Slavíček, Koubek, Wszolek, Vogel, Klhůfek

Sešívaní mladíci opět zvítězili za tři body, které si tentokrát odvezli z Opavy. Slávisté sice prohrávali od 8. minuty 0:1, ale i díky dvěma brankám Slavíčka z druhé třetiny dokázali červenobíl utkání otočit. Poté, co prohráli poslední utkání v Mladé Boleslavi, tak opět slavili výhru - už desátou z dvanácti zápasů.

Divákům přítomným na zimním stadionu v Opavě dnešní zápas juniorů určitě vylepšil náladu. Padlo totiž hodně branek a hrál se fyzicky velmi náročný hokej, který se musel líbit. Utkání začali lépe domácí hráči, ale postupem času přebrala otěže zápasu Slavia, jenž si také připsala vítězství v tomto střetnutí.

Jak bylo výše zmíněno, do zápasu lépe vstoupila Opava. Po několika minutách oťukávání se do první vážnější šance dostal domácí kapitán Vítek. Jeho střelu ale ekvilibristickým způsobem zneškodnil Meravý, nutno však říci, že s notnou dávkou štěstí. Herní tempo se přímo úměrně s přibývajícím časem stupňovalo a hrálo se nahoru – dolů. Ze Slavie to byl Müller, jenž poprvé vážněji ohrozil Trenčana. Branku domácích však z mezikruží trestuhodně minul. První gól tak padl až v 18. minutě a vstřelil jej opavský Slezan. Seidler našel volného Faksu, který zamířil přesně k tyči, a otevřel skóre duelu.

Po první přestávce se do veliké šance dostal domácí Baďura, jenže gólovou radost mu překazila pravá tyčka slávistické branky. Od této chvíle však měli hosté od Opavy na chvíli klid. Sešívaní začali domácí celek hodně tlačit, a na dlouhé minuty zamkli opavské mladíky do vlastního pásma. Bylo jasné, že tenhle nápor nemůže Slezan dlouho vydržet. S prvním varováním přišel hostující Suchánek, jenž však z dorážky netrefil poloprázdnou klec Opavy.

Pražany to ale mrzet nemuselo. Okamžik nato totiž vyrovnával Slavíček, který nedal domácímu brankáři šanci. Ve 36. minutě se ale právě domácí Trenčan vyznamenal proti střele Krejčíka, kterou efektně vyrazil levým betonem. O chvíli později musel znova hasit požár v opavské obraně. Tentokráte po střele Příhody. Minutu před koncem druhé části ale slávisté strhli vedení na svou stranu. Mezi domácími obránci schoval svou střelu Slavíček, a Trenčan tak kapituloval podruhé.

Třetí třetinu opět ovládli sešívaní. Na začátku této tercie vstřelili dva slepené góly a prakticky tak rozhodli o výsledku utkání. První úder Slezanu uštědřil Hertl, jenž se tak dlouho oháněl holí až z pod Trenčana vyhrabal černou pryž a zasunul ji za brankovou čáru – 1:3. Tvrdý direkt pak přidal Müller. Ten propasíroval kotouč škvírou mezi betony Trenčana a díky němu držela Slavia tříbrankový náskok.

V 55. minutě se ještě v dobré pozici ocitl domácí Vítek, pálil však vedle. Chvíli poté už se Opava radovala, a to když puk usměrnil za záda Meravého Otipka. Radost však dlouho netrvala, jelikož hosté ihned zareagovali. Klhůfek se po precizní příhře od Šteinera ocitl v takové pozici, ze které by byl hřích nedat branku, a upravil tak na konečných 2:5.

Hosté si tak do Prahy odvážejí zasloužené vítězství a všechny tři body. Slavia si tak upevnila první místo v tabulce. Naopak Slezan klesá na příčku šestnáctou.

Ohlasy trenérů
Kamil Glabazňa (asistent trenéra HC Slezan Opava):

Ono je těžké proti takovému soupeři, jako je Slavia, vydržet celých šedesát minut hrát jako první třetinu. My jsme zhruba od půlky zápasu přestali hrát a nabídli soupeři prostor, který hosté dokázali dostatečně využít a otočili vývoj zápasu. Od té doby pak byla Slavia na ledě mnohem lepší. Kluci si ale přesto zaslouží za dnešní první dvacetiminutovku velkou pochvalu.

Josef Beránek (asistent trenéra HC Slavia Praha):

První třetinu jsme nehráli dobře, ale ve druhé už jsme se zlepšili, dali jsme dva góly, což si myslím, že dnes rozhodlo. Od té doby už jsme měli zápas pod kontrolou.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více