Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. října 2010

Měli jsme šance, ale nespadlo to tam, smutní Tomáš Micka

Slávisté v Třinci dvakrát vedli, ale na rozjeté Oceláře to k bodům nestačilo. Ambiciózní tým totiž v prostřední části třemi slepenými góly zvrátil stav a potvrdil svou dobrou formu v úvodu sezóny. Do té doby patřil zápas Slavii, která díky dvěma brankám Tomáše Micky dvakrát vedla a kráčela k cenným bodům.

Slávisté začali v Třinci hodně z ostra. Domácí tradice zaspávání vstupů do zápasů znovu platila a tým z česko-polských hranic nejenže hůře bruslil, ale díky výbornému pohybu hostů také často chyboval. Výsledkem bylo vedení, o které se postaral prvním gólem v sezóně Tomáš Micka. "Góly jsou super, ale mrzí mě ta prohra. Na druhou stranu mě to třeba nakopne a příště pomůžu týmu znovu a vyhrajem," odpovídá se smíšenými pocity včera dvougólový střelec.

Ano dvougólový. Oceláři sice ještě v první třetině vyrovnali, ale znovu po přestávce zaspali a Slavia i díky přesilovým hram znovu gólově odskočila. Tomáš Micka totiž podruhé chladnokrevně dorážel. Navíc nemuselo zůstat jen u toho, o chviličku později byl totiž Micka osamocen na brankovišti před Vojtkem. Z otočky ale nedal. "To byla velká škoda, Vojtek mi to vykopl kouskem betonu," popisoval krátce hráč, jenž šahal po hattricku." Že by to byl klíčový moment zápasu si ale nemyslí. "Bylo ještě spousta času. Kdybych to dal, asi by to bylo lepší, ale nemyslím si, že by to zlomilo zápas," soudí.

Utkání se navíc o chvíli později lámalo úplně někde jinde. Třinec behěm sedmi minut nasázel Slavii v přesilovkách tři branky a rázem o dvě vedl. "Bohužel pak přišly naše oslabení, které Třinci hodně pomohly. Oceláři nás přehrávali hlavně v přesilovách. Myslím sí, že ve hře pět na pět jsme byli lepším týmem," hodnotí Micka.

V normálním zápase by zřejmě taková studená sprcha rozhodla. V Třinci však bylo po přestávce znovu vše otevřené. Celých šedesát minut mohli diváci sledovat vynikající utkání hodné kvalit play-off a nasazení obou stran se rovnalo hranici možností. I díky tomu Slavia snížila a měla několik ideálních šancí na vyrovnání. "Škoda za toho stavu 4:3. Měli jsme šance, ale nedotlačili jsme to tam. Hráli jsme dobře a remízu jsme si zasloužili," smutní Micka nad šancemi Doležala a Štefanky z první poloviny závěrečné části.

S přibývajícím časem už byla cesta k Vojtkovi složitější a modrá čára ještě více neprostupnější. Oceláři navíc trestali z brejků. Po jednom z nich a faulu Špeldy odpískali rozhodčí trestné střílení, které sám postižený Martin Růžička s přehledem proměnil. "A bylo po zápase," zněl poznatek Micky. "Do té doby jsme byli lepší a sahali po vyrovnání. Penaltový gól už definitivně rozhodl."

Autor Adam Sušovský
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více