Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. října 2010

Slavii chybí góly. Nevytváříme si šance, vysvětluje kapitán Kadlec

Svěřenci Vladimíra Růžičky pohledli Mladé Boleslavi 1:3 a potvrdili tak negativní bilanci z domácích zápasů. Z šesti duelů v O2 areně prohráli hned čtyři a ani v jednom z nich nedokázali vstřelit více než jednu branku. Útočníci často spílají na štěstí, ale kapitán Petr Kadlec to vidí jinak. „My se do pořádných šancí ani nedostaneme. Je to takové jalové,“ řekl Kadlec, který je s osmi body druhým nejproduktivnějším hráčem sešívaných.

V tabulce domácích zápasů patří Slavii až 12. příčka. Kapitán Petr Kadlec po prohře s Mladou Boleslaví jen těžko hledal příčiny, proč tomu tak je. „Doma se nám vůbec nedaří. Nevíme, čím to je. Nějak nám to tady nesvědčí a nevypadá to dobře výsledkově ani herně,“ řekl slávistický bek. „Může se stát, že budeme hrát dobře a prohrajeme, ale my doma bohužel hrajeme špatně,“ dodal zklamaně.

Jedním z důvodů je bezesporu střelecká bilance útočníků. Kromě Michala Vondrky se nedaří prakticky žádnému forvardovi sešívaných. „Neřekl bych, že to je otázka štěstí. Nevytváříme si ani moc šancí. Je to takové upachtěné a jalové. Chybí nám důraz, a když si něco vytvoříme, tak je to spíš takový závar než šance,“ hodnotil Kadlec, proč se Slavii střelecky nedaří.

Jako kapitán si prý zvláštní čas na promluvy nevymezuje. „Kluky se akorát snažím povzbudit. Domácí zápasy se vyvíjejí víceméně stejně. Dostaneme gól, nedokážeme na to odpovědět a dostaneme další. Nedáváme góly a to se pak těžko vyhrává,“ uvedl Kadlec, který bere jako mírnou výhodu fakt, že jeho tým nyní cestuje ke dvěma venkovním zápasům. „Dá se pomalu říct, že se těšíme více na zápasy venku. Víme, že se nám tam více daří. Z venku vozíme body a i náš výkon vypadá o hodně lépe,“ dodal.

Zápas s Boleslaví rozhodla Loskotova „schovaná“ střela

Běžela 50. minuta. Slávisté šli na led plni euforie z Štefankovy vyrovnávající branky, když jejich nadšení zchladil mladoboleslavský Marek Loskot. U levého mantinelu vyšťoural puk a z uctivé vzdálenosti natáhl ke střele, která zapadla přesně do pravého horního rohu Kopřivovy branky.

„Neviděl jsem ji,“ zlobil se brankář Slavie. „Křičel jsem na obránce, ať uhne, ale bohužel mě asi neslyšel,“ posteskla si slávistická jednička.

Naopak mladý střelec Středočechů zářil po zápase radostí. „Měl jsem asi i trochu štěstí, ale jsem strašně rád, že to tam padlo a že nám to pomohlo ke třem bodům,“ radoval se Loskot. „Vyjel jsem si do středu a přes beka jsem vystřelil. Kopřiva toho asi moc neviděl a zapadlo mu to přesně nad rameno,“ popisoval mladoboleslavský talent svou druhou extraligovou trefu.

„Byl to hodně vyrovnaný zápas. Poté, co Slavia vyrovnala, nám dvakrát pomohlo štěstí. Jsme rádi, že se nám po čtyřech zápasech opět podařilo vyhrát,“ usmíval se jednadvacetiletý Loskot.

Miroslav Kopřiva rozhodně žádný důvod k úsměvu neměl. I třetí obdržená branka se totiž dá zařadit do kategorie smolných. „Jirka Doležal chtěl přihrávat přes brankoviště, ale asi si nevšiml napadajícího boleslavského hráče. Puk mu sjel z čepele a bohužel přímo na hokejku soupeře, který dal třetí gól,“ uvedl Kopřiva. „Stávat by se to nemělo, ale v hokeji se to stává. Rozhodně to Jirkovi nikdo nevyčítá,“ uzavřel.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video