Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.10.2010

Drama v Rondu rozhodly až nájezdy, v nich exceloval Růžička

13. kolo, úterý 19.10.2010, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
1:2sn
0:0, 1:1, 0:0 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 32. Jakub Svoboda (Huml) - 32. Kuboš (Tomica, Jaškin), rozhodující sam. nájezd V. Růžička ml. Rozhodčí: Minář, Hradil - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:8, navíc Veselý (Brno) 10 min. Bez využití. Diváci: 7200.

Sestavy

Kometa Brno

Hovi - Stehlík, Houdek, Mojžíš, Malec, Protivný, Zubíček, Kempný - Balej, R. Hruška, Dlouhý - Erat, Brabenec, Hubáček - Veselý, Huml, Pospíšil - Jakub Svoboda, Křivohlávek.

Slavia

M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Krenželok - T. Svoboda, Holec, Vondrka - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, Sklenář, P. Jelínek.

B r n o - Hokejisté Slavie znovu ukázali, že na venkovním ledě se jim v této sezoně daří zatím lépe než doma. V bouřlivém prostředí brněnského Ronda vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech. Blíže k vítězství byli už v základní hrací době, v níž svého soupeře přestříleli 39:23, oba gólmani se však překonávali. Spolu s nimi se hrdinou večera stal i útočník Vladimír Růžička ml.. Ten potvrdil pověst penaltového mága a dvěma proměněnými nájezdy rozhodnul o bodu navíc pro červenobílé.

Diváci si v první části museli na střelu počkat až do druhé minuty. Prezentoval se jí hostující Kuboš, jenž trefil beton Hoviho. Symbolickou ránu vyslal na Kopřivu také brněnský Malec. Poté se dlouho čekalo, co se bude dít. Hra byla plná soubojů, jenže ve středním pásmu, kde moc střel přirozeně nevzniká. Na začátku sedmé minuty si za záda Slávistů najel Huml, jenže dohnal ho Žižka a za cenu faulu jej připravil o střelu.

Kometě se v početní výhodě příliš nedařilo, ale dostala další. V ní už byli domácí mnohem nebezpečnější. Zejména Dlouhý byl ve výborné pozici poté, co ho zpoza brány našel Hruška. Jenže bývalý hráč Slávie trefil z brankoviště jen Kopřivu.

Na konci dvanácté minuty dostali početní výhodu i hosté. Svým faulem ji navíc umocnil Protivný, jenž poslal Kometu do tří. Téměř dvě minuty mohli Slávisté vymýšlet, co s oslabenou obranou provedou. Nejblíže branky byl útočník Tomáš Svoboda, jenž po krásné přihrávce k levé tyči trefil místo poloprázdné brány jen roztažený beton brankáře.

Když Slavie dlouhou početní výhodu neproměnila, mohla v závěru první části litovat. To by však musel Stehlík podobně jako před ním Svoboda trefit bránu místo protihráče. Dvě vteřiny před koncem první třetiny si ještě vyměnili názory Balej s Holcem. Udělali tak tečku za první částí, která skončila nerozhodně.

Ani druhá však divákům dlouho nepřinášela šance. Až ve dvacáté sedmé minutě si najel Kuboš na pravý kruh a trefil Hoviho do ramene. Od něho se puk pomalým obloučkem snesl za bránu Komety. Laxnost se domácím hráčům nevyplatila v polovině zápasu, když Holec zachytil rukavicí špatné vyhození na modré čáře a ihned puk naservíroval Vondrkovi. Útočník Slavie jej však nestihl zpracovat a ujel mu až pod Hoviho.

Skóre se poprvé změnilo v čase 31:35. Ivan Huml si všiml rozjetého Jakuba Svobody a puk na něj ihned poslal. Svoboda si najel od pravého mantinelu před Kopřivu a vymetl jeho pravou šibenici – 1:0. Jenže jak dlouho diváci čekali na první branku, o to rychleji přišla druhá. Po dvaceti vteřinách hráči Komety zaspali a nechali ujet Slávisty tři na jednoho. Tomica sice trefil jen beton brankáře, ale dorážející Petr Kuboš už puk poslal do brány – 1:1.

Po zbytek části nechali hráči diváky nudit se. Až dvě minuty před koncem druhé třetiny roztočili kolotoč šancí. Nejprve neuspěl hostující Holec, po něm trefil Brabenec z blízkosti jen boční síť a vše dokončil spálenou tutovkou znova Holec, jenž napálil z první beton Hoviho. Druhá část tedy díky závěru nabídla divákům hodně hokejového pokoukání a hlavně i dvě branky.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili aktivněji hosté. Micka s Krenželokem však u levé tyče promáchli přihrávku. O chvíli později Slávisté nedotáhli ani brejk tři na dva, když Jelínek jemně zasáhl blokujícího obránce a puk od něj trefil beton Hoviho.

Utkání kromě nešťastného zranění Tomáše Pospíšila (otřes mozku po střetu s Vašíčkem) nabídlo i bitku. Jozef Balej se dostal do křížku s kapitánem Petrem Kadlecem. Na body by možná domácí útočník vyhrál, ale trest dostali oba kohouti stejný (2+2 minuty za hrubost).

Od druhé poloviny třetí třetiny se konečně začali hráči Komety prosazovat do zakončení. Nejprve Balej neuspěl z mezikruží, po něm Stehlík minul levou tyč. Hodně aktivní byl v závěru zápasu především domácí Hubáček, na kterém se extrémní vytížení téměř neprojevovalo a bylo jej plné kluziště. Čtyři minuty před koncem projel útočným pásmem z levé strany na pravou a k jeho smůle trefil vyjetého Kopřivu do betonů.

Protože i přes tyto šance žádná branka nepadla, následovalo prodloužení. V něm hrály oba týmu velmi opatrně a žádný si nevytvořil gólovou šanci. Rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. Šťastným střelcem se stal Vladimír Růžička mladší, jenž proměnil každou ze svých dvou příležitostí. Díky němu získala Slavie bod navíc.

Ohlasy trenérů
Vladimír Jeřábek: Věděli jsme, že Slavie bude dobře bránit. Venku hraje dobře a čeká na chybičky, po kterých má brejky dva na jednoho, tři na jednoho, tři na dva. Z toho jsme také dostali gól. Jsem rád, že jsme to odehráli. Před zápasem jsem si říkal, že když to půjde do prodloužení, budu rád. Nastoupili jsme totiž ve zvláštní sestavě a Slavie je přeci jen silné mužstvo a nakonec jí to vyšlo. Mladý Růža udělal perfektní dva nájezdy, a proto vezou dva body.

Jiří Čelanský: Sledovali jsme hodně atraktivní utkání, kterému nic nechybělo. Hrálo se ve vysokém. Bylo tam spousta soubojů, bitka. Zápas dospěl do samostatných nájezdů, takže diváci si nemohli přát nic lepšího. V nich jsme byli šťastnější, takže vezeme dva body.

Autor OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více