Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. října 2010

Začíná druhá čtvrtina sezony. Zastaví Slavia probuzeného střelce?

V předehrávce 14. kola zavítají svěřenci Vladimíra Růžičky na Zimní stadion Ivana Hlinky do Litvínova, v jehož dresu nastoupí probuzený střelec Martin Ručinský. Bystrý fanoušek pozná, že slávisté už proti Litvínovu jednou nastoupili, což znamená, že se soutěž překlopila do své druhé čtvrtiny. Bude se Slavii proti Litvínovu dařit stejně jako v 1. kole? Odpověď se dozvíme ve čtvrtek od 18.10. Zápas vysílá Nova Sport.

Náš soupeř

Klub založen: 1945
Trenéři: Robert Reichel, Jiří Kučera
Největší úspěchy: Československo: 3x 2.místo (1978, 1984, 1991), ČR: 2.místo (1996)
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Martin Ručinský, František Lukeš, Viktor Hübl

V dresu Litvínova se probudil střelec Martin Ručinský

Mnozí už olympijského vítěze po dvanácti kolech letošní sezony odepsali. To hrál Martin Ručinský ještě za Spartu a zaznamenal pouhé dvě asistence, což bylo na jeho poměry málo, a tak se na vlastní žádost rozhodl angažmá v holešovickém klubu ukončit. Na závěr kariéry se upsal Litvínovu, v jehož dresu odehrál svá nejlepší mládežnická léta. Hned v prvním zápase zaznamenal gól a přihrávku, čímž se výrazně podílel na výhře Litvínova nad Kladnem v poměru 4:1.

Jinak Benzina letos podává hodně nevyrovnané výkony, bodově je na tom úplně stejně jako Slavia a jenom kvůli horšímu skóre je v tabulce o tři místa pod ní.

Sešívaní venku opět vítězně

Slavia si z posledního zápasu v Brně odvezla 2 body za vítězství 2:1 po samostatných nájezdech a potvrdila tím teorii, že se jí na hřištích soupeře daří daleko více než doma. Kapitán Petra Kadlece podle svých slov neumí vysvětlit, proč Pražané venku předvádí daleko uvolněnější výkony než ve vysočanské O2 areně.

Duel proti Kometě měl dva slávistické hrdiny. Jedním z nich byl Miroslav Kopřiva, kterého brněnští střelci překonali pouze jednou. Velkou zásluhu na bodu navíc měl také Vladimír Růžička ml., který proměnil oba své nájezdy. „Svým způsobem mám varianty, jak budu zakončovat nájezdy, vymyšlené dopředu. Dnes jsem to měl vymyšlené u toho prvního gólu, u druhého už ne. To jsem se díval na gólmana, viděl jsem, že dal lapačku trošku níž, tak jsem vystřelil a spadlo to tam,“ uvedl syn hlavního kouče.

V prvním vzájemném střetnutí dominovala Slavia

Oba čtvrteční soupeři se střetli hned v 1. kole letošního ročníku v O2 areně. Oproti následujícím domácím zápasům se Slavii nadmíru dařilo a zvítězila vcelku hladce 5:1. Za Pražany se trefilo hned pět střelců a zdálo se, že proměňování šancí na vlastním ledě nebude pro Růžičkův výběr vůbec žádný problém. Později se však fanoušci přesvědčili, že to až tak jednoduché nebude.

Venku je to však výrazně lepší, což budou chtít slávisté potvrdit i na ledě Litvínova.

Sestavy v minulém kole

Franěk - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Skuhrovec, Švarný, Gula, Kousalík - Lukeš, V. Hübl, Jánský - Kubinčák, Jenáček, Ručinský - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Rindoš, Gerhát. M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Krenželok - T. Svoboda, Holec, Vondrka - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, Sklenář, P. Jelínek.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více