Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. listopadu 2010

Plzeň se proti Slavii posílila o Radka Dudu

P r a h a - Po reprezentační pauze pokračuje Tipsport extraliga jednadvacátým kolem. Slavia zavítá na horkou půdu do Plzně, která si proti sešívaným zajistila tři posily: Dudu, Pláška a Hamana. Naopak nenastoupí Straka, který je po operaci kolena. Kdo vyhraje tuto bitvu? Odpověď se dozvíme 16. 11., utkání začíná v 17:30.

Náš soupeř

Klub založen: 1929 jako odbor ledního hokeje při Viktorii Plzeň
Trenéři: Marian Jelínek a Michal Razým
Největší úspěchy: Vicemistr ČSFR 1992, 3. místo v české extralize 2000
Internet:www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu:Martin Straka, Tomáš Vlasák, Jaroslav Modrý

Plzeň má tři nové posily, včetně Radka Dudy

V sestavě Plzně proti Slavii bude několik výrazných změn. Proti sešívaným nenastoupí Petr Sýkora, který přestoupil do Dinama Minsk, ale ani Martin Straka, jenž během první reprezentační pauzy podstoupil artroskopickou operaci kolena. Management nenechal nic náhodě a přivábil tři posily. „Všichni ti hráči přicházejí na výpomoc, aby doplnili náš kádr. Martin Straka ještě rehabilituje po operaci a Petr Sýkora odešel. Proto jsme sáhli k této variantě,“ okomentoval celou situaci na klubovém webu indiánů sportovní ředitel Tichý.

Kdo ale má přispět k výhře nad Slavií? Z Chomutova přichází Radek Duda prozatím na jednozápasový střídavý start a s ním dva znojemští matadoři Karel Plášek a Radek Haman.

Střelba, střelba, střelba…

Tahounem letošní Slavie je bezesporu Michal Vondrka. Po odchodu Romana Červenky převzal ofenzivní otěže, ale na všechno je v útočném pásmu „sám“. Ve dvaceti zápasech si připsal patnáct kanadských bodů, z čehož je devět branek. Další útočník v kanadském bodování je Vladimír Růžička s pouhými osmi body! „Dneska už není hokej o gólech do prázdné brány. Vyhrává ten, kdo se více tlačí do brány. A právě to nám v některých zápasech chybělo. Musíme se v tom o dost zlepšit,“ prozradil náplň tréninků během reprezentační pauzy Vladimír Růžička.

Kopřiva? Pan Brankář, říká kouč Růžička

Po příchodu z Kladna měl Kopřiva pozici na Slavii jasně danou, první gólman. A bývalý reprezentační brankář potvrzuje své kvality i v sešívaném dresu. „Od doby, co tu ještě chytal Láďa Blažek, má Slavia zase Pana brankáře. Míra je opravdu vynikající. Já jen doufám, že mu tahle forma vydrží co nejdéle,“ ohodnotil výkony Kopřivy Růžička.

Sestavy z posledního zápasu

HC Plzeň 1929: Mazanec - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benák, Dresler, Modrý, Frolo, D. Růžička - P. Sýkora, Jan Kovář, Vlasák - Lammers, M. Straka, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Pitule, J. Heřman - Lev.

HC Slavia Praha: Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Tomica, Roth, Vašíček, Svoboda, Kolařík - Holec, Špelda, Vondrka, Jelínek, Jaškin, Pospíšil, Štefanka, Krenželok, Micka, Doležal, Endál, Růžička.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více