Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.11.2010

Slávisté v Plzni otočili skóre a vezou si dva body

21. kolo, úterý 16.11.2010, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:5p
2:0, 2:1, 0:3 - 0:1
Slavia

Branky: 5. Vlasák (Vostřák), 14. Vostřák (Vlasák, Kovář), 23. Heřman Martin (Dvořák), 31. Vostřák (Kovář) - 28. Svoboda (Růžička, Kadlec), 54. Krenželok (Jaškin, Kadlec), 57. Růžička (Vondrka), 58. Krenželok (Štefanka, Žižka), 64. Kadlec (Endál). Rozhodčí: Baluška, Mullner - Charvát, Svoboda. Diváci: 6112. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:5.

Sestavy

Plzeň

Mazanec - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benák, Dresler, Modrý, Frolo, St. Pierre -Haman, Jan Kovář, Vlasák - Lammers, Duda, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Pitule, J. Heřman - Plášek

Slavia

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Tomica, Roth, Vašíček, Svoboda, Kolařík - Holec, Špelda, Vondrka, Jelínek, Jaškin, Pospíšil, Štefanka, Krenželok, Micka, Doležal, Endál, Růžička

Ani týdenní reprezentační přestávka nezabránila sešívaným v rozletu. Přestože v hlavním evropském městě kultury prohrávali 1:4, nevzdali se a v poslední desetiminutovce dokázali skóre srovnat. V prodloužení byl pak hlavní postavou Petr Kadlec, nejprve si odseděl 2 minuty a poté přesným projektilem od modré rozhodl. Dvěma góly zavelel k obratu Lukáš Krenželok.

První vzrušení v plzeňské ČEZ Aréně nastalo, když domácí hráli přesilovku, slavisté nedávali pozor a jejich obraně pláchl Kovář. Kopřivu však překonat nedokázal. Po faulu Kadlece hráli indiáni dvojnásobnou početní výhodu. Nová tvář v týmu Duda nejprve promáchl, o chvíli později trefil hrudník slavistického brankáře. Přesto modrobílí přesilovou hru využít dokázali. V čase 4:54, když už Slavia hrála ve čtyřech, se prosadil Tomáš Vlasák. Jeho trefu sice ještě musel potvrdit videorozhodčí, ale nakonec Plzeň přece jen na konci páté minuty vedla 1:0. Po hlušší pasáži hry, kdy si ani jeden z týmů nevypracoval větší šanci, to byla Plzeň, která opět udeřila. Pavel Vostřák před Kopřivou poklekl, vypálil a indiáni vedli v čase 13:32 2:0. V poslední minutě první třetiny Mazance vylekala střela Jelínka, kterou jen tak tak plzeňský gólman vytěsnil vyrážečkou.

Slavia s vědomím dvoubrankové ztráty začala druhou třetinu aktivněji. Hned v jejím úvodu si Mazanec musel poradit s několikrát tečovanou střelou Kuboše. Poté se ale hra dostala na druhou stranu a začali úřadovat plzeňští bojovníci. Martin Heřman fantasticky vybojoval puk, přenechal ho Dvořákovi, ten ho svému spoluhráči vrátil a mladší z bratrské dvojice se s Kopřivou příliš nemazlil - 3:0. Ve 27. minutě hrála Slavia také dvojnásobnou přesilovou hru. Na to, aby něco vymyslela, měla minutu a půl. Hned v jejím úvodu nastřelil Kadlec spojnici tyčí Mazancovi branky.

Už už to vypadalo, že se domácí ubrání, ale jedenáct vteřin před návratem Pláška na led tvrdou střelou překonal Mazance Tomáš Svoboda – 3:1. Po faulu Kolaříka na Dvořáka dostala Plzeň možnost pětiminutové přesilovky. Tu po třiceti sedmi vteřinách využil k překvapení všech lehkou střelou Pavel Vostřák a svým druhým gólem v utkání zvýšil vedení na 4:1. Náskok mohl ještě navýšit Benák, ale ten svou střelou minul. Ve 38. minutě měl slibnou možnost Žižka, dorážet mohl Růžička. Ale Mazanec si vše pohlídal. Žižka s Kladlecem poté ostřelovali Mazance ze všech možných pozic, ale ani jeden z nich nemířil natolik přesně, aby domácího brankáře překonal.

I úvod třetí třetiny přinesl velkou šanci. Tentokrát se v ní ocitl plzeňský Lammers, který najížděl sám na Kopřivu. Slavistický gólman sklapl proti jeho střele betony včas. Mezi 45. a 47. minutou hrála Plzeň oslabení. Na ledě to ale vůbec nebylo poznat. Aktivní přístup plzeňských čtveřic dělal Slavii velké problémy. Za celé dvě minuty se nedostala ke střele. To indiáni už se téměř radovali z gólu, jehož autorem mohl být Plášek. Chyběly mu však centimetry, které jsou v hokeji podstatné. Plzeňský zimní stadion oslavoval třígólové vedení a v euforii se zcela ztratil gól, který vsítil Lukáš Krenželok a snížil na 4:2. Ve stejném čase Kopřivu ve slavistické brance nahradil Dominik Furch. Ale hned v dalším střídání se Kopřiva vrátil na své místo. Hosté si následně vybojovali početní výhodu, posléze i snížení. Vladimír Růžička ml. si najel na pravý kruh a tažnou střelou prostřelil Mazance na bližší tyč - 3:4. A pro domácí bylo ještě hůř. Z levé strany se na domácí svatyni řítil Lukáš Krenželok a trefil přesně horní růžek - 4:4.

Indiáni si do prodloužení přenesli přesilovku po faulu Kadlece na Dudu, rozhodnout ale nedokázali. Hosty podržel pozorný Kopřiva, který vychytal ve stoprocentních šancích Vlasáka, Vostřáka i Hanzlíka. Jenže v čase 63:20 ukončil veškeré snažení Plzně Petr Kadlec střelou od modré čáry a dokonal tak slavistický obrat Slavie.

Ohlasy trenérů
Milan Razým (Plzeň): To se nevidí každý den. Třiapadesát minut z utkání jsme hráli velmi dobře a měli jsme vše jasně pod kontrolou. Potom jsme ale ztratili koncentrovanost a gól Slavie na 4:2 vše zahájil. Pak jsme za čtyři minuty ztratili celé utkání. Navíc jsme v prodloužení nedali přesilovku a naopak Slavia získala bod navíc. Posily si svoji roli našly a splnily ji beze zbytku. Byla to však pouze výpomoc na jeden zápas. Návrat Martina Straky do sestavy necháváme na něm.

Jiří Čelanský (Slavia): Na začátku utkání jsme pykali za chyby, hodně nás srážela vlastní nedisciplinovanost. Před hráči ale smekám klobouk za obrovskou bojovnost s jakou dokázali od 54. minuty utkání obrátit. Dát za čtyři minuty tři góly se nestává každý den. Po takovém průběhu utkání nakonec slavit zisk dvou bodů je nádherné.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více