Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. listopadu 2010

Slavia posiluje. Z Chomutova přichází Jan Benda a další hráči na střídavý start

Asi není tajemstvím, že svěřence Vladimíra Růžičky v současnosti sužuje rozsáhlá marodka. Slavistický lodivod je tak nucen posílit kádr hráči z první ligy. „Momentálně máme hodně hráčů zraněných, a tak jsme se dohodli se několika prvoligovými kluby na střídavých startech několika hráčů,“ řekl trenér Růžička a dodal, že Slavii v následujících zápasech posílí Jan Benda a další čtyři hráči z Chomutova.

Kokrétně se jedná útočníky Petra Jíru, Milana Krafta, Zdeňka Skořepu a Pavla Selingra. Ty ovšem slávističtí trenéři využijí zřejmě pouze k jednorázovým střídavým startům. „V Chomutově mají momentálně také velkou marodku. Každopádně Jan Benda s námi trénuje už několik dní a ve Slavii zůstane minimálně do ledna. Ostatní hráči budou na jednotlivé zápasy dojíždět,“ prohlásil Růžička a kromě Bendy se zmínil ještě o jednom hráči. „V nedělním zápase určitě vyzkoušíme Zdeňka Skořepu a uvidíme, jak se mu bude dařit,“ dodal.

Čtyři z pěti chomutovských posil už v minulosti oblékaly červenobílý dres, což mělo na Růžičkovo rozhodování určitý vliv. „Většinu z nich trochu znám a určitě to částečně hrálo roli,“ řekl kouč Pražanů.

Osmatřicetiletý obránce Jan Benda, který ve Slavii působil v sezoně 1995/96, letos nastoupil k 21zápasům první ligy a zaznamenal v nich 11 bodů za tři góly a osm asistencí. S přehledem tak držel pozici druhého nejproduktivnějšího chomutovského beka.

Mimo Chomutova jednal Růžička s dalšími třemi prvoligovými týmy, a tak slávistický dres možná v budoucnu obléknou ještě někteří hráči Havlíčkova Brodu, Hradce Králové a Ústí nad Labem.

foto: www.klhchomutov.cz

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více