Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. listopadu 2010

Slavia se představí na ledě poslední Mladé Boleslavi

25. kolo Tipsport extraligy přivede hokejisty Slavie do města automobilů. Mladá Boleslav spadla kvůli odečtu bodů za špatně vyřízené registrace až na poslední místo tabulky. Každý zápas je pro ni v současnosti klíčový a potřebuje se vyhrabat z barážové pozice. Také slávisté jistě nejsou spokojeni s desátou příčkou a i oni potřebují bodovat. V neděli od 17.30 nás tedy jistě čeká zajímavý duel. Fanklub Slavie pořádá na toto utkání výjezd.

Náš soupeř

Klub založen: 1908
Trenéři: Miloš Holaň, Vlado Hiadlovský
Největší úspěchy: Postup do extraligy v sezoně 2007/2008
Internet: www.bkboleslav.cz
Hvězdy týmu: Marek Schwarz, Tomáš Divíšek, Boris Žabka

Zdálo se, že přišla střelecká forma, další dva zápasy ovšem Boleslav nezvládla

21. a 22. kolo byly pro Mladou Boleslav jako sen. Po odečtu 22 bodu Středočeši spadli až na samotné dno tabulky ale během dvou televizních utkání to vypadalo, jako kdyby nastoupilo jiné mužstvo. Bruslařský klub nasázel do soupeřových sítí během 120minut čistého času 15 gólů. Nejprve si poradil s Karlovými Vary v poměru 9:5 a poté smetl Bílé Tygry z Liberce na jejich ledě 6:0.

Pak ovšem přišlo nepříjemné procitnutí a z dalších dvou zápasů vyšli Boleslavští naprázdno. Nestačili doma na Plzeň a z Vítkovic si v pátek odvezli prohru 1:4. Bruslaři sází hlavně na brankáře Marka Schwarze a v posledních zápasech také na trio Pabiška – Bahenský – Boháč. Obranné řady řídí exslávista Boris Žabka.

Slávisté moc branek nedostávají. Střelecká potence se zlepšila

Momentálně patří svěřencům Vladimíra Růžičky 10. příčka tabulky. Co se ovšem obdržených branek týče, jsou čtvrtí nejlepší v extralize. Slávistický lodivod se může spolehnout na jisté výkony brankáře Miroslava Kopřivy a také zkušené obránce v čele s kapitánem Petrem Kadlecem. Naopak červenobílý útok patřil ještě donedávna k extraligovému podprůměru. V posledních pěti zápasech ovšem Pražané dokázali, že branky střílet umějí, a celkem dvacetkrát rozvlnili soupeřovu síť.

V zatím posledním zápase porazili lídra extraligy Třinec 4:3 po samostatných nájezdech. Všechny tři góly v základní hrací době vstřelili slávisté z dorážek. „Ve Slavii není moc technických hráčů, my musíme jednoduše střílet a tlačit se do brány, kde puk i s brankářem dotlačit za brankovou čáru,“ řekl po zápase Petr Jelínek, který si připsal premiérový gól v této sezoně. „Už bylo na čase,“ uvedl.

Boleslav nastoupí kompletní, v dresu Slavie se objeví minimálně dva „nováčci“

Trenér Miloš Holaň jistě není nadšen z postavení jeho týmu v tabulce, radost mu ovšem může dělat fakt, že hráčům Boleslavi se zranění celkem vyhýbají. Na zápas se Slavií muže Holaň počítat s kompletní sestavou. To Vladimír Růžička má situaci o hodně komplikovanější. Kvůli zranění budou v zápase 25. kola chybět Sklenář, Holec, Endál a Jaškin. Slávistický stratég tak zaplul do prvoligových vod, aby zde sehnal posily. Na hostování přivedl Jana Bendu, dalších šest útočníků hrajících primárně první ligu bude v pražském týmu působit na střídavý start. „V nedělním zápase určitě vyzkoušíme Zdeňka Skořepu a uvidíme, jak se mu bude dařit. Honza Benda u nás bude minimálně do konce ledna, ostatní hráči budou na jednotlivé zápasy dojíždět“ komentoval situaci zkušený kouč. Většina z nových tváří už minulosti oblékala dres Slavie. "I to hrálo svou roli," dodal Růžička.

Sestavy v minulém kole

Ml. Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Hay, Duben, Lehikoinen - Barney, Divíšek, Boháč - Fabuš, Vrbata, Macho - Pabiška, Tvrdík, Bahenský - Hrdel, Nouza, Gajovský - Loskot.

Slavia: Kopřiva - Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda, Barák - Vondrka, V. Růžička, Pospíšil - Svoboda, Poletín, Tomica - Žejdl, Micka, Krenželok - Jelínek, Slavíček, Doležal.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video