Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. listopadu 2010

Přijďte pomoct vytvořit domácí prostředí na zápas proti Kometě

Blíží se zápas roku! I tak někteří fanoušci Slavie a Komety mluví o úterním utkání 26. kola Tipsport extraligy. Zahajovací buly je na programu v 18.15 a už teď je jisté, že do O2 areny dorazí návštěva roku. Prodáno je totiž už přes 10 000 vstupenek a pěticiferný počet diváků navštívil vysočanskou halu naposledy v prosinci 2009. Ale pozor! Čeká se velký nájezd brněnských fanoušků, a tak Slavia bude potřebovat pomoct k vytvoření pravého domácího prostředí. V úterý večer tedy přijďte všichni slávisté na hokej. Další info o vstupenkách naleznete zde.

Náš soupeř

Trenéři: Vladimír Jeřábek, Ladislav Lubina
Internet: www.hc-kometa.cz
Hvězdy týmu: Marek Kvapil, Radim Hruška, Petr Hubáček

Mezi oběma tábory panuje rivalita

Vždy když do O2 areny přijede Kometa, vzbudí to mezi oběma tábory fanoušků velkou pozornost. O vzájemné rozepře mezi slávistickými a brněnskými fanoušky pak není nouze. Původ nesvárů vysvětlil místopředseda fanklubu Slavie Zdeněk Suchý. „Poté, co Kometa koupila extraligu od Znojma, jsme brněnské fanoušky hned v našem prvním zápase v tomto směru popíchli v choreografii. Brňáků se to velmi dotklo a tak začala jejich rivalita vůči našemu klubu přiživená typickou nevraživostí Brna vůči Praze. Oni pak moc nerozlišují Spartu nebo Slavii. Zajímavé je, že na Spartu jich jezdí 500 a k nám tisíce,“ podotkl Suchý a zároveň přiznal, že i pro fanklub Slavie jde o výjimečný zápas. „Zápasů je hodně, ale když přijede Kometa, vždy to vybočuje z normálu. Ostatně myslím, že v úterý to můžete posoudit sami,“ dodal.

Pokud na zápas dorazíte, uvidíte ze strany slávistického kotle speciální choreografie. „Na zápas se chystáme podobně jako na derby se Spartou. Množství fanoušků z Brna se určitě nezalekneme!“ uzavřel Zdeněk Suchý.

Slávistická bilance - 6 zápasů = 5 výher

Po nezdařilém začátku sezony už někteří fanoušci Slavie možná přestali věřit. Očekávaný vzestup formy svěřenců Vladimíra Růžičky však přeci jen přišel. Od 5. listopadu okusili hokejisté Slavie hořkost porážky pouze jednou. Pět výher z šesti utkání je asi to, na co slávističtí fanoušci čekali a možná právě proto by si Kadlec a spol. v úterý zasloužili podporu v důležitém utkání proti Kometě.

Jedním z hlavních důvodů vzestupu formy je vylepšená střelecká produktivita. Pražané se poslední dobou prosazují výrazně častěji než prvních 19. kol letošní sezony Tipsport extraligy. Několikrát se jim také podařil nevídaný obrat. Naposledy to odnesla Mladá Boleslav, která v domácím prostředí od 25. minuty 2:0 a kráčela za vítězstvím. Jenže slávisté se nevzdali a díky brankám Vondrky, Krenželoka a Doležala nakonec utkání otočili na konečných 3:2. „Zápas byl od začátku hodně vyrovnaný, ale je pravda, že jsme se ze začátku gólově neprosazovali. Prohrávali jsme 0:2, ale je vidět, že mužstvo z posledních pět zápasů třikrát otočilo nepříznivý výsledek. Je to hodně důležité pro sebevědomí mužstva. Jsme samozřejmě moc rádi, že jsme tam urvali důležité tři body,“ zhodnotil zápas slávistický trenér Vladimír Růžička.

Vladimír Růžička: Budeme hrát ve stejném složení jako proti Třinci

Slávistické lodivoda je samozřejmě hodně těší, že jeho tým se pomalu posouvá tabulkou nahoru. „Určitě je dobré, že se nám teď docela dobře daří střelecky. Když dáme tři čtyři góly, tak máme poměrně hodně velkou šanci uspět, protože Míra Kopřiva chytá výborně a mužstvo mu věří,“ řekl Růžička.

Trenér Slavie posílil tým o několik hráčů na střídavý start z 1. ligy. Někteří budou na jednotlivá utkání dojíždět. „Jelikož jsme měli hodně velkou marodku, tak jsme se chtěli připravit na to, kdyby se zranili ještě další hráči. Do „áčka“ jsme zabudovali tři juniory, čímž jsme oslabili slávistickou juniorku. Bylo to docela těžké. Proto jsme zařídili střídavý start pro několik prvoligových hráčů. Problém je, že první liga má taky vcelku nabitý program, takže v zápase s Kometou budeme mít čtvrtou lajnu z našich juniorů a žádného hráče na střídavý start,“ řekl slávistický kouč a napověděl, kdy by opět mohl Zdeňka Skořepu a spol. využít. „Počítáme s tím, že někteří prvoligoví hráči by mohli nastoupit do čtvrtečního zápasu s Litvínovem,“ dodal.

FOTO: Pavel Vrtiška

Postavení v tabulce

3.  Kometa   25  14 - 1 - 1 - 9  62:58  45
9.  Slavia   25   8 - 5 - 0 - 12 63:63  34

Sestavy v minulém kole

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Benda, Roth, Vašíček, Špelda, Kolařík - Tomica, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Pospíšil, Skořepa, Krenželok, Žejdl, Poletín, Micka, Doležal, Růžička. Trvaj – Houdek, Stehlík – Zubíček, Bičánek – Mojžíš, Ostrčil – Hubáček, Dopita(C), Erat – Veselý, Hruška, Kvapil – Jaroslav Svoboda, Huml, Brabenec – Jakub Svoboda, Dlouhý, Švaňhal.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více