Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
6. prosince 2010

Slavii prověří soupeř z jihu. Proti Mountfieldu se jí letos nedaří

Letošní sezona Tipsport extraligy se před časem překlopila do své druhé poloviny. Všechny týmy se spolu už minimálně dvakrát střetly a každý ví, co od soupeře čekat. V rámci 29. kola přivítá Slavia v O2 areně hokejisty Českých Budějovic. Z obou vzájemných zápasů vyšel vítězně Mountfield. Bude se sešívaným v úterý dařit o něco více než v předchozích případech? Zahajovací buly je na programu v 18.15.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: František Výborný a Milan Kupka
Největší úspěchy: Československo: mistr ligy 1951, ČR: 3. místo (1994/95)
Posledních pět let: postup (2005), 4. místo (2006, 2007), 3. místo(2008), 11. místo (2009)
Internet: www.hokejcb.cz
Hvězdy týmu: Jan Snopek, Michal Mikeska, Milan Gulaš

Oba týmy se pohybují v pásmu předkola play-off

České Budějovice – sedmé místo a 43 bodů. Slavia Praha – desáté místo a 38 bodů. Tak v současné chvíli vypadá postavení obou úterních soupeřů v tabulce Tipsport extraligy. Je tedy jasné, o co se bude hrát.

České Budějovice začaly sezonu dobře. Z prvních deseti zápasů prohrály pouze dvakrát. V půlce října však přišel mírný pokles formy a svěřenci trenéra Výborného se pomalu propadali dolů. Posledních jedenáct zápasů Jihočechům vůbec nevyšlo. Dokázali v nich vybojovat pouhých devět bodů. Nedávno sice porazili silné Vítkovice, poté ovšem podlehli doma Plzni 2:3 po samostatných nájezdech. "Zápas byl v závěru trošku smutný, protože jsme udělali zbytečnou chybu v obraném pásmu, a pak jsme inkasovali na 2:2. Což je škoda, zdálo se mi, že je máme na lopatkách, ale to by nebyla Plzeň, aby zápas neotočila," komentoval utkání budějovický obránce Michael Kolarz v rozhovoru pro klubový web.

Oba vzájemné zápasy vyzněly pro Mountfield

Svěřencům Vladimíra Růžičky se proti Českým Budějovicím letos nedaří. Ve třetím kole si Jihočeši odvezli z Prahy tři body za výhru 3:1, na konci října dopadl vzájemný duel pro sešívané ještě o dva inkasované góly hůře.

Nejvíce ve výše zmíněných zápasech zářil českobudějovický Jiří Šimánek, který se prosadil hned třikrát a proti Slavii tak nasbíral hned třetinu svých gólů z celého dosavadního ročníku.

Prodlouží Krenželok střeleckou sérii?

Dlouho to vypadalo, že se slávističtí fandové nedočkají. Lukáš Krenželok se v úvodu sezony střelecky trápil. V poslední době, ale přišlo gólové procitnutí. Trefil se ve všech čtyřech posledních zápasech a rázem se stal druhým nejlepším slávistickým střelcem. Pokud mu tato forma vydrží, určitě ho nezastihne stejný osud jako jeho kolegu Juraje Štefanku, který musel tým kvůli neuspokojivým výkonům opustit. Štefanka bude minimálně do konce sezony nastupovat v dresu Mladé Boleslavi.

Sestavy v minulém zápasy

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Špelda, Benda, Žižka, Kuboš, Vašíček, Roth, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Sklenář, P. Jelínek, Doležal - Micka, Žejdl, Poletín.

České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc, Kolarz, Ptáček, Jan Novák, Tůma - Šimánek, Mikeska, L. Květoň - Gulaš, Kašpařík, Martynek - Mertl, Langhammer, Podlešák - Kuchejda, Červený, R. Pšurný.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více