Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. prosince 2010

Uzdravený Sklenář: Na hokej jsem měl už velkou chuť

V nedělním zápase 28. kola na ledě Zlína se v dresu Slavie objevil i útočník Jakub Sklenář. Ten chyběl trenéru Růžičkovi od 31. října, kdy se zranil v derby s pražskou Spartou. Nyní už je ale zcela fit a plný odhodlání poprat se o lepší výsledky. “Do reprezentační pauzy musíme urvat co nejvíce bodů, abychom mohli být trochu klidnější,“ nabádá talentovaný střelec.

Jakub Sklenář si ve zmíněném derby se Spartou natrhl postranní vazy v koleni. Mohl ovšem skončit mnohem hůř. “A to kdyby se vazy rovnou utrhly, jako se to teď stalo Dimovi (Dmitrij Jaškin). Mě postihla ta lepší varianta,“ kvituje dvaadvacetiletý forvard Slavie. “Nešlo o nic hrozného. První tři dny jsem měl berle, potom ortézu. Už za deset dní jsem ale šel klouzat na led.

Do hry se vrátil v neděli ve Zlíně, kde Slavia prohrála 1:3. “Ale celkově jsme byli lepším týmem. První dvě třetiny jsme byli mnohem víc na puku a tlačili se do brány, jenže jsme nedali góly. Zato oni nám párkrát utekli a bylo to,“ rekapituluje Sklenář, jenž se na ledě cítil dobře. “Hrálo se mi fajn. Přece jen byla ta má pauza docela dlouhá a na hokej jsem měl už velkou chuť,“ netají se rychlonohý útočník.

V době rekonvalescence chodil pravidelně do hlediště a svým spoluhráčům držel palce alespoň z tribuny. A jelikož se výsledky červenobílých zlepšily, držel je pořádně. “Jak s Třincem, tak i s Kometou nevyšel klukům začátek, pak se ale vždy zvedli a parádně to otočili. Klobouk dolů,“ hodnotí nedávné výkony týmu.

I když se však Slavia herně zvedla, na postavení v tabulce to tolik vidět není. I nadále svádí tuhý boj kolem desátého místa. “Já na tabulku zatím tolik nekoukám. Za námi je polovina soutěže a my jsme i v minulé sezoně dosáhli na play-off až v posledních dvou kolech,“ připomíná Sklenář. “Navíc zase taková propast nad námi není. Stačí vyhrát pár zápasů v řadě a hned jsme někde u šestého místa,“ má jasno.

Načít vítěznou sérii mohou slávisté už v úterý, kdy hostí jihočeský Mountfield. “Ve Zlíně jsme sehráli slušný zápas a bylo by dobře, kdybychom na něj navázali i proti Budějovicím. Jen by to chtělo ty góly,“ usmívá se Sklenář a doufá, že si do O2 areny najde cestu alespoň čtyři tisíce diváků.

Autor OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více