Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.12.2010

Vyhecované utkání ve Vítkovicích přineslo debakl

31. kolo, neděle 12.12.2010, Vítkovice - Slavia
Vítkovice
7:1
2:0, 3:1, 2:0
Slavia

Branky: 14. Pohl (Trnka, Vrána), 18. Vrána (Punčochář, Pohl), 30. Szturc (Tomas), 33. Ujčík, 38. Tomas (TS), 53. Ujčík (Barinka), 59. Huna (Barinka, Malík) - 27. Micka (Jelínek). Rozhodčí: Hodek, Hribík - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:11, navíc Vašíček 5 min + do konce utkání, Kadlec OT do konce utkání. Využití: 3:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.

Sestavy

Vítkovice

Málek - Barinka, Malík, Ovčačík, Trnka, Rehák, Voráček, Punčochář - Burger, Huna, Ujčík, Vrána, Klimek, Pohl, Tomas, Strapáč, Sýkora, Szturc, Hlinka, Svačina, Húževka

Slavia

Kopřiva (41. Furch) - Žižka, Kadlec, Kuboš, Benda, Tomica, Roth, Vašíček - Špelda, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Poletín, Pospíšil, Krenželok, Žejdl, Micka, Doležal, Kolařík, Sklenář, Růžička

Po výhře v pražském derby jeli slávisté na východ České republiky, aby poměřili síly s Vítkovicemi. Odtud si ale červenobílí vezou pořádnou nakládačku, Ostravané totiž zabalili Slavii na cestu zpět do metropole sedm gólů. O jediný zásah do Málkovy brány se postaral Tomáš Micka.

Oba celky do utkání vstoupily vlažně, kromě pár nepříliš nebezpečných střel neměli brankáři velké problémy držet nulu na svém kontě. První vážnější situace nastala až při vyloučení Žižky a hned skončila brankou. Pavel Trnka vystřelil tvrdě od modré čáry a trefil kalhoty Petra Pohla, od kterých se puk odrazil do slávistické brány.

Vítkovičtí neměli dost a i další nabízenou přesilovku využili. Zatímco pykal na trestné lavici Benda, Punčochář excelentním pasem vyzval ke skórování Petra Vránu, jenž si sám proti Kopřivovi věděl rady - kotouč poslal přesně pod víko.

Sešívaní měli první výhodu přesilové hry až ve druhé třetině, ale nedokázali při ní vůbec ohrozit Málka. Naopak hned po vypršení Sýkorova trestu pálil z mezikruží Szturc a Kopřiva měl velké štěstí, že rána domácího útočníka těsně minula jeho klec. Slávisté však chvíli poté snížili z nenápadné akce zásluhou Tomáše Micky, který se na chvíli objevil sám před Málkem a nadvakrát ho dokázal překonat.

Domácí ale v útlumu nebyli dlouho, po průniku Tomase totiž vítkovický forvard našel před bránou rozjetého Romana Szturce, který doklepl puk za bezmocného Kopřivu. A radost Ostravanů byla ještě větší o tři minuty později, kdy se prosadil exslávista Viktor Ujčík, jenž se obtočil kolem branky a zasunul do ní puk. Slávisté se hodně zlobili na rozhodčího, jelikož Ujčík před gólem najel do Kopřivy, který se tak nemohl dostatečně rychle přemístit ke své tyčce, rozhodčí však branku uznali.

Necelé tři minuty před druhou sirénou navíc zvýšil Roman Tomas z trestného střílení, které bylo nařízeno po faulu Kolaříka, přesnou střelou na 5:1. Pár okamžiků poté nastala velká bitka, kterou vyprovokovali Vrána s Vašíčkem, dvojice hlavních sudí ale trest do konce utkání udělila jen slávistickému obránci, navíc za následné protesty dostal osobní trest do konce zápasu i kapitán Petr Kadlec.

Trenér Růžička do třetí třetiny vystřídal brankáře, čelit ještě více než tři minuty dlouhé pokračující přesilovce za vyloučení Vašíčka tak musel čelit Furch, ale puk za svá záda nepropustil. Slavii se poté naskytla tři čtvrtě minuty dlouhá dvojnásobná početní výhoda, při ní se ale červenobílí vůbec nedostali k ohrožení Málka.

Naopak domácí při přesilové hře 5 na 3 ještě zvýšili svůj náskok. Viktor Ujčík byl po střele Barinky na správném místě a lehce doklepl kotouč do odkryté klece. Účet utkání uzavřel v další vítkovické přesilovce Rudolf Huna, jenž z bezprostřední blízkosti přehodil ležícího Furcha.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více