Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. prosince 2010

Vašíček dostal ve Vítkovicích trest do konce utkání. Někdo měl jít ven se mnou, zlobil se

Hokejisté Slavie nepotvrdili domácí vítězství nad Spartou, když podlehli Vítkovicím na jejich ledě 1:7. V Ostravě se hrálo hodně vyhecované utkání a ve druhé třetině byli diváci svědky bitky, do které se zapojilo 6 hráčů. Do konce utkání byl ovšem vyloučen jen slávistický obránce Jiří Vašíček a za následné protesty i kapitán Petr Kadlec. „Tresty byly podivné,“ řekl k celému incidentu Vašíček.

Do konce druhé třetiny zbývala jedna minuta. Slavia prohrávala 1:5 a u modré čáry fauloval Jiří Vašíček domácího Klimka. Slávistického beka vzápětí napadl Vrána a na hřišti se strhla mela, do které se zapojilo po třech hráčích z obou mužstev. Rozhodčí ovšem překvapivě poslali do kabiny pouze Vašíčka.

Devětadvacetiletému obránci rozhodnutí hlavních sudích nešlo do hlavy. „Tresty byly podle mě podivné. Pral jsem se s Vránou, ale on nedostal skoro žádný trest. Naopak já jsem musel do kabiny," divil se Vašíček, kterého vzápětí do kabiny kvůli protestům následoval Petr Kadlec. "Někdo z Vítkovic měl jít ven se mnou, těch poházených rukavicí tam bylo mnohem víc,“ dodal.

„Rozhodčí tvrdili, že jsem to vyprovokoval já, ale bylo tam několik dalších hráčů. V tomhle by se mělo měřit všem stejně,“ prohlásil důrazný obránce, který kromě trestů nemohl být spokojen ani s výsledkem. „Začátek zápasu byl vyrovnaný. My jsme také měli pár šancí, ale nedali jsme je. Vítkovice nám utekly a tím pádem se jim hrálo o hodně lépe. Narostla jim křídla,“ pokračoval.

“Hodně nás srazil gól na 3:1. Vrátili jsme se do zápasu a o vzápětí jsme opět inkasovali. To bylo pro celý průběh klíčové,“ uvedl Vašíček a musí tak skousnout fakt, že Slavia spadla na desáté místo tabulky. “Je to velká škoda. Chtěli jsme si z Vítkovic odvézt nějaké body, ale bohužel nám to nevyšlo,“ uzavřel.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více