Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. prosince 2010

Nadělí Ježíšek Slavii předvánoční dárek v podobě 3 bodů?

Po reprezentační pauze se fanoušci opět mohou těšit na extraligový hokej. V rámci 32. kola přivítají slávisté na ledě O2 areny Bílé Tygry z Liberce. Ti nabrali před přestávkou solidní formu a navázat na ni budou chtít i ve středu. Zápas startuje v 18.15. Ještě předtím se určitě stavte v nedaleké Galerii Harfa, kde budou ve slávistickém stánku prodávat suvenýry Miroslav Holec, Lukáš Endál a Dmitrij Jaškin.

Náš soupeř

Klub založen: 1956 jako Lokomotiva Liberec
Trenéři: Jiří Kalous, Filip Pešan
Největší úspěchy: 3. místo 2005 a 2007
Internet: www.hcbilitygri.cz
Hvězdy týmu: Petr Nedvěd, Jaroslav Kudrna, Tomáš Vošvrda

Slavii čeká série pěti domácích zápasů

O2 arena zažije "ledový" konec kalendářního roku 2010. Jindy multifunkční hala se od 22. 12. 2010 až do 2. 1. 2011 změní čistě v hokejový stánek. Slávisté zde během tohoto časového období odehrají celkem 5 utkání proti soupeřům z různých částí tabulky. Vánoce si svěřenci Vladimíra Růžičky moc neužijí. Hrají totiž dva dny před Štědrým dnem proti Liberci a hned na Štěpána přivítají ve vysočanské aréně Karlovy Vary. Bude Ježíšek ke slávistům štědrý a nadělí jim v úterý 3 body, které se jim budou hodit v zápolení o vyřazovací boje?

Hvězdy Liberce – tradičně Nedvěd a možná překvapivě Vošvrda

Papírově nejsilnější soupeř čeká Pražany hned ve středu. Liberec z posledních sedmi zápasů prohrál pouze jednou a díky této skvělé fazóně se vyhoupl až na třetí místo tabulky. Po reprezentační pauze může být všechno jinak, ale při pohledu na tabulku jsou jasnými favority Severočeši.

Bílé Tygry tradičně táhne kapitán Petr Nedvěd, který v 29zápasech zaznamenal 32 kanadských bodů. Hráč s bohatými zkušenostmi z NHL už nedává tolik gólů jako dříve, o to víc však šance připravuje svým spoluhráčům. S 26asistencemi je v této disciplíně třetím nejlepším hráčem celé Tipsport extraligy.

Bude zajímavé sledovat, koho bývalý asistent trenéra Slavie Jiří Kalous nominuje do Liberecké branky. Marku Pincovi totiž zdatně konkuruje Tomáš Vošvrda. Poslední zápasy vyzněly mnohem lépe pro jednadvacetiletého Vošvrdu, který svého zkušenějšího kolegu převyšuje i co se týče statistik.

Oklepala se Slavia během reprezentační přestávky z krutého výprasku?

Jsou reprezentační pauzy, které mohou tým ve formě hodně naštvat. Když se rozjetá mašina musí na týden vypnout z provozu, často to týmu uškodí. To ovšem není současný případ Slavie. Zhruba od 20. kola začala sice sbírat body více, než v předchozí části sezony, v posledním utkání před přestávkou ale propadla. Z Vítkovic si totiž odvezla výprask 1:7 a navíc dvě vyloučení do konce utkání. Jiří Vašíček byl vyloučen za bitku a kapitán Petr Kadlec za následné protesty. Možná je tedy pro sešívané dobře, že se několik dní mohli oklepat z tvrdého direktu. Uvidíme, jak se jim povede ve středu proti Bílým Tygrům.

Před zápasem se stavte v Harfě

Ve středu od 15.00 do 16.00 bude probíhat v Galerii Harfa speciální akce. Tři hokejisté se převtělí do rolí prodavačů ve slávistickém fanshopu. Více informací se dozvíte zde.

Postavení v tabulce

3. Liberec  31  14 - 4 - 4 - 9   90:81   54
10. Slavia  31  11 - 5 - 1 - 14  78:82   44	 

Sestavy v minulém kole

Kopřiva (41. Furch) - Žižka, Kadlec, Kuboš, Benda, Tomica, Roth, Vašíček - Špelda, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Poletín, Pospíšil, Krenželok, Žejdl, Micka, Doležal, Kolařík, Sklenář, Růžička. Vošvrda - Hunkes, Čakajík, Trončinský, Derner, Moravec, Výtisk, Pavlů, Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Bárta, Ondřej, Špaček.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více