Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. prosince 2010

Michal Poletín: Snažím se především bránit. Když dám gól, je to něco navíc

Svým prvním gólem mezi dospělými zvyšoval proti Liberci už na 3:0 a byl radostí bez sebe. To ještě netušil, že týž večer přihraje při další úspěšné akci Tomáši Mickovi a nakonec debakl uzavře přesnou střelou na 7:1. Věkem doposud juniorský útočník Michal Poletín byl při svém devátém extraligovém startu zvolen nejlepším hráčem utkání.

Schoval jste si v té euforii vůbec puk, se kterým jste vstřelil svou první branku mezi seniory?
To víte, že jsem si ho vzal.

Takže vás teď ani nemrzí, že nakonec nejste na mistrovství světa juniorů?
Asi nemrzí. Jsem rád, že můžu hrát tady. Pravda je, že na mistrovství světa se přeci jen nedostanete každý rok, ale mě se to povedlo už loni. Bylo to rozhodnutí trenéra.

Ale zpět k dnešnímu zápasu. Jaké to je, ve vánoční atmosféře, takhle vydařené utkání?
Ty góly mě samozřejmě potěšily, hrálo se mi skvěle. Ale hlavní je, že máme tři body.

Takže ani cena pro nejlepšího hráče u vás nepřebila pocit z výhry?
Určitě ne. Když dáte doma sedm gólů, a ještě k tomu zvítězíte, tak je to krásný. A my v současné době vyhrávat potřebujeme. Navíc nás teď čeká šňůra domácích zápasů, což je příjemné, že mezi svátky nemusíme cestovat třeba někam na Moravu. Tak snad nás Štědrý den moc nerozhodí a navážeme na ten skvělý výkon.

Ale nebylo to od začátku tak rozhodnuté utkání. Asi se shodneme, že rozhodly ty tři slepené góly v úvodu druhé třetiny…
Určitě, po první třetině to bylo 1:0 a i bych řekl, že nás Liberec místy přehrával. Snažili jsme se hrát všechno na bránu, což se ostatně snažíme každý zápas, ale dnes se holt k nám přiklonilo štestí.

Skvěle jste si dnes sedli v útoku s Tomášem Mickou, společně jste se postarali o 4 branky. To se vám asi dlouho nestalo ani v juniorech?
Taky si nevybavuji, kdy naposled se moje lajna podílela na více než polovině vstřelených branek. S Tomášem se mi hraje skvěle, má už dlouholeté zkušenosti s extraligou a je to o mnoho jednodušší hrát s ním v lajně.

Když navíc ještě připočteme fakt, že při vašem vyloučení se slávistům také podařilo skórovat, tak jste se vlastně sám zasloužil o čtyři branky...
Tak takhle bych to určitě nebral, ale nutno říci, že mi zápas moc pomohl. Ještě se pořád v áčku vlastně rozkoukávám a takhle povedený zápas mi určitě přidá na sebevědomí.

S Tomášem Mickou vám spolupráce klapala možná i díky tomu, že je to podobný typ hráče jako vy. Silový, důrazný…
To je pravda, hrajeme podobný styl. Ale hlavně když jsme nastupovali jako celá juniorská lajna, tak to bylo o mnoho těžší, navíc když jsme všichni měli v nohách pouze pár zápasů mezi chlapama. Šli jsme na led především s tím neinkasovat. Když dám gól, je to pro mě něco navíc, a dneska se to povedlo hned dvakrát, což je skvělé.

Myslíte si, že třeba takovýhle povedený zápas vám může získat pevné místo v sestavě, i po návratu zraněných hráčů?
Určitě se o to poperu. S trenérem se o takových věcech nebavím, takže žádné signály nemám, ale udělám pro to všechno.

Autor Martin Křížek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více