Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. prosince 2010

Slavia oslaví výročí! Proti Karlovým Varům odehraje 1000. zápas v extralize

Hokejisty Slavie čeká jedno velké jubileum. 26. prosince 2010 nastoupí v domácím zápase proti Karlovým Varům ke svému 1000. utkání v české extralize. Svěřenci Vladimíra Růžičky budou chtít navázat na poslední povedené představení proti Liberci, který deklasovali 7:1. Bude se moct oslavovat se vším všudy? Přijďte se sami přesvědčit v neděli od 15.00.

Náš soupeř

Trenéři: Antonín Stavjaňa, Václav Baďouček
Největší úspěchy: 1. místo v extralize 2009
Internet: www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Václav Skuhravý, Petr Kumstát, David Hruška

16 základních částí + 14 nadstavbových částí + 33 kol = 1000 zápasů

Asi se ptáte, za jak dlouho se v českých podmínkách dá odehrát 1000 zápasů. Slavia Praha postoupila do české extraligy v roce 1994 (česká extraliga se hraje od sezony 1993/1994). Nyní tedy hraje 17. sezonu v nejvyšší české hokejové soutěži. A pokud sečtete všechny zápasy základních i nadstavbových částí a přidáte k nim 32 odehraných kol z letošní sezony, vyjde vám číslo 999. V neděli proti Karlovým Varům tedy skutečně dokončí svěřenci Vladimíra Růžičky první tisícovku zápasů v české extralize.

Po kruté porážce následovala velkolepá výhra

Reprezentační přestávka Slavii evidentně prospěla. V neděli 12. prosince utrpěla krutou porážku ve Vítkovicích 1:7. Díky devítidenní pauze, během níž se uskutečnil sraz českého národního výběru na turnaji Channel One Cup, se mohli slávisté oklepat z tvrdého direktu. 22. prosince pak neměli slitování s Bílými Tygry z Liberce, kterým dva dny před Vánocemi nadělili sedm gólů. Na vysoké výhře se podílel premierovými třemi extraligovými body Michal Poletín. Autor dvou gólů a jedné asistence zůstal po zápase při zemi. „Chodím na led především s tím, neinkasovat. Když dám gól, je to pro mě něco navíc, a dneska se to povedlo hned dvakrát, což je skvělé,“ radoval se Poletín.
Stínem zápasu bylo zranění útočníka Vladimíra Růžičky, který si na konci druhé třetiny zlomil o tyčku liberecké branky kotník a v sestavě svého otce bude chybět pět až šest týdnů.

Energie hraje vyrovnané zápasy, málokdy ale vyhrává

Svěřenci Antonína Stavjani neprožívají nijak skvělé období sezony. Když se podíváte na jejich posledních 9 zápasů, tak uvidíte, že jejich zápasy neskončily větším než dvougólovým rozdílem. Pětkrát se dokonce muselo prodlužovat. Karlovy Vary si z nich ale odvezly pouze 9 bodů.
Kvůli posledním výsledkům se propadly tabulkou na sedmé místo právě před Slavii. Pražany od soupeře dělí pouze horší skóre a v případě vítězství se před Skuhravého a spol. posunou.

Postavení v tabulce

7. Karlovy Vary  32  10 - 5 - 7 - 10  100:96  47
8. Slavia        32  12 - 5 - 1 - 14   85:83  47

Sestavy v minulém kole

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Benda, Kolařík, Roth, Barák, Špelda - Svoboda, Vondrka, Jelínek, Poletín, Pospíšil, Krenželok, Žejdl, Micka, Doležal, Tomica, Sklenář, Růžička. Mensator - Čutta, Kokko, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Mucha - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Sailer, Zatovič - Skladaný, Melenovský, Dej - Vachovec, Zucker, Kuběna - Cyganov.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video